Ce se mananca la... Wimbledon

Daca sunteti pasionati de gastronomie si va intrebati ce noutati in materie de arta culinara gasiti la turneul de la Wimbledon, raspunsurile le gasiti in articolul pe larg.

22.06.2009 23:45, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ce se mananca la... Wimbledon

Wimbledon catering 2009

Fiind unul dintre cele mai importante evenimente sportive din Europa, cateringul este asigurat de firma FMC (Facilities Management Catering).

In zonele publice, acolo unde spectatorii au acces, acestia se pot infrupta, in  functie de zona, cu: Sandwick-uri, baghete, peste traditional si chipsuri, mancare preparata in wok, pizza, burgeri americani, carnati, pui, dar si prajiturile sunt la mare cautare, insa, vedeta ramane inghetata Wimbledon, preparata din capsuni si frisca.

Aceasta are o reteta speciala si este preparata doar pentru aceasta perioada a anului. Capsunii sunt de o calitate superioara, aduse din tinutul Kent.

Peste 2.000 de kilograme de capsuni sunt consumate zilnic pentru prepararea acestei inghetate, impreuna cu 7.000 de litri de frisca. Pentru a fi cat mai proaspata, capsunii sunt culesi cu o zi inainte de preparare, acestia fiind livrati la Wimbledon in jurul orei 5.30 dimineata si sunt inspectati bucata cu bacata inainte de a intra in procesul de preparare.

Pretul unei astfel de inghetate este de 2.25 lire sterline.

Anul trecut, FMC a livrat 23 de tone de capsuni, ceea ce inseamna aproximativ 2.000.000 de fructe. Acestea sunt aduse de la 60 de kilometri departare.

Pentru o calitate premium acesti capsuni au anumite valori nutritionale: contin de aproximativ 5 ori mai multa vitamina C decat murele si de 2 ori mai decat grapefruit-ul, mango sau nectarinele. Sunt bogati in potasiu, cu un continut scazut de grasimi si continut crescut de potasiu si antioxidanti care ne protejeaza impotriva bolilor de inima si a cancerului.

150 de grame de capsuni contin doar 45 de calorii.

Pentru a asigura cea mai buna calitate a mancarii, 1700 de sucursale FMC lucreaza in aceasta perioada pentru Wimbledon.

Pe parcursul turneului se consuma:

300.000 de cesti de cafea si ceai

250.000 de sticle cu apa

207.000 mese servite

190.000 de sandwich-uri

150.000 de gogosi si alte produse de patiserie

135.000 de inghetate

130.000 de pranzuri servite

100.000 de beri

40.000 de fripturi la gratar

30.000 de portii de peste

30.000 litri de lapte

28.000 kilograme de capsune

23.000 kilograme de banana

22.000 de felii de pizza

20.000 de iaurturi

17.000 sticle de sampanie

12.000 kilograme de somon

 

Foto: bbc.co.uk

Galerie Foto


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!