Azi au loc primele meciuri de simplu din finala Cupei Davis

Francezul Jérémy Chardy îl va înfrunta azi pe croatul Borna Ćorić în primul meci al finalei Cupei Davis, conform tragerii la sorţi care a avut loc la Lille, oraşul care va găzdui de azi până duminică duelul pentru „Salatiera de Argint” dintre echipele Franţei şi Croaţiei.

23.11.2018 08:47, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Azi au loc primele meciuri de simplu din finala Cupei Davis

În a doua partidă a zilei, francezul Jo-Wilfried Tsonga îl va avea ca adversar pe Marin Čilić, numărul 1 croat. Sâmbătă are loc meciul de dublu, între perechea franceză Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut şi cuplul croat Mate Pavić, Ivan Dodig. Duminică urmează să se dispute ultimele jocuri de simplu, Chardy - Čilić şi Tsonga - Ćorić. Ediţia din acest an a Cupei Davis este ultima care se va disputa după actualul format, începând din 2019 urmând că 18 să participe la un turneu final de o săptămână, în luna noiembrie, la Madrid. 

Alegerea lui Yannick Noah a fost o surpriză deoarece Lucas Pouille părea prima opţiune în absenţa veteranilor Gael Monfils sau Gilles Simon. Chardy conduce cu 2-1 în scorul întâlnirilor directe cu Ćorić. „Ştiu că va fi un meci dificil pentru mine, chiar dacă l-am învins în trecut, acum totul e diferit. Este o finală, e o situaţie schimbată, acum nu mai contează locul din clasamentul ATP”, a spus Chardy. În celalalt meci de simplu, croatul pare clar favorit: Čilić s-a impus în 5 din ultimele 7 meciuri, iar Tsonga nu a mai câştigat o partidă din februarie. „Sunt în formă fizică bună, voi intra pe teren fără teamă, nu am nimic de pierdut”, a spus Tsonga. „Va fi un meci tare, toate lumea are aşteptări mari, dar eu sunt pregătit ca de obicei şi sunt gata să joc cel mai bun tenis al meu”, a spus Marin Čilić.

Programul complet al meciurilor este următorul: 

azi, de la ora 15.00:

Jérémy Chardy (40 ATP) - Borna Ćorić (12 ATP), 2-1 la meciurile directe

Jo Wilfried Tsonga (259 ATP) - Marin Čilić (7 ATP), 4-5 la meciurile directe)

mâine, de la ora 15.00:

Pierre Hugues Herbert, Nicolas Mahut - Ivan Dodig / Mate Pavić

duminică, de la ora 14.00:

Chardy - Čilić (3-5 la meciurile directe)

Tsonga - Ćorić (1-0 la meciurile directe)

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în Cupa Davis: în 2004, când Franţa s-a impus în turul 1 al competiţiei şi în 2016, când a câştigat Croaţia, în semifinale. Croaţia a ajuns în finală după ce a eliminat puternica echipă a Statelor Unite ale Americii cu 3-2. Practic, Ćorić a fost cel care a calificat echipa, după ce l-a învins pe Frances Tiafoe, iar croaţii au ajuns în a treia finală din istorie, după cea câştigată în 2005 şi cea pierdută în 2016. De cealaltă parte, Fraţa s-a calificat în finală, după ce a eliminat reprezentativa a Spaniei, scor 3-0.

Foto: pagina de twitter a competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Cupa Davis, Croaţia, Franţa, Lille


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!