Academia de Tenis "Sever Dron"

Cand spui Academie de Tenis, te gandesti la ceva foarte pretios si nu ai incredere ca pe la noi poate exista asa ceva.

29.09.2011 10:44, de , 3 comentarii , Galerie Foto

Academia de Tenis

O academie nu inseamna doar terenuri de tenis, niste antrenori si ceva vestiare. Ai nevoie de o locatie cu dotari multiple si cu tot ce inseamna cadru social pentru "studenti". Mai este nevoie si de un nume care sa atraga, sa stranga laolalta resursele umane si cele care sunt beneficiare si pe cele care presteaza serviciul!

Avem o astfel de scoala in Bucuresti, care se cheama
"Sport Club 2000, Academia de tenis Sever Dron"

Profitand de faptul ca m-am aflat ca ziarist acreditat la Turneul ATP recent incheiat, am facut o vizita undeva in Militari, in urma invitatiei primite din partea maestrului Sever Dron, cunostinta mai veche, care este interesat sa prezinte publicului larg, mai ales tineretului aceasta oaza de sport, refacere, divertisment si ospitalitate.

Inainte de orice, sa facem cunostinta cu Sever Dron, asa cum ii place lui, cum a declarat si cu alte ocazii.

Impreuna cu Petre Marmureanu, au fost ani de-a randul jucatorii care trebuiau sa-i inlocuiasca pe Ion Tiriac si Ilie Nastase, daca vreunul dintre ei devenea indisponibil, sa tina sus stindardul unei echipe de exceptie, cunoscuta si admirata pe tot globul.

Notoritatea sa a facut mai usor demersul care l-a indemnat sa se stabileasca definitiv in Franta, urmare dorintei nestavilite de  a deveni om liber.

Avea tot ce-i trebuia acasa, dar ii lipsea ceea ce omul doreste mai mult, libertatea. Anul viitor poate sarbatori 40 de ani de cand a facut pasul, pe care nu l-a gandit nici pentru avere si nici pentru celebritate. El a ramas acelasi om cald, prietenos, abonat permanent la buna dispozitie, pe care o imprastie cu generozitate.

Omul de afaceri Marian Sotae, care detinea Clubul sportiv numit  Sport Club 2000, cu dotari conexe, l-a invitat si convins la o colaborare , care se dovedeste benefica si pentru specialist si pentru administrator, cu atat mai mult cu cat si Federatia Franceza de Tenis este parte.

Am vazut acolo, 4 terenuri de zgura (3 se pot acoperi), 4 terenuri pe tartan, dintre care unul in sala, 3 terenuri de minitenis pe carpeta, 2 piscine, bazin acoperit de circa 28 m, cabinet medical, centru de refacere, hotel cu 40 de camere si restaurant pentru sportivi (un meniu cu 3 feluri costa doar 13 lei), vestiare si in imediata apropiere, scoala si gradinita.

Antrenori sunt Marius Dumitru (copii), Constantin Dan Nita (antrenorul Cristinei Dinu), Zaharia Sorin, dar si 3 profesori la initiere, Madalina si Nicu Popa, Srtanculescu Alexandru, cu totii coordonati de Sever Dron.

Conditiile sunt foarte bune si devin pe zi ce trece mai bune, asa ca rezultatele nu sunt intamplatoare.

Sa le dorim multi campioni, mari si mici, fiindca avem nevoie...

Mult succes maestre!



Florin Ghidirmic

Galerie Foto


Comentarii

Radu

03.12.2011, 12:12

Nu academiile formeaza un campion ci antrenorul care dupa 3 ani de munca cu un jucator la ridicat semnificativ in clasament.Acest lucru inseamna un antrenor adevarat restul este vrajeala pentru cei care nu stiu ce este tenisul.

Ady

31.10.2011, 13:00

Care rezultate?

Mircea

19.10.2011, 08:50

toate cluburile de tenis sunt "academii" acum ... am trait pe propria piele esecul colaborarii cu aceasta academie ... ma iertati daca pretind ca sunt expert insa va invit sa aflati mai intai ce tip de programe ar trebui sa ofere o academie si apoi faceti compatarie ... si nu fac aici referire strict la academia sever dron ci in general ...