Sanatate


La ce sunt bune grasimile

La ce sunt bune grasimile

24.01.2009 08:51 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

"Grasimi" a devenit deja un cuvant tabu, cat se poate de temut in zilele noastre. In realitate, acestea sunt ingrediente esentiale in dieta noastra, la fel ca si legumele, proteinele, etc.

Citeste mai mult →


Durerea de calcai

Durerea de calcai

11.01.2009 13:31 de Razvan Gabriel, 4 comentarii

Durerea de calcai apare frecvent, in special in sporturi in care se sare sau se sprinteaza, cum este tenisul. Durerea de calcai este mai accentuata dimineata si la inceperea exercitiilor si se diminueaza pe parcurs.

Citeste mai mult →


Cum ne antrenam in extra sezon

Cum ne antrenam in extra sezon

29.12.2008 08:49 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Anul competitional 2008 s-a incheiat. Nu peste mult timp, un nou an, cu noi provocari, ii asteapta pe toti jucatorii de tenis. Chiar daca nu dureaza mult, tenismanii trebuie sa profite de aceasta scurta "vacanta", sa se odihneasca, sa se recupereze dupa un an incarcat si, bineinteles, sa inceapa pregatirea pentru noul sezon. Asadar, cum profitati de aceasta perioada?

Citeste mai mult →


Exercitii pentru zidul de antrenament

Exercitii pentru zidul de antrenament

09.11.2008 20:02 de Razvan Gabriel, 4 comentarii

Serviciul poate fi uneori neglijat datorita faptului ca nu va gasiti un partener de joc. Nu trebuie sa va ingrijorati pentru ca lipsa unui partener poate fi benefica daca doriti sa va imbunatatiti serviciul - o puteti face si la zidul de antrenament.

Citeste mai mult →


Toamna ne scade imunitatea

Toamna ne scade imunitatea

13.10.2008 20:13 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Toamna isi intra incet in drepturi, iar iubitorii tenisului profita de ultimele raze de soare pentru inca o partida in aer liber. Chiar daca este soare si ni se pare ca este cald, razele pot fi inselatoare si, pe fondul unei imunitati scazute, virozele pot aparea foarte usor.

Citeste mai mult →


Zidul de antrenament

Zidul de antrenament

20.09.2008 10:13 de Razvan Gabriel, 6 comentarii

Peste tot in lume sunt cluburi de tenis mai mari sau mai mici, profesionale sau nu, academii sau simple centre de agrement, cu diferite moduri de organizare sau antrenament. Un singur lucru vei vedea in comun: zidul de antrenament la care au tot batut tineri si batrani, femei si barbati, profani sau profesionisti.

Citeste mai mult →
Magneziul in alimentatia zilnica

Magneziul in alimentatia zilnica

25.07.2008 21:38 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Magneziