1-1 după prima zi a confruntării Franţa – România din semifinalele Fed Cup

Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu (30 WTA) a fost învinsă de Caroline Garcia (21 WTA) cu un dublu 6-3 în al doilea meci de simplu din confruntarea Franţa – România, din semifinalele Fed Cup, care se desfăşoară la Rouen.

21.04.2019 01:23, de , 0 comentarii , Galerie Foto

1-1 după prima zi a confruntării Franţa – România din semifinalele Fed Cup

Garcia a realizat break la 1-0, după care s-a disntanţat la 4-1. Buzărnescu s-a apropiat la 4-3 după un break alb, dar şi-a pierdut serviciul, pentru ca în game-ul următor Caroline să convertească în punct prima minge de set. În partea a doua a confruntării, primele două game-uri au fost break-uri, iar de la 3-2 Mihaela nu a mai câştigat niciun game. „Îmi pare foarte rău pentru că n-am reuşit să câştig. Ea a fost solidă, cap-coadă. Tactica pe care mi-am propus-o nu s-a putut face şi a trebuit s-o schimb. Regret că n-am reuşit să-i atac mai mult al doilea serviciu. Putea să fie 5-2 pentru mine în setul doi. Am dat tot ce am putut şi am luptat până la ultima minge. N-am atât de mult să-mi reproşez, pentru că am luptat. Ea a jucat foarte bine, a avut un joc foarte solid şi nu este uşor să joci cu ea. Este 1-1, dar şi la Ostrava era 1-1 şi îmi doream să fac 2-0 după prima zi. N-a fost să fie. Indiferent de cum va evolua jucătoarea României care va fi pe teren, o vom susţine. Simt că am jucat bine, că sunt pe drumul bun. A fost incredibilă atmosfera. Tot respectul pentru ei”, a mai spus ea.

Florin Segărceanu a considerat ziua 1 a duelului cu Franţa drept „normală”: „Zic că este un rezultat normal, ne aşteptam ca rachetele numărul 1 să-şi câştige punctele. Mă bucur pentru meciul făcut de Simona. Un meci foarte bun. Şi suntem în grafic” a spus Segărceanu la Telekom Sport. „Poate că aveam aşteptări mai mari de la Mihaela. N-a făcut un meci rău, dar este o miză mare când joci o semifinală, poate e puţin prea mare. Garcia a făcut un meci bun. Trebuie să-i acordăm credit, este jucătoare de fost primele 10, 19-20 în lume, era normal să-şi câştige şi ea punctul” a declarat antrenorul României.

Pentru ziua doi a duelului, Florin Segărceanu nu exclude posibilitatea unor modificări de ultimă oră: „Sperăm să începem bine cu primul meci al Simonei, iar după aceea să vedem, gândim şi alte posibilităţi tactice. Primul pas este primul meci. Şi în funcţie de acel rezultat vom lua o decizie. Sincer aş crede că o să joace Cornet, din punctul meu de vedere, adică mi se pare un risc să joci cu un jucător două meciuri de simplu şi unul de dublu, nu este uşor, dar poate o să rămână Mladenovici în teren, nu-mi dau seama” a mai spus antrenorul.

„Caroline Garcia a jucat aproape la perfecţiune. Nu i-a dat ocazia jucătoarei noastre de a intra deloc în meci. Mâine, jucând cu a doua jucătoare, poate că are o anumită şansă. Cred că pentru Mihaela, care a ajuns la 30 de ani fără să aibă experienţe de acest gen, se descurcă mai uşor când joacă pentru ea”, a declarat Virginia Ruzici la Telekom Sport. 

