Begu: “mă bucur că în setul al treilea am recâştigat terenul”

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

11.02.2018 13:40, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Begu: “mă bucur că în setul al treilea am recâştigat terenul”

Echipa de Fed Cup a României conduce Canada cu 2-0 în întâlnirea care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în sferturile Grupei Mondiale II, după ce Irina-Camelia Begu (37 WTA) s-a impus cu 6-3, 6-7 (4), 6-2 în faţa jucătoarei de origine română Bianca Vanessa Andreescu (173 WTA). La final, românca a declarat că regretă că nu a încheiat meciul în două seturi, dar şi-a exprimat bucuria pentru că a adus cel de-al doilea punct României la finalul primei zile a Fed Cup. Ea a recunoscut că a avut dificultăţi în timpul celui de-al doilea set, însă pauza de dinaintea setului decisiv a ajutat-o să se replieze. "Mă bucur că am reuşit să câştig. Îmi pare rău că nu am reuşit să închei în două seturi, cred că în setul al doilea, la set şi 3-2 pentru mine m-am înmuiat un pic. Ea a devenit un pic mai agresivă şi cred că acolo am pierdut un pic jocul. Însă mă bucur că în setul al treilea am reuşit să dictez şi să recâştig terenul", a spus Irina Begu în timpul conferinţei de presă.

La rândul său, căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, a recunoscut că Bianca a făcut un joc foarte bun şi că pauza de dinaintea celui de-al treilea set a fost benefică pentru Irina Begu. "Şi-a dat seama că totuşi nu a reuşit să închidă cum a povestit ea, Andreescu a început să joace foarte bine, a făcut un meci senzaţional, cel puţin setul 2. Şi când pierzi teren, când vezi că nu închizi meciul, eşti frustrat şi începi să îţi faci probleme. Mă bucur că s-a dus la pauză să se relaxeze puţin, să analizeze, să îşi dea seama şi să intrăm în setul 3 altfel", a spus Segărceanu.

Întrebată de jurnalişti dacă a avut un moment dificil în timpul meciului în relaţia cu arbitrul de scaun, Irina a spus că la finalul meciului aceasta şi-a cerut scuze din cauza unei defecţiuni tehnice. "Ea şi-a cerut scuze pentru... cred că în setul al doilea, în tie break s-a stricat aparatul. Se întâmplă. În momentul respectiv m-am enervat, dar per total nu pot să îi reproşez nimic", a spus Begu.

Conform site-ul oficial al Fed Cup, programul meciurilor de azi este următorul:

De la ora 12.00: Irina-Camelia Begu (37 WTA) – Katherine Sebov (319 WTA)

De la ora 13.30: Sorana-Mihaela Cîrstea (38 WTA) – Bianca Vanessa Andreescu (173 WTA)

De la ora 15.00: Ana Bogdan (564 WTA la dublu), Raluca-Ioana Olaru (45 WTA la dublu) – Gabriela Dabrowski (11 WTA la dublu), Katherine Sebov (fără clasament la dublu)

Dacă Irina învinge, al doilea meci de simplu nu se va mai juca.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Fed Cup, Bianca Vanessa ANDREESCU, Cluj-Napoca, România, Canada, Florin Segărceanu


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!