A fost ziua româncelor la Hammamet

Trei dintre cele patru românce care au jucat miercuri la turneul ITF de la Hammamet (dotat cu premii de 10.000 de dolari) au câştigat.

30.03.2016 18:36, de , 0 comentarii , Galerie Foto

A fost ziua româncelor la Hammamet

Cristina Adamescu (646 WTA) a avut nevoie de set decisiv pentru a o elimina, în primul ur, pe italianca Federica Arcidiacomo (705 WTA): 6-1, 4-6, 6-4. Românca a dominat clar primul set, chiar dacă şi-a pierdut o dată serviciul, iar în al doilea s-a văzut condusă cu 5-2. A revenit la 4-5 şi a servit pentru a egala, dar Federica a realizat break-ul, astfel că s-a intrat în decisiv. În setul al treilea, italianca a condus cu 4-3, dar Cristina a „înşirat” trei game-uri la rând, calificându-se în turul al doilea.

La rândul ei, Gabriela Ruse (foto; 421 WTA, cs 4) a învins-o pe Snehadevi S Reddy (India, 520 WTA) cu 6-4, 6-1. Primul set a fost unul cu şase break-uri. Românca a condus cu 2-1, iar de la 3-4 a câştigat trei game-uri la rând, dintre care două pe serviciul adversarei (ultimul, la 0) şi a încheiat setul. În partea a doua a meciului, Reddy a „deschis” cu un break, dar a fost singurul game câştigat de ea până la final. 

La dublu, Diana Maria Mihail şi Emmanuelle de Beer (Mauritius) s-au impus în super tie-break în faţa algeriencelor Amira Benaissa şi Lynda Benkeddour, beneficiare ale unui wild card: 6-3, 2-6, 10-8. Singura jucătoare din România care a pierdut a fost Cristina Adamescu. Ea şi poloneza Patrycja Polanska au fost învinse clar de principalele favorite Dia Evtimova (Bulgaria) şi Julia Grabher (Austria) cu 6-3, 6-0.

Ruse va avea joi zi plină. Ea va juca două meciuri, ambele pe terenul 5. Prima partidă este împotriva Cristinei, iar după alt meci de simplu, va disputa, alături de Katharina Hobgarski (Germania) împotriva celei de-a treia perechi favorită pe tabloul de dublu, compusă din Corinna Dentoni (Italia) şi Jelena Simic (Bosnia). Tot azi va juca, la dublu, şi Diana Maria, alături de Emmanuelle. Cele două le vor întâlni pe Ola Abou Zekry (Egipt) şi Snehadevi S Reddy, care au fost desemnate cs 2.

În fine, la turneul de la Antalya, Daiana Negreanu (609 WTA) a fost eliminată în trei seturi, 7-5, 2-6, 6-2, de a şaptea favorită, Caroline Romeo (Franţa, 414 WTA).

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: elena ruse, Daiana Negreanu, Antalya, Hammamet, Cristina Adamescu, Diana Maria Mihail


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!