Azi au loc semifinalele Turneului Campionilor de la Londra

Calculele hârtiei au fost respectate şi în Grupa “Guga Kuerten” (Grupa A) de la Turneul Campionilor, competiţie organizată la Londra, în sensul că primii doi favoriţi s-au calificat în semifinale.

17.11.2018 01:40, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Azi au loc semifinalele Turneului Campionilor de la Londra

Dacă în Grupa “Lleyton Hewitt” (B) au fost ceva surprize în prima zi de concurs, amintind victoria lui Kei Nishikori (9 ATP, cs 7) asupra lui Roger Federer (3 ATP, cs 2), sârbul Novak Djokovic (1 ATP, cs 1) şi germanul Alexander Zverev (5 ATP, cs 3) nu s-au complicat prea mult. Liderul mondial a câştigat grupa cu trei victorii, ultima venind împotriva croatului Marin Čilić (7 ATP, cs 5) cu scorul de 7-6 (7), 6-2. În primul set s-a consemnat o singură minge de break, ratată de Nole la 3-2, după care sârbul a salvat o minge de set în tie-break, pe propriul serviciu, pentru a o converti în punct pe a doua de care a beneficiat. Djokovic putea să-şi uşureze munca în partea a doua a confruntării chiar de la început, dar a ratat trei mingi de break. De la 1-2, însă, a avut o serie de cinci game-uri la rând, graţie cărora a câştigat meciul şi grupa, fără să cedeze vreun set. Anterior, în primul meci al zilei, Zverev a dispus de americanul John Isner (10 ATP, cs 8) cu 7-6 (5), 6-3, asigurându-şi biletul pentru penultimul act. 

Semifinalele de azi au loc după următorul program: de la ora 16.00 a României Federer - Zverev şi de la ora aproximativă 22.00 Djokovic – Kevin Anderson (Africa de Sud, 6 ATP, cs 4). Roger îl conduce pe Alexander cu 4-3 la meciurile directe, ultimul meci datând de la ediţia din acest an a Cupei Hopman, când elveţianul s-a impus cu 6-7 (4), 6-0, 6-2. Anul trecut, la Turneul Campionilor, s-a impus tot Federer, cu 7-6 (5), 5-7, 6-1. Adversarii din a doua semifinală au jucat nouă meciuri unul împotriva celuilalt, Djokovici câştigând şapte. Nole a câştigat cea mai recentă partidă, luna trecută, în sferturi la Shanghai, cu 7-6 (1), 6-3, iar ultima victorie a sud-africanului datează din septembrie, când s-a impus cu 7-6 (5), 5-7, 10-6 la Laver Cup. Pentru Zverev şi Anderson este prima prezenţă în semifinale în istoria competiţiei.

Tot azi se joacă şi semifinalele de pe tabloul de dublu. De la ora 14.00 a României, în meciul care deschide ziua în arena “The O2” din Londra, americanul Jamie Murray şi brazilianul Bruno Soares (cs 4) îi au adversari pe americanii Mike Bryan şi Jack Sock (cs 5). După aproximativ şase ceasuri se joacă a doua semifinală, cea dintre francezii Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut (cs 8) şi columbienii Juan Sebastian Cabal şi Robert Farah (cs 2).

Foto: pagina de twitter ATP World Tour

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: ATP, Novak Djokovic, Roger Federer, Alexander Zverev, Kevin Anderson, Nitto ATP Finals


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!