Laura Andrei, analiza la rece

Ma plimbam pe aleile parcului de pe malul lacului Herastrau si reflectam asupra rezultatelor din finalele turneului de calificari, care a fost destul de puternic, cum am mai afirmat.

18.07.2011 21:29, de , 0 comentarii

Laura Andrei, analiza  la  rece

Se indreapta catre mine Laura Andrei, care in aceasta dimineata tocmai pierduse meciul decisiv cu italianca Analisa Bona. Poate pentru ca am discutat multe inainte de turneu, poate pentru ca m-a vazut discutand cu Analisa, fosta ei adversara, Laura mi se adreseaza si incepe discutia cu "nu am putut sa fac mai mult"!

Mi-am dat seama ca are nevoie sa vorbeasca, sa se explice si ca un bun ascultator ce sunt, ca un cunoscator al procedurilor psihologice, am lasat-o sa vorbeasca si din cand in cand spuneam da, ai dreptate, cam asa, iar ea continua sa se destainuie!

A reluat cu : "nu a mers"! Desi stiam ca este o jucatoare de moment, Analisa Bona, nu a jucat teribil in cele doua meciuri anterioare, dar azi a jucat foarte bine. Cum? am zi eu. Pai, azi am fost clienta ei, si nu m-a lasat sa-mi fac jocul, jucand "slice-at" sau taiat pe backhand, cu multe scurte, si practic nu m-a lasat sa-mi fac jocul.

Adica te-a fatait iar tu nu ai mai putut sa lovesti puternic, asa cum iti place, fiindca mereu te gaseai in alta pozitie...

Da, a facut cam ce a vrut. De la inceput a avut confortul scorului si a fost linistita, calma, iar eu precipitata. Daca stateam mai aproape de ea, avea si ea apasarea jocului si poate nu-i reuseau atatea lovituri, cu care m-a punctat.

Dar are clasament mai bun ca al tau...
Are clasament mai bun ca  al meu, dar  asta  nu m-a impresionat, insa s-a dovedit ca are stiinta jocului si a facut mai mereu toate punctele importante. Pai au fost multe ghemuri incheiate dupa egalitati, dar mi le-a luat aproape pe toate!

Dupa primul set, de ce nu ai incercat sa schimbi ceva, sa incerci sa te impui, cu loviturile tale puternice si lungi?

Laura raspunde: nu am avut ce sa shimb, nu stiam cu ce sa o surprind! Stiam si am simtit ca este mai vulnerabila pe backhand, dar ea facea ce facea  si conducea punctual de asa maniera ca sa nu pot sa atac decisiv pe acea parte!

Noi puneam baza in tine si pariam ca esti singura romanca ce vei patrunde pe tablou...

Regret, dar era singura adversara care nu-mi convenea. Celelalte loveau mai drept, mai plat, si ma puteam impune...

Va trebui sa inveti sa joci si contra unor astfel de jucatoare, fiindca ele, la fel ca stangacele, au un joc complet diferit decat cel cu care tu te acomodezi cu... drag. Draga mea, te felicit pentru analiza pe care ti-ai facut-o. Este un moment de luciditate, care cel putin pe mine ma linisteste si ma asigura ca ai bune sanse sa progresezi, care te vor ajuta.

S-a luat apoi de mana cu Madalina Gojnea si dusa a fost. M-am uitat dupa ea, sa vad cum arata din spate un om responsabil!


Florin Ghidirmic


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!