Accidentare groaznică a adversarei Soranei Cîrstea

Jucătoarea română Sorana Cîrstea (63 WTA) s-a calificat în runda a treia a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după ce americanca Bethanie Mattek-Sands (103 WTA, beneficiară a unui wild card) a abandonat la 4-6, 7-6 (4), 40-15 pentru româncă.

06.07.2017 19:27, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Accidentare groaznică a adversarei Soranei Cîrstea

Accidentarea a avut loc la o venire la fileu a americancei, aceasta încercând să execute un voleu. Din păcate, însă, ea a călcat greşit, iar rotula i s-a deplasat. După ce a căzut la pământ, americanca a început să urle de durere, ţinându-se cu mâinile de genunchi. "Ajutor, ajutor, vă rog! Ajutor!", a strigat timp de mai multe secunde americanca. Prima care a încercat să o ajute a fost Sorana, care a sărit peste fileu, dar românca a izbucnit în lacrimi când a văzut cum arată genunchiul adversarei. "I-am văzut genunchiul, care era într-o poziție nefirească. Ieșise cum n-am mai văzut niciodată ieșit un genunchi sau poate doar în filme. Mi s-a părut ca a durat enorm până a ajuns ajutorul medical. Bethanie Mattek Sands a stat pe gazon vreo 15 minute fără niciun fel de ajutor, ceea ce mi s-a părut mult prea mult! Am încercat să o ajut cât pot, atât eu, cât și soțul ei și fizioterapeutul. Încă îmi dau seama ce șoc am avut când am văzut genunchiul. Am încercat să o mângâi, dar m-am panicat. M-am simțit inutilă. Nu am avut ce să îi spun, fiindcă și ea era în stare de șoc și tot repeta: «Sorana, ajută-mă, Sorana, te rog mult ajută-mă». Voiam să fi putut să fac mai mult. Nu doresc o asemenea accidentare nici celui mai mare duşman al meu", a spus românca la conferinţa de presă.

"Le-am spus să aducă o targă, dar nimeni nu a reacționat. A durat mult până când echipa medicală a sosit. Dacă ar fi fost un atac de cord?! Ar trebui să vă uitați la filmare și la timpul scurs până au adus targa. Am stat acolo de 10-15 minute, iar targa nu mai ajunsese", a completat Cîrstea. Oficialii de la Wimbledon au dat un comunicat de presă în care au explicat că “primul răspuns la Terenul 17 a venit într-un minut şi a fost trimis un doctor calificat de pe ambulanţă. Jucătoarea a fost ținută în curte, în timp ce s-a încercat ameliorarea durerilor. Apoi a fost apoi transferată într-o ambulanță și dusă în condiții de urgență la un spital".

În turul trei, Sorana, care și-a egalat cea mai bună performanță a sa la Wimbledon, pe care a mai reușit-o în 2009 și 2012, o va întâlni pe spaniola Garbine Muguruza (15 WTA, cs 14), care a trecut de belgianca Yanina Wickmayer (96 WTA) cu 6-2, 6-4.

Foto: pagina de twitter a turneului

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Sorana Cirstea, wimbledon, wta, Bethanie Mattek-Sands


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!