Begu şi Cîrstea, la braţ în sferturi la Istanbul

Jucătoarele române Irina-Camelia Begu (44 WTA, cs 3) şi Sorana Cîrstea (66 WTA) s-au calificat în sferturi la TEB BNP Paribas Istanbul Cup (Turcia, 226.750 de dolari), turneu organizat pe terenurile complexului sportiv Istanbul Cup Tenis Courts.

26.04.2017 17:35, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Begu şi Cîrstea, la braţ în sferturi la Istanbul

Irina a avut nevoie de două ore şi 15 minute pentru a trece de Kirsten Flipkens (Belgia, 103 WTA) cu 6-1, 1-6, 6-3. Primele două seturi au fost “în oglindă”. Flipkens a condus cu 2-0, şi-a pierdut serviciul, după care a câştigat patru game-uri la rând. În partea a doua, lucrurile au stat la fel, dar cu Begu în prim-plan. În decisiv, belgianca a avut minge de 5-2 pe propriul serviciu, dar a ratat-o. Acesta a fost, de altfel, momentul psihologic al partidei. Românca a egalat la 4, la 5-5 a realizat un break, după care a încheiat socotelile la prima oportunitate. Următoarea adversară a româncei este învingătoarea meciului Basak Eraydin (Turcia, 257 WTA, venită din calificări) - Ayla Aksu (Turcia, 312 WTA, wild card), care va avea loc mâine.

La rândul ei, Sorana a avut nevoie de două seturi pentru a trece, în turul 2, de grecoaica Maria Sakkari (96 WTA): cu 6-4, 6-3. Românca a început meciul ezitant, văzându-se condusă cu 4-1. Mai mult, Sakkari a ratat trei mingi de break şi, implicit, tot atâtea şanse de a duce scorul la 5-1 şi, ulterior, să servească pentru set. De la 1-4, Cîrstea a întors scorul la 5-4 şi, după ce a salvat două mingi de break, a convertit în punct prima oportunitate de a închide setul. În partea a doua a meciului, primele două game-uri au fost break-uri, după care grecoaica a dus scorul la 2-1 pe propriul serviciu. Din acel moment, însă, Sorana a preluat iniţiativa şi a realizat o serie de cinci game-uri la rând, calificându-se în sferturi. În această fază a competiţiei ea o va întâlni pe învingătoarea partidei Elina Svitolina (Ucraina, 13 WTA, cs 1) - Viktoria Kamenskaya (Rusia, 210 WTA, venită din calificări) sau pe Alexandra Cadanţu (292 WTA, venită din calificări). Ambele românce vor primi câte 60 de puncte WTA.

Foto: Pagina de Twitter a turneului (@istanbul_cup)

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Sorana Cirstea, alexandra cadantu, wta, Istanbul


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!