Begu, Mitu şi Cîrstea – eliminate în primul tur

Toate cele trei românce care au jucat, azi, la turneele de la Rabat şi Praga au fost învinse.

26.04.2016 18:14, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Begu, Mitu şi Cîrstea – eliminate în primul tur

Irina Begu (locul 35 WTA, cs 4) a pierdut în faţa unei jucătoare aflată pe locul 139 în lume, Richel Hogenkamp cu 6-3, 6-4. Aceasta a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor şi a acces pe tabloul principal din postura de lucky loser. Olandeza a dominat clar prima parte a meciului, conducând cu 3-1 şi 5-3 şi punând capăt setului pe serviciul Irinei, la a doua oportunitate pe care a avut-o. În setul al doilea lucrurile păreau să intre pe făgaşul normal, Begu luând un avans de trei game-uri. Însă de la 4-1 pentru ea, nu a mai câştigat niciun game până la finalul partidei, care a durat o oră şi 21 de minute. Tot la Rabat, Andreea Mitu (110 WTA) a fost dominată de Marina Erakovici (186 WTA, venită din calificări), care a condus permanent pe tabela de marcaj. Neo-zeelandeza a realizat, la 3-2 pentru ea în primul set, un break alb, după care a mai câştigat două game-uri. În setul secund. Erakovic a condus cu 3-1 şi 5-2, iar la 5-3 a fructificat prima minge de meci pe care a avut-o.

La Praga, Sorana Cîrstea (131 WTA, venită din calificări) a avut o misiune dificilă în faţa celei de-a patra favorite, australianca Samantha Stosur (25 WTA). Românca a câştigat primul set cu 6-3, după care adversara a preluat ostilităţile. Stosur a condus cu 3-0 şi 5-2, iar la 5-4 a realizat un break prin care a dus meciul în decisiv. Şi al treilea set a aparţinut jucătoarei de la Antipozi, care s-a desprins la 4-0, după care fiecare jucătoare a câştigat pe serviciul adversarei. Stosur a fructificat prima minge de meci pe care a avut-o la exact două ore de la primul punct.

La turneul ITF de la Chiasso (Elveţia), a avut loc un duel românesc în primul tur al probei de dublu. Gabriela Ruse şi unguroaica Anna Bondar le-au eliminat pe principalele favorite Cristina Dinu şi Reka-Luca Jani (Ungaria) cu 6-2, 2-6, 10-6. În turul secund, învingătoarele vor întâlni perechea franceză Fiona Ferro, Chloe Paquet sau pe Martina Colmegna (Italia) şi Katerina Tsygourova (Elveţia). Pe tabloul de simplu, Ruse (370 WTA, venită din calificări) o va întâlni mâine, în primul meci de pe terenul numărul 2, pe grecoaica Valentini Grammatikopoulou (342 WTA). Partida începe la ora 10.30 locală, 11.30 a României, şi este urmată de meciul Dinu (218 WTA, cs 3) – Tereza Mihalikova (Slovacia, 508 WTA). Tot azi, în turul 2 al turneului masculin de la Istanbul, Adrian Ungur (194 ATP, venit din calificări) îl va întâlni în al treilea meci de pe terenul central, nu înainte de ora 17.30, pe bulgarul Grigor Dimitrov (29 ATP, cs 2). Este primul meci direct dintre cei doi.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Andreea Mitu, Adrian Ungur, Sorana Cirstea, cristina dinu, elena ruse, Istanbul, Rabat, Praga, Chiasso Open 2016


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!