Andy Murray şi-a anunţat retragerea

Fostul lidermondial al tenisului masculin, scoţianul Andy Murray, aflat acum pe locul 230 ATP, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă organizată la Melbourne, unde luni încep meciurile de pe tablourile principale de simplu de la Australian Open, că intenţionează să se retragă din tenisul profesionist anul acesta.

11.01.2019 04:44, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Andy Murray şi-a anunţat retragerea

A intrat în sala de conferinţe de presă, s-a aşezat la masă şi a spus: „Nu mă simt deloc bine”. Şi-a pus mâna la ochi, după care a părăsit incinta. A revenit câteva minute mai târziu, dezvăluind suferința adundată în ultimele aproximativ 20 luni: „Am făcut tot ce a depins de mine, însă am dureri mari. Nu mai suport durerea. Nu mai vrea să joc așa. Mai pot juca la un anumit nivel, însă nu unul de care pot fi mulțumit. Nu e însă vorba numai de asta. Nu mai pot îndura durerea! Nu mai vreau să joc așa. În decembrie, am vorbit cu echipa mea și le-am spus că nu mai pot continua în ritmul ăsta. Cred că mai pot rezista până la Wimbledon, acolo aș vrea să spun stop. Nu sunt însă convins că o să pot face asta. Acesta ar putea fi ultimul meu turneu”.

Scoţianul a dezvăluit că problemele au început în iunie 2017, după semifinala pierdută la Roland Garros în faţa elveţianului Stan Wawrinka în set decisiv. "Am jucat ani buni cu dureri la șold, dar nu m-am putut recupera după acel meci. Nu am garanția că o să mai pot juca vreodată. M-ar ajuta să duc însă o viață normală. Lucrurile minore, să-mi pun șosetele, să mă încalț, sunt un obstacol pentru mine acum. Știu că e greu să mai revii la nivel înalt după așa ceva. Bob Bryan a făcut-o. Am comunicat mult cu el despre asta, însă, evident, e o diferență mare între efortul depus la dublu și cel de la simplu. Pot juca și în aceste condiții, dar la un nivel limitat. Durerea prea mare și faptul că nu mai pot să dau totul nu mă lasă să mă bucur de tenis”, a explicat fostul lider mondial. El intenţionează să mai facă o intervenţie chirurgicală şi după retragerea din tenis, pentru a scăpa de dureri.

Andy Murray a cucerit trei trofee de Grand Slam în carieră (două la Wimbledon - 2013 şi 2016 şi unul la US Open - 2012), Turneul Campionilor (2016), două titluri olimpice la simplu (2012 şi 2016), una la dublu mixt (2012, alături de britanica Laura Robson), Cupa Davis cu echipa Marii Britanii în 2015, dar şi 8 finale pierdute în turneele de Mare Șlem, dintre care cinci la Australian Open (una în fața elveţianului Roger Federer și alte patru cu sârbul Novak Đoković). Murray a devenit primul britanic care a cucerit mai mult de un titlu la Wimbledon din 1936 încoace, primul britanic lider mondial din 1973 încoace şi primul bărbat care şi-a apărat titlul olimpic la simplu. 

Foto: pagina de twitter @ATP_Tour

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Australian Open, Andy Murray, ATP, Melbourne


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!