Begu e în turul 2 la Roma, Cîrstea a fost eliminată

Jucătoarea română Irina-Camelia Begu (41 WTA) s-a calificat în turul secund la la Internazionali BNL d'Italia (Roma, 3.351.720 de dolari premii totale la feminin), care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv Foro Italico.

16.05.2018 05:19, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Begu e în turul 2 la Roma, Cîrstea a fost eliminată

Meciul cu Shuai Peng (China, 35 WTA) a durat două ore şi două minute şi a avut nevoie de set decisiv pentru a se stabili învingătoarea. În prima parte a confruntării s-a mers cap la cap până la 4-3 pentru asiatică, după care Begu şi-a pierdut serviciul. În game-ul imediat următor, românca a ratat trei mingi de break, a salvat una de set, după care s-a apropiat la 4-5, însă din nou şi-a pierdut serviciul. În setul secund s-a consemnat un singur break, în dreptul Irinei-Camelia, la 4-4, românca dominând clar decisivul. Ea a câştigat primul game al setului pe serviciul adversarei, iar de la 2-1 nu a mai cedat niciun game până la final. Scor final 4-6, 6-4, 6-1 pentru Begu, care o va întâlni în runda următoare pe Angelique Kerber (12 WTA, cs 11). Aceasta a învins-o pe Zarina Diyas (54 WTA, lucky loser) cu 6-2, 7-6 (6) şi o conduce pe româncă la meciurile directe cu 4-2. 

"Începutul a fost greoi, dar pe parcursul meciului am fost mai agresivă, am luat mingea mai repede şi am reuşit să variez. Per total, sunt fericită că sunt în turul al doilea", a declarat românca după meci pentru Digi Sport. Ea s-a referit şi la partida din turul secund: "Am jucat de multe ori cu ea şi de fiecare dată au fost partide foarte grele. Mă aştept la un meci greu, dar consider că am armele mele şi sper ca meciul să fie unul foarte bun. Se mişcă foarte bine, dar nu cred că această suprafaţă o avantajează ca hardul. Cred că am o şansă bună, dar e o jucătoare de top 10 pe care o apreciez foarte mult".

În schimb, Sorana-Mihaela Cîrstea (36 WTA) a fost eliminată marţi în turul inaugural de americanca Danielle Rose Collins (47 WTA, venită din calificări) cu 6-3, 4-6, 6-4 după o oră şi 57 de minute de la primul serviciu. Începutul fiecărui set a fost dominat de jucătoarea din Statele Unite, care a condus cu 2-0, 4-2 şi 5-3 în primul, 3-1 în al doilea şi 5-1 în decisiv. interesant este că în absolut toate seturile s-au consemnat câte cinci break-uri. În afara acestora, jucătoarele nu au mai avut nicio oportunitate de a câştiga pe serviciul adversarei. 

Foto: Dumitru Constantin

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Sorana Cirstea, wta, Roma, Internazionali BNL d'Italia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!