Ana Bogdan a intrat în TOP 150 WTA

Simona Halep a revenit pe locul 5 în clasamentul mondial, după ce a urcat o poziţie faţă de ierarhia precedentă.

06.06.2016 19:31, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ana Bogdan a intrat în TOP 150 WTA

Simona Halep are 4471 de puncte şi a depăşit-o pe bielorusa Victoria Azarenka, graţie parcursului de la Roland Garros. Azarenka a abandonat în primul tur al competiţiei de la Paris, din cauza unei accidentări. Halep a ajuns  în optimi, fază în care a fost eliminată de australianca Samantha Stosur, scor 6-7 (0), 3-6. Irina Begu (25 de ani) se menţine pe locul 28, deşi a ajuns în optimi la Paris, deoarece şi jucătoarele de dinaintea ei au avut performanţe notabile. Monica Niculescu a coborât de pe 35 pe 37, iar a patra româncă din top 100 mondial este Sorana Cîrstea, pe 98 (a coborât o treaptă). Niculescu şi Cârstea au fost eliminate în primul tur la Roland Garros.

Ana Bogdan a urcat 16 locuri şi a ajuns pe 148 WTA, cea mai bună clasare a carierei. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Gabriela Ruse (327 WTA, de pe 335), în timp ce Miriam Bianca Bulgaru, care a ajuns în finală la turneul ITF de la Galaţi, iar în săptămâna următoare a câştigat finala competiţiei din acelaşi oraş, a intrat în prima treime a ierahiei WTA, direct pe locul 776 (evidenţa se ţine pentru 2.000 de jucătoare). Ioana Mincă, sfertfinalistă la Roland Garros în competiţia junioarelor, figurează doar în ierarhia rezervată acestei categorii de vârstă.

În clasamentul "Road to Singapore", pentru Turneul Campioanelor de la finalul anului, Halep a coborât o poziţie şi este pe 7, în timp ce Irina Begu a reuşit un salt de opt locuri, de pe 27 pe 19. În clasamentul de dublu, Monica Niculescu se află pe locul 26, Irina Begu este pe 40, iar Raluca Olaru pe 55.

Horia Tecău se află pe locul 6 în clasamentul mondial de dublu, în timp ce Florin Mergea este pe poziţia a 11-a. Primul a coborât două locuri faţă de ierarhia anterioară, în condiţiile în care a părăsit devreme turneul de Mare Şlem de la Roland Garros (turul 2). Românul e pe poziţia a şasea, cu 6.820 de puncte. Mergea a urcat două poziţii, fiind pe 11, cu 5.050 p, după ce – alături de indianul Rohan Bopanna – a ajuns în sferturi la Roland Garros, o premieră pentru român. La simplu, Marius Copil a reuşit un salt de şase locuri şi ocupă poziţia a 176-a. Adrian Ungur a urcat 21 de poziţii în clasament, ajungând pe locul 182, după intrarea pe tabloul principal la Roland Garros.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Irina Begu, Horia Tecau, Monica Niculescu, Marius Copil, Adrian Ungur, Sorana Cirstea, ana bogdan, Florin Mergea, wta, Ioana Minca, Miriam Bianca Bulgaru, Gabriela Ruse


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!