Anul 2019 este de neuitat pentru Ana Bogdan

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (105 WTA) a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Alexandrova (42 WTA, cs 1) cu 6-4, 6-2, în sferturi la Open BLS De LIMOGES (Franţa, 115.000 de dolari premii totale).

21.12.2019 03:40, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Anul 2019 este de neuitat pentru Ana Bogdan

Meciul a durat 72 de minute, iar românca a condus o singură dată pe tabela de marcaj, cu 2-1 în setul secund, dar din acel moment nu a mai câştigat niciun game ăână la finalul confruntării. Alexandrova a pus capăt unei serii de 11 victorii consecutive ale Anei Bogdan, fără a pune la socoteală neprezentarea franţuzoaicei Oceane Dodin în finala de la Saint-Etienne. Românca a cucerit titluri la Saint-Etienne (25.000 dolari) şi la Dubai (100.000 dolari).

Sezonul 2019 se încheie aici, dar se termină în cel mai frumos și neașteptat mod! După ce m-am confruntat cu frică, anxietate, depresie, lipsa de încredere, pierderea motivaţiei a ceea ce am iubit cândva cel mai mult – tenisul - și după mai mult de 4 luni fără să câștig un meci, pierzând peste 80 de locuri în clasamentul WTA, am ajuns la punct în care m-am găsit în sfârșit, dar numai învățând probabil cele mai grele lecții de până acum. Am revenit și am început să mă bucur mai mult decât oricând de tot ceea ce fac în fiecare zi din viață. A fost nevoie de răbdare, înțelegând că singura modalitate de a crește este prin durere și multă muncă pentru a-mi învinge sentimentele, temerile și emoții. Dar am avut noroc să întâlnesc oamenii potriviți la momentul potrivit și le voi totdeauna recunoscătoare pentru sprijinul lor necondiţionat. Unii dintre ei nu mai fac parte din echipă, dar se vede efortul lor în timpul perioadelor grele. Ştiu că este un drum lung până în vârf, dar mă bucur în ultimele zile ale acestui sezon în care am cele mai bune rezultate din cariera mea până acum: câştigarea a 12 meciuri consecutive şi 2 turnee la rând, revenind în top 100 şi bineînțeles gata să fac față unor noi provocări!

Nimic nu contează cu adevărat, doar momentul actual! 

Mulţumesc, 2019! Ai fost de neuitat!”, a scris Bogdan pe contul de facebook.

La rândul ei, Sorana-Mihaela Cîrstea (74 WTA) a abandonat înaintea setului decisiv al meciului cu americanca Nicole Gibbs (142 WTA, venită din calificări). Românca a câştigat primul set cu 6-3, dar l-a pierdut pe al doilea cu 3-6.

Azi, de la ora 14.00 a României, are loc semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului de dublu, în care se întâlnesc perechea româno-rusă Monica Niculescu, Anna Blinkova (cs 1), şi spaniolele Georgina Garcia-Perez şi Sara Sorribes-Tormo (cs 3), Învingătoarele le vor avea adversare în ultimul act pe Alexandrova şi Oksana Kalashnikova (Georgia).

Foto: contul de facebook al Anei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: ana bogdan, wta, Limoges, Franţa


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!