A doua semifinală WTA consecutivă pentru Ana Bogdan

Jucătoarea română Ana Bogdan (76 WTA, cs 7) s-a calificat în semifinale la Claro Open Colsanitas (Columbia, Bogota, 250.000 de dolari premii totale), turneu care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv Centro de Alto Rendimiento.

14.04.2018 13:57, de , 0 comentarii , Galerie Foto

A doua semifinală WTA consecutivă pentru Ana Bogdan

Sportiva născută în Sinaia a învins-o în sferturi cu un dublu 6-1 pe Daniela Seguel (Chile, 191 WTA, venită din calificări). A fost un meci dominat clar de româncă, ea desprinzându-se rapid la 3-0 în primul set, moment în care adversara a cerut prezenţa antrenorului pentru sfaturi. A urmat un game lung, pe serviciul Anei, în care s-au jucat 14 puncte. Bogdan a salvat două mingi de break, a avut trei şanse de a duce scorul la 4-0, dar până la urmă game-ul a revenit jucătoarei din Chile. A fost, însă, o tresărire de orgoliu, pentru că Bogdan şi-a trecut în cont şase game-uri la rând, cu menţiunea că la 5-1 românca a revenit de la 15-40 pe serviciul adversarei, a ratat patru mingi de set, dar a fructificat-o pe a cincea. În partea a doua a confruntării, Seguel şi-a făcut serviciul la 0-3, după care Ana a câştigat alte trei game-uri, calificându-se în a doua semifinală consecutivă, după ce săptămâna trecută a ajuns în penultimul act la Monterrey (Mexic). În aceeaşi zi, a şaptea favorită a competiţiei trecuse de rusoaica Anna Blinkova (115 WTA) cu 1-6, 7-6 (8), 6-4, meci care începuse joi şi care a fost întrerupt din cauza întunericului la 2-2 şi 30-30 în setul decisiv, pe serviciul rusoaicei.

Ana va juca în semifinale împoriva slovacei Anna Karolina Schmiedlova (132 WTA). Ea a câştigat în 2015 turneul de la Bucureşti, dar traversează o perioadă nu foarte bună, nereuşind să lege mai mult de două victorii la turneele WTA. Singurele excepţii sunt cele de la Australian Open (succese în cele trei tururi preliminare şi eliminare în runda de debut a tabloului principal) şi la Bogota, cu menţiunea că în sferturi a beneficiat de columbiencei Emiliana Arango când o conducea cu 6-1, 1-0. 

Va fi primul meci direct dintre Ana şi Anna, este al doilea pe terenul principal şi începe la ora aproximativă 18.30 a României. Pentru calificarea în penultimul act, Bogdan primeşte 110 puncte WTA, care o situează pe locul 66 în ierarhia live WTA, iar o victorie o propulsează cinci locuri mai sus.

Foto: Dumitru Constantin

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: ana bogdan, wta, Bogota, Columbia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!