Ilie Năstase se aștepta la mai mult de la Mihaela Buzărnescu. „Cred că toate meciurile se vor juca pe teren, nici Mladenovic nu a jucat rău, la început a fost echilibrat, dar favoriți nu știu dacă suntem. Ținând cont că Simona ar urma să facă două meciuri, ar cam trebui să fim favoriți, dar și dublul se poate juca... Sigur că e bine să ai o jucătoare care să-ți facă două meciuri, dar se mai pot întâmpla și accidente, nu poți să te bazezi pe asta mereu. Dar Buzărnescu mâine o să facă alt meci, diferit, așa cred eu”, a declarat Ilie Năstase. El se teme cel mai mult de partida de dublu, în caz că se va conta rezultatul. „Nu cred că se vor face schimbări in echipă. Dacă se ajunge la 2-2, pentru cea care schimbă și joacă un meci de simplu și unul de dublu, ar fi cam mult. Nu ne mai gândim la meciul cu Cehia, ele acum au jucat mai mult împreună, sunt sudate și joacă bine, dar sperăm să nu se mai ajungă la meciul de dublu “, a explicat Năstase. „Garcia e periculoasă, dar la cum joacă Halep nu cred că poate face ceva. Au sărit mingile cam aiurea, am văzut că și Simona s-a plâns. E un teren nou, nu e bine bătătorit, asta e”, a concluzionat Ilie Năstase.

„Am fost mândră să revin în echipă, mă bucur că m-am întors. M-am concentrat pe meciul meu, am vrut să dau tot. Știam că e 0-1, dar weekendul e lung. E o jucătoare periculoasă, poate schimba foarte repede ritmul și direcția. Mi-aș dori să fiu ceva mai agresivă, să am un nivel mai solid pentru că mâine joc împotriva Simonei Halep. Am fost frustrată în timpul meciului, i-am spus antrenorului că nu joc ce vreau, dar el a fost mai mulțumit decât mine”, a spus Caroline Garcia după meci. „Știam că românii vor fi gălăgioși. Știm că Simona este o jucătoare uriașă, dar e bine că echipa Franței a revenit pe tabelă”, a mai spus Garcia.

Căpitanul Franţei, Julien Benneteau, este mulţumit de scorul înregistrat după prima zi. „Am relansat meciul după ce Caroline Garcia s-a impus în faţa Mihaelei Buzărnescu”, a spus antrenorul gazdelor de la Rouen. Benneteau crede că echipa sa este în grafic şi a lăudat-o pe Kristina Mladenovic, chiar dacă a pierdut în faţa Simonei Halep. „Este aşa cum ne-am aşteptat înainte de acest wekeend, vorbisem cu stafful meu că ar putea fi 1-1 după prima zi. Când joci cu locul 2 în lume e normal, ierarhiile au fost respectate azi. În primele 45 de minute Kristina a jucat foarte bine, a fost un meci strâns, s-a practicat un tenis de înaltă calitate. Dar cu o adversară precum Halep şi când scorul este echilibrat trebuie să rezişti presiunii. Simona a ridicat puţin nivelul şi a câştigat. Dar nu am nimic de reproşat Kristinei,a jucat formidabil şi ea a părut mulţumită de joc, de atitudine. Jocul Simonei nu e o surpriză, este o jucătoare puternică şi eficientă. Iar Caroline Garcia a reuşit un rezultat bun, chiar dacă ea a fost cam nemulţumită, dar a învins cu 6-3, 6-3, e bine”, au fost concluziile lui.

Semifinala Franţa - România se joacă pe o suprafaţă de zgură instalată în Palatul Sporturilor Kindarena din Roeun, cu o capacitate de 4.976 locuri, conform informaţiilor furnizate de organizatoarea meciului. România înfruntă Franţa a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite la Philadelphia, în SUA. În sferturile Grupei Mondiale, România a învins Cehiei, deţinătoarea trofeului, chiar la ea acasă, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

Programul zilei de azi, cu menţiunea că primul meci începe la ora 14.00 a României:

Caroline Garcia (21 WTA) - Simona Halep (2 WTA), 1-5 la meciurile directe: 4-6, 6-2, 1-6 în 2016 în optimi la Sydney; 4-6, 2-6 în 2017 în sferturi la Toronto; 6-4, 7-6 (3) în 2017 în finală la Beijing; 4-6, 2-6 în 2017 la Turneul Campioanelor de la Singapore; 2-6, 3-6 în 2018 în sferturi la Roma; 5-7, 1-6 în 2018 în sferturi la Montreal

Kristina Mladenovic (66 WTA) - Mihaela Buzărnescu (30 WTA) în primul meci direct

Garcia, Mladenovic – Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu.

Cei doi căpitani, Julien Benneteau, şi Florin Segărceanu, pot face modificări în ceea ce priveşte prezenţa pe teren a jucătoarelor lor.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Fed Cup, mihaela buzarnescu, România, Franţa, Rouen, Kindarena, Franţa - România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!