Antonescu şi Jecan s-au impus la Szeged

Vasile Antonescu şi Mircea Alexandru Jecan, a patra pereche favorit a turneului de la Szeged (dotat cu premii de 10.000 de dolari) s-au impus în finală.

29.04.2016 17:21, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Antonescu şi Jecan s-au impus la Szeged

Cei doi români i-au învins cu 6-3, 6-4 pe Gergely Kisgyorgy şi Davis Szintai, ambii din Ungaria. În primul set, românii au realizat un break la scorul de 3-2 pentru ei, după care până la final fiecare pereche şi-a câştigat serviciul. În partea a doua a meciului Antonescu şi Jecan au fost conduşi cu 3-1, dar au câştigat patru game-uri la rând, iar după ce adversarii şi-au trecut în cont serviciul, au încheiat meciul după fix o oră de la primul serviciu. Este a treia victorie a celor doi în acest an, după două finale câştigate în Spania. Pentru Jecan acesta este al şaselea titlu al carierei la dublu, dintre care patru cu Antonescu și două cu Ilie Aurelian Giurgiu. Antonescu a mai câștigat cinci titluri (cele cu Jecan și unul cu Luca Tatomir). La acelaşi turneu, Nicolae Frunză (venit din calificări) a fost învins în sferturi de al doilea favorit, polonezul Kamil Majchrzak cu 6-2, 6-1.

La Chiasso, Elena Gabriela Ruse (370 WTA, venită din calificări) s-a calificat în semifinale după ce a învins-o pe Reka-Luca Jani (230 WTA) cu scorul de 6-1, 6-3. Românca a dominat categoric meciul, care a durat o oră şi 15 minute. În primul set, Gabriela s-a distanţat la 5-0, adversara a redus din diferenţă, după care românca a încheiat socotelile cu un break. Partea a doua a meciului a fost ceva mai echilibrată până la scorul de 4-3 pentru Ruse. Aceasta a realizat un break, după care a pus capăt meciului, deşi Jani a avut două mingi de break. Sâmbătă, Ruse va juca pentru un loc în ultimul act împotriva Amandei Carreras (Marea Britanie, venită din calificări), care a învins-o cu 6-3, 6-3 pe slovena Tamara Zidansek (cs 8). Meciul va fi al doilea al zilei de pe terenul central, după cealaltă semifinală, Julia Grabher (Austria) – Isabella Shinikova (Bulgaria, venită din calificări), care începe la ora 10.30 locală, 12.30 în România. 

La Gyor, Daiana Negreanu şi unguroaica Rebeka Stolmar (desemnate a patra pereche favorită) au trecut în semifinale de Nastja Kolar (Slovenia) şi Cornelia Lister (Suedia) cu 6-2, 6-2. Sâmbătă, de la ora locală 14.00 (un ceas mai târziu în România) le vor întâlni în ultimul act pe Guadalupe Perez Rojas şi Francesca Stepherson (Argentina, Marea Britanie; cs 3).

În fine, la Sharm el-Sheikh, Jaqueline Adina Cristian şi Ola Abou Zekry (Egipt) au trecut în semifinale de Clemence Fayol (Franţa) şi Linnea Malmqvist (Suedia) cu 6-1, 7-5, revenind în setul al doilea după ce au fost conduse cu 5-1. Sâmbătă, de la ora 11.30 locală (12.30 în România) vor juca finala împotriva perechii Samantha Murray, Despina Papamichail (Marea Britanie, Grecia).

Foto: arhiva personală

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: elena ruse, Daiana Negreanu, Mircea-Alexandru Jecan, Sharm el-Sheikh, Szeged, Nicolae Frunză, Vasile Antonescu, Jaqueline Cristian, Chiasso Open 2016, Gyor


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!