Ana Bogdan s-a calificat în turul 2

Dintre cele două românce care au jucat în primul tur la Rio Open, Ana Bogdan (locul 160 WTA) şi Andreea Mitu (102 WTA şi cs 8) doar prima a trecut de primul tur.

16.02.2016 01:44, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ana Bogdan s-a calificat în turul 2

Ana Bogdan a început meciul brazilianca Gabriela Ce (246 WTA, posesoare a unui wild card) cu stângul, pierzând pe serviciul ei, dar şi-a revenit şi a câştigat patru game-uri la rând. A urmat un game la 0 al Gabrielei, după care românca şi-a trecut în cont alte două game-uri, câştigând setul de la prima oportunitate pe care şi-a creat-o. Setul al doilea a fost echilibrat până la scorul de 2-2, moment în care Ana a câştigat trei game-uri consecutiv, l-a cedat pe următorul şi a încheiat setul cu 6-3, la a doua minge de meci. A fost 6-2, 6-3 pentru sportiva din Sinaia, care va juca în turul al doilea împotriva învingătoarei din meciul Rebecca Peterson (Suedia, 136 WTA) - Lara Arruabarrena (Spania, 89 WTA, cs 6).

În schimb, Andreea Mitu a fost învinsă de americanca Shelby Rogers. Sportiva aflată pe locul 131 mondial a dominat meciul de la un capăt la altul. În primul set, ea s-a distanţat la 3-0, a făcut 4-1, iar la 5-2 a câştigat prima minge de set pe care a avut-o pe serviciul Andreei. Setul al doilea părea să fie ceva mai echilibrat, românca preluând conducerea cu 2-0. A urmat game-ul psihologic al meciului, în care Mitu a avut nu mai puţin de trei şanse de a face break. Însă nu a fructificat nicio oportunitate, Rogers şi-a câştigat serviciul, după care au urmat alte cinci game-uri câştigate de americancă. Aceasta va juca în turul al doilea cu Veronica Cepede Royg (Paraguay, 128 WTA), care a eliminat-o cu 6-7 (4), 6-1, 6-3 pe Anna Tatishvili (SUA, 116 WTA).

La turneul din Brazilia mai evoluează o româncă, Sorana Cîrstea (199 WTA), beneficiară a unui wild card. Meciul ei din primul cu brazilianca Beatriz Haddad Maia (228 WTA, wc) a fost întrerupt din cauza ploii la scorul de 6-2, 6-0, 40-15 pentru Sorana, care va fi la serviciu la reluarea partidei.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: ana bogdan, Rio de Janeiro


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!