Atât s-a putut de data asta

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep a fost învinsă de olandeza Kiki Bertens în finala turneului Masters 1000 de la Madrid. Ea a ratat revenirea pe locul 1 mondial.

13.05.2019 11:36, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Atât s-a putut de data asta

Românca a pierdut primul set cu 6-4, după ce a condus cu 4-2. Olandeza a adunat game după game, graţie celor 13 greşeli neforţate comise de Simona Halep, care nu a lovit decisiv decât de 3 ori, şi a câştigat categoric prima manşă. Nici în cel al doilea set, Simona Halep nu a reuşit să-i facă faţă olandezei, a ratat mai multe mingi de break şi a pierdut cu 4-6. Kiki Bertens se află pentru a două oară consecutiv în finala turneului de la Madrid, anul trecut fiind învinsă în ultimul act de Petra Kvitova.

„Acesta este un turneu extraordinar pentru mine. Nu aş fi putut fi mai fericită pentru că sunt din nou pe această scenă - este a patra finală pentru mine. Evident, sunt puţin tristă că am pierdut finala, dar Kiki a jucat tenis mai bun, a jucat toată săptamâna un tenis foarte bun. Felicitări”, a transmis sportiva care, acum, are două trofee mari şi două farfurii de finalistă în capitala Spaniei. Românca a găsit puterea să şi glumească cu sportiva care tocmai o învinsese: „Mi-ai luat două trofee, la două turnee, sper că vom juca mai des şi voi reuşi să îmi iau revanşa. Succes pe mai departe şi la Roland Garros”.

„Cred că a jucat mai bine în această seară. A meritat să câştige, cu siguranţă. Despre jocul meu, pot să spun că am evoluat greşit şi sunt supărată pentru asta. Dar nu o să fac o dramă. Mă gândesc la următorul meci, când o să joc împotriva ei, să schimb unele lucruri. Pot să extrag lucrurile pozitive din această săptămână. Nu am crezut la început că voi fi în finală, aşa că mă voi calma, voi analiza mai mult şi voi fi mai drăguţă cu mine, deoarece nu merit să fiu foarte dură”, a spus Simona Halep.

Apoi, constănţeanca a continuat: „Cred că mingile înalte pe care le-a jucat şi unghiurile... i-a mers foarte bine cu forehand-ul în diagonală. Şi această suprafaţă şi acest loc cred că sunt bune pentru ea, deoarece sunt la altitudine şi mingea merge mai repede. Cred că turneul i s-a potrivit şi a jucat cel mai bun tenis aici. Nu ştiu cum o să fie la Roland Garros, dar în acest moment sunt bucuroasă cu jocul meu, sunt fericită că am putut trece de această săptămână. A fost o săptămână grea, sunt încrezătoare, aşa că vom vedea. Îmi plac Roma, Parisul, dar nu ştii niciodată cu tenisul, aşa că sunt pregătită pentru orice”.

Foto: pagina de facebook a româncei şi site-ul WTA

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Madrid, Mutua Open Madrid, Spania, Kiki Bertens


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!