Turneele de tenis in cursul unui an

V-ati intrebat vreodata cate turnee de tenis sunt intr-un an? In articolul de fata am realizat o trecere in revista a calendarului turneelor de tenis dintr-un an.

14.05.2015 22:03, de , 0 comentarii

Turneele de tenis in cursul unui an

Pentru a fi mereu la curent cu meciurile care urmeaza in viitorul apropiat, puteti accesa un site de pariuri (afland astfel si sansele estimate de castig pentru fiecare jucatoare si jucator), de exemplu http://sports.williamhill.com/bet/ro/betting/y/17/mh/Tenis.html, sau pe www.OpenTenis.ro la rubrica Tenis la TV sau la rubrica Tenis Live. Pentru o privire de ansamblu asupra unui sezon din lumea tenisului, in modul general, am sintetizat urmatoarele informatii:


Pe langa cele 4 turnee de Grand Slam ale anului (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open) jucatorii profesionisti de tenis au posibilitatea de a se prezenta la o multitudine de alte turnee, in functie de pozitia lor in clasamentul general fiindu-le acceptata prezenta direct pe tabloul principal sau pe tabloul de calificari.

 

Imediat dupa terminarea Australian Open incepe Cupa Davis si peste inca o saptamana debuteaza Fed Cup. Cupa Hopman (echipe mixte, formate pe natiuni) are loc in prima luna a anului, chiar inainte de Australian Open, in Perth (Australia).

 

Turneele ATP Masters 1000 (9 turnee in total) si WTA Premier (in 2015 avem 4 „Premier Mandatory” cu premii totale de 4,5 milioane USD, 5 „Premier 5” cu premii totale de 2 milioane USD si 12 turnee „Premier” cu premii totale de peste 600,000 USD) sunt considerate imediat sub turneele de mare slam ca si importanta.

 

Cu o insemnatate mai scazuta urmeaza turneele ATP 500 Series (13 turnee) si ATP 250 Series (39 de turnee) in timp ce fetele concureaza in cele 30 de turnee din cadrul WTA Premier Tournaments.

 

ATP Challenger Tour Finals este un turneu ce se desfasoara la finalul fiecarui an si aduce la fileu cei mai buni 7 jucatori din acel an din ATP Challenger Tour plus un jucator invitat din tara gazda.

 

In cadrul ATP Challenger Tour avem jucatori cu un clasament general intre 100 si 500 ATP pentru turneele de 35,000 de USD si cu clasament intre 50 si 250 ATP pentru un turneu de 150,000 USD.

 

Competitiile din cadrul WTA 125K series (sau WTA 125s, uneori denumite si WTA Challenger series) au premii de 125,000 USD.

 

Pe cea mai joasa treapta a importantei avem turneele ITF pentru barbati si femei.

 

Cei mai buni 8 jucatori din ATP si WTA, in functie de punctele acumulate in acel an, se vor intalni la finalul sezonului astfel: la Londra, pentru Barclays ATP World Tour Finals, in timp ce fetele joaca intr-un format „fiecare cu fiecare” in WTA Tour Championships (aceste turnee sunt imediat sub turneele de Grand Slam ca puncte si premii).

 

Sezonul se termina cu finalele Fed Cup si Davis Cup (final de noiembrie) urmand aproximativ o luna de pauza pentru jucatori, dupa care se reia circuitul.

 

O data la 4 ani are loc si olimpiada de vara, tenisul fiind o disciplina inclusa in cadrul acestor intreceri sportive. Punctele de la Olimpiada conteaza pentru clasamentele ATP si WTA din anul respectiv, incepand cu Olimpiada din 2004 de la Atlanta. Stiati ca un jucator care castiga atat aurul Olimpic cat si cele 4 turnee de Mare Slem se spune ca a castigat „Golden Slam”?

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!