Australian Open fără Andy Murray şi Serena Williams

Andy Murray, de 5 ori finalist la primul turneu de Mare Şlem al anului, şi Serena Williams, de 7 ori învingătoare la turneul de la Melbourne şi deţinătoare a titlului, vor absenta la ediţia din acest an la Australian Open, care se va desfăşura între 15 şi 28 ianuarie.

05.01.2018 05:23, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Australian Open fără Andy Murray şi Serena Williams

Scoţianul a făcut anunţul pe contul de Instagram: "Trec printr-o perioadă realmente dificilă cu problema mea de la șold. Am consultat numeroși specialiști, care mi-au recomandat cum să mă tratez în ultimele luni. Am făcut tot ce a depins de mine și am muncit din greu să revin în competiție. Din păcate, lucrurile nu au mers așa cum mă așteptam și nu am ajuns la nivelul la care mi-aș fi dorit să ajung. Să continui recuperarea, să-i dau șoldului meu mai mult timp să-și revină e o opțiune, dar operația e o alternativă pe care o iau în calcul, chiar dacă aș vrea să o evit pentru că șansele unui rezultat favorabil nu ar fi atât de mari pe cât mi-aș dori. Îmi lipsește mult tenisul și aș face orice să mă întorc. Am realizat în aceste luni cât de mult îmi lipsește tenisul. De fiecare dată când mă trezesc sper că va fi mai bine și e demoralizant să merg pe teren și să nu fiu la nivelul la care aș vrea să fiu. Voi rămâne în Australia în următoarele zile pentru a vedea cum se va prezenta șoldul, apoi voi vedea ce decizie voi lua, dacă rămân aici sau aleg să zbor către casă". 

Rafael Nadal şi Novak Djokovic, şi ei măcinaţi în ultimii ani de accidentări, au reacţionat imediat la anunţul lui Andy. „Andy, îţi mulţumesc că ai ales să spui atât de franc ceea ce simţi. Ai împărţit emoţiile cu noi, nici nu îmi pot imagina cât de rău trebuie să te simţi", a scris Nole. „Andy, ne lipseşti foarte mult şi sper să te văd cât mai repede înapoi pe teren! Fă-te bine, prietene", i-a transmis Rafa.

Nu este prima oară când se vorbeşte despre posibilitatea încheierii carierei lui Murray. Acum câteva luni, chiar mama sa, Judy, a discutat despre această variantă: „Ceea ce mă îngrijorează acum este că Andy ar putea să nu mai joace pentru mult timp. A jucat la nivel înalt timp de 12 ani şi ar putea fi forţat să se retragă”.

La rândul ei, Serena a făcut anunţul pe Snapchat: "După ce am concurat în Abu Dhabi mi-am dat seama că, deși sunt foarte aproape (n.r.-din punct de vedere medical), nu sunt unde vreau să fiu personal. Antrenorul și echipa mea au spus întotdeauna că «mergi la turneu numai când ești pregătită să mergi până la capăt ». Pot concura, dar nu vreau doar să concurez, vreau să dau tot ce am mai bun, iar ca să fac asta mai am nevoie de timp. Luând în calcul acest aspect şi chiar dacă sunt dezamăgită, am decis să nu particip în acest an la Australian Open. Aminirea turneului de anul trecut o voi purta cu mine, iar Olympia (n.r.-fetiţa ei) şi cu mine abia aşteptăm să revenim. Apreciez ssusţinerea și înțelegerea fanilor mei și a tuturor celor de la Open Australian”.

Directorul competiţiei, Craig Tiley, și-a exprimat admirația pentru eforturile Serenei de a reveni la jocul pe care îl iubește. "Adevărata campionă Serena a demonstrat prin eforturi herculeane făcute în ultimele luni în dorința ei de a juca Open Australian”.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Australian Open, Andy Murray, Serena Williams, wta, ATP


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!