Fair-play-ul față de sine - o veșnică noutate pentru români!

Realitatea este una singură și vizibilă din satelit: echipa de tenis feminin a României a pierdut meciul cu echipa similară a Republicii Cehe! Nu un meci oarecare ci unul vizând calificarea în semifinalele prestigioasei Cupe a Federației și, de ce nu, repetarea istoricei performantei de acum patruzeci de ani a echipei Năstase - Țiriac și, să nu uităm, Ștefan Georgescu din postura de căpitan nejucător.

08.02.2016 22:43, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Fair-play-ul față de sine - o veșnică noutate pentru români!

Fiind un meci pe echipe, rezultatele individuale nu pot fi mai bune și mai ales, în nici un caz lăudabile atunci când echipa a pierdut!

 

Ce așteptam de la acest meci? O victorie, bineînțeles: numărul 2 spre 3 mondial era îndreptățit să aducă cel puțin doua puncte, Niculescu și "dublul" urmând sa facă imposibilul pentru a adaugă "al treilea punct"!

 

"Minusul" echipei noastre - absența motivată a Irinei Begu - a fost, oarecum previzibil cunoscătorilor tenisului din spatele ușilor închise, compensat de superficialitatea Petrei Kvitova, preocupată - normal și de aceea previzibil - de un important eveniment al vieții personale.

 

Așteptările ne-au fost date peste cap de prestanța și efortul absolut lăudabil ale Pliskovei, a treia participantă din punctul de vedere al clasamentului WTA, care a adus- practic singură punctele victoriei cehilor.

 

Acceptăm faptul că înfrângerea Simonei în fața Pliskovei a reprezentat materializarea șanselor procentuale pe care orice combatant le are, din punct de vedere statistic cel puțin. În același timp, victoria asupra Kvitovei - având, cum am spus, alte preocupări în această perioadă (ceea ce nici pentru ea nu constituie o scuză ci doar o circumstanță atenuantă!) - nu are nimic lăudabil, fiind pe de o parte normală (2 vs. 9!) și fiind, pe de altă parte complet anulată de înfrângerea în fața Pliskovei.

 

Fără a fi nici pe departe cheia meciului - aceasta fiind întâlnirea Halep / Pliskova - meciul de dublu a reliefat nu lacunele unei jucătoare tinere, ambițioase și căreia îi prevedem o carieră frumoasă și, respectiv, ale uneia care a epuizat toate șansele de a convinge ci a adus în prim plan echipa tehnică.

 

Realizând caracterul decisiv al meciului de dublu, cehii au cerut Pliskovei un efort în plus; Alina Tecșor ar fi trebuit la rândul său să apeleze la Simona Halep și la Monica Niculescu pentru a încerca obținerea victoriei, apelând și utilizând la maximum autoritatea poziției de căpitan al echipei. Neprocedând așa, întâlnirea s-a terminat pur și simplu derizoriu, echipa noastră dublând lipsa de experiență de lipsa oricărei strategii comprehensibile și fiind copleșită emoțional mult peste nivelul acceptabil la acest nivel al competiției.

 

În final, contrastul performanței celor două galerii duce iarăși la concluzii amare. E drept că am acoperit - evident, cu excepția meciului de dublu al cărui deznodământ nu lăsa nicio îndoială - mica galerie ceha, dar am făcut-o utilizând strategia fanfarei otomane medievale (meterhaneaua) care, fără nici o linie melodică își îngrozea dușmanii prin nivelul insuportabil al decibelilor. Comportamentul cehilor ne era cunoscut de la meciul de Cupa Davis de la București, respectiv simpaticul repertoriu al câtorva instrumentiști.

 

Chiar era greu sa se apeleze la o fanfară sau orchestră de amatori locală care să intoneze un repertoriu al frumoaselor cântece și marșuri transilvănene, în locul galeriei "U" dotată, modest, cu o tobă și o mână de entuziaști... Poate în viitor!

 

 

 

Sitting Ball

 

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!