Altă calificare scoasă cu forcepsul

Campioana en titre la French Open, jucătoarea română de tenis Simona Halep (3 WTA, cs 3) s-a calificat în runda a treia a turneului parizian, după o victorie cu 6-4, 5-7, 6-3 în faţa polonezei Magda Linette (87 WTA).

30.05.2019 20:54, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Altă calificare scoasă cu forcepsul

Românca a obţinut o victorie deloc facilă, după două ore şi 11 minute, ratând trei mingi de meci în setul secund, ultimele două pe propriul serviciu. Ea o va înfrunta pe învingătoarea partidei Aleksandra Krunić (Serbia, 76 WTA) - Lesia Tsurenko (Ucraina, 27 WTA, cs 27). Meciul a fost întrerupt aseară din cauza întunrericului la scorul 7-5, 5-7, 6-6, după ce sportiva din Serbia a ratat o minge de meci pe propriul serviciu la 6-5 (a condus cu 40-30). Întâlnirea se va relua azi.

„Cred că a fost un meci destul de bun. Din păcate, nu am putut să inchid in setul 2, dar e bine că am câştigat până la urmă. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, sunt capabilă de mai mult, stiu asta. Azi am fost puţin în spate, deşi trebuia să fiu mai agresivă, mai prezentă în joc. Acum, sper să mă recuperez pentru că mă simt puţin cam obosită. O să mă pregătesc pentru turul 3. Presiunea e una pozitivă, iar eu mă bucur de moment. Sunt multe puncte în joc, dar nu mă gândesc la asta”, a declarat Simona Helep după meci. „În setul 2 am condus, dar nu m-am simţit prea bine. Cred că trebuie să fiu mai agresivă pe viitor, am avut momente de cădere. Sunt calmă, sunt doar puţin obosită. Mâine, voi dormi toată ziua”, a mai spus românca pentru Eurosport. „Este foarte important să am o legătură cu fanii, e mai important decât să fii pe primul loc în clasamentul WTA. Xând imparţi bucuria cu oamenii te simţi puternică, simţi că îţi apreciază munca şi asta te face fericită”, a conchis ea.

„Cred că e o îngrijorare pentru Simona pentru că a condus, ar fi trebui să câştige în setul al doilea şi nu a reuşit. A fost puternică şi a câştigat în decisiv. Linette a jucat foarte bine la punctele importante, dar când eşti o jucătoare atât de bună ca Simona, trebuie să găseşti motivele pentru care s-a întamplat asta. Evident că Simo ştie exact ce s-a întâmplat. Chiar dacă a pierdut setul al doilea, a revenit şi a câştigat în 3 seturi pentru că este puternică, este calmă. Mi-a plăcut că nu s-a panicat în acele momente”, a spus Mats Wilander pentru Eurosport.

Foto: paginile de twitter WTA şi Roland Garros

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, grand slam, wta, Roland Garros, Franţa, French Open


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!