Al doilea duel Buzărnescu – Svitolina în trei săptămâni

Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu (30 WTA) s-a calificat în sferturi la Nature Valley Classic (Marea Britanie, Birmingham, 936.128 de dolari premii totale), după ce a trecut de Petra Martić (Croaţia, 45 WTA) cu 4-6, 6-3, 6-2.

21.06.2018 05:31, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Al doilea duel Buzărnescu – Svitolina în trei săptămâni

Meciul a durat o oră şi 45 de minute, iar în primul set s-a mers cap la cap până la 4-4, fără ca vreo jucătoare să-i procure minge de break. În game-ul următor Mihaela şi-a pierdut serviciul, după care Petra a convertit în punct a doua minge de set. În partea a doua a confruntării, Buzărnesuc a realizat break alb la 3-2, iar la 5-3 a pus trimis partida în decisiv cu un game alb. în ultimul set, Martić a condus cu 2-1, după care românca a avut o serie de cinci game-uri la rând (a cedat doar patru puncte) care a trimis-o în sferturi. 

”Sunt foarte fericită. Petra este o jucătoare foarte bună, îi place să joace pe iarbă, ne-am întâlnit și anul trecut în calificări la Wimbledon, după care a ajuns până în turul 4. Mă bucur că am reușit să mă concentrez de la început și până la finalul meciului. Sunt singură aici, am avut câteva momente dificile, însă am încercat să mă adun și să duc la capăt partidă. M-am adaptat destul de repede și asta contează”, a spus Buzărnescu, imediat după meci. Întrebată cum a reușit să ajungă la această formă, Mihaela a replicat: ”Am ajuns la acest nivel datorită antrenorului meu. Le ofer credit tutor celor cu care am lucrat, dar îi mulțumesc în special antrenorului cu care lucrez de anul trecut pentru tot ce a făcut pentru mine”.

Buzărnescu o va întâlni în continuare pe a doua favorită a competiţiei, ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA). Aceasta a trecut de Alizé Cornet (Franţa, 41 WTA) cu 6-4, 6-2. Cele două au mai fost adversare şi în turul 3 la Roland Garros, pe 2 iunie, când Mihaela s-a impus cu 6-3, 7-5.”Este un meci ca oricare altul. Voi încerca să-mi fac jocul. Înainte de fiecare meci, asta fac, văd ce pot face și sper să pot câștiga”, a mai spus Buzărnescu. Prezenţa în sferturi la Birmingham îi asigură lui româncei cel mai bun loc al carierei, 29 WTA, o victorie o duce o poziţie mai sus, iar un eventual succes final o trimite pe locul 23, imediat după Maria Sharapova.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: mihaela buzarnescu, wta, Birmingham, Marea Britanie, Elina Svitolina, Nature Valley Classic


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!