Elora Dabija

Elora Dabija este una dintre jucatoarele care a inceput sa performeze din ce in ce mai bine in anul 2008. Dupa ce a castigat 2 turnee futures in cadrul Circuitului International al Romaniei, Elora tinteste turneele internationale, cea mai buna performanta de pana acum fiind calificarea in finala turneului de 50.000 de dolari de la Calcuta (India), in luna noiembrie 2008.

22.11.2008 16:45, de , 3 comentarii , Galerie Foto

Elora Dabija

Date generale

Nume: Dabija

Prenume: Elora

Data nasterii: 09 Iunie 1991 

Locul nasterii: Bacau

Cu ce mana joaca: dreptace ( reverul cu doua maini )

Rezultate importante in cariera sa:

 

2008

Calcuta, 50.000 USD, finalista

Podgorica, 25.000 USD, semifinalista

Bals, 10.000 USD, castigatoare

Bucuresti, 10.000 USD, castigatoare

 

2007

Hunedoara, 10.000 USD, castigatoare

 

Open Tenis: De cat timp practici tenisul?

Elora Dabija: Am inceput sa joc tenis la varsta de 7 ani, indrumata de tatal meu. Acum am 17 ani, asa ca au trecut deja 10 ani de cand sunt pe terenul de tenis. Fiind nascuta in Bacau, un oras destul de mic, aveam foarte aproape de casa un club de tenis, asa ca imi era foarte usor sa merg la antrenamente.

 

Open Tenis: Iti afecteaza tenisul viata personala?

Elora Dabija: Categoric. Atunci cand esti mic, la 6 sau 7 ani aunci cand incepi, esti doar un copil si nu realizezi cate sacrificii iti cere sportul de performanta. De la copilarie, pana la viata sociala de mai tarziu - eu nu am timp de iubit, de iesit cu prietenii, de distractie, in general, asa cum face orice adolescent.

 

Open Tenis: Cate ore pe zi te antrenezi?

Elora Dabija: In fiecare dimineata ma antrenez 2 ore, urmate de 45 de minute de pregatire fizica, iar dupa amiaza mai am inca 2 ore de tenis efectiv si o ora de pregatire fizica. Deci, aproximativ 6 ore in fiecare zi, de luni pana sambata mi le dedic antrenamentelor de tenis. Duminica este singura mea zi libera si de obicei ma odihnesc. Ma trezesc foarte tarziu, ies putin cu prietenii, dupa care la 22.30 sunt in pat pentru ca de luni o iau de la capat.

 

Open Tenis: Ai avut momente in care ai vrut sa renunti la cariera in tenis?

Elora Dabija: Da, de foarte multe ori. Ultima data chiar inainte de castigarea primului futures din cadrul Circuitului Romaniei. Dupa castigarea acestuia am capatat mai multa incredere in mine si mi-a dat forta necesara sa pot merge mai departe. Rezultatele conteaza foarte multe. Insuccesul cred ca este dusmanul numarul 1 al oricarui sportiv de performanta.

 

Open Tenis: Care este lovitura ta preferata?

Elora Dabija: Reverul, insa nici la serciciu nu stau foarte rau.

 

Open Tenis: Daca nu ar fi fost tenisul, ai fi practicat un alt sport de performanta?

Elora Dabija: Pot spune ca tenisul a fost oarecum in destinul meu. Inainte de a ma naste, parintii mei au spus ca daca bebelusul va fi fata o va chema Elora si va juca tenis, iar daca va fi baiat il va chema Bogdan si va juca fotbal. Asa s-a nascut Elora care joaca tenis.

Insa, daca ar fi fost alegerea mea, ar fi fost un sport de echipa, poate chiar handbal. De asemenea, am practicat inotul, insa nu de performanta.

 

Open Tenis: Care este jucatorul tau preferat?

Elora Dabija: Roger Federer. Imi place mult pentru ca este foarte calm si calculate, cu toate ca in interior probabil ca "fierbe".

Galerie Foto


Comentarii

Liviu Vlad

07.03.2009, 04:54

S-au SMS la tel 0744.806021 & 0788256290

Liviu Vlad

07.03.2009, 04:50

Salutari de la Liviu&Doina si mult succes.Clubul Silva.Salutari lui tati&mami si daca vrea sa comunicam pe mess silvasrl .Zii lui Iulian ca si azi am fost in Buc.(cizmele de cawboy-cine mai ere ca noi) cand eram la anii tai. La multi ani cu ocazia zilei de 8 martie 2009.

Museat Cosmin

02.01.2009, 14:27

bravo elora..iti urez mult succes in continuare