Alege pentru tine

Blog-ul de Psihologie Sportiva ne-a facut un cadou audio de ziua copilului - articolul "Alege pentru tine".

11.06.2015 00:25, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Alege pentru tine

Toata lumea spune “concentreaza-te”, “ai incredere in tine”, “fa-ti jocul”….dar pe ce sa se bazeze sportivul cand si-a epuizat toate tehnicile de respiratie si relaxare, cuvintele frumoase de incurajare pe care si le spune, cand vrea sa urmeze sfaturile care i se dau de pe margine, cand vrea sa se intoarca in meci sau cand cauta cu disperare solutii de rezolvare si nu le gaseste?

In situatia descrisa mai sus el “nu vede padurea din cauza copacilor”. Adica el uita sa raspunda la o intrebare cheie pentru el:
– Pentru cine aleg?
– Aleg pentru Mine sa ma intorc in meci, sa joc la nivelul meu, aleg pentru Mine cel caruia ii place sportul pe care il practica, cel care face eforturi atat de mari pe toate planurile?
– SAU
– Aleg pentru nervii mei, disperarea mea, frica mea, rusinea mea?

Daca puneti situatia in termenii acestia, pana si copiii de 12 ani vor intelege ce anume vreti sa ii invatati si ce anume au de facut pe teren ca sa reintre in meci, sa joace la nivelul executiilor tehnice sau sa foloseasca nivelul tactic la care sun, pe care le exerseaza in fiecare antrenament si pe care le-au repeteat de mii de ori.

 

Continuarea articolului poate fi accesata aici: http://www.tanase.biz/blog/2015/06/02/alege-pentru-tine/#more-2492

Galerie Foto


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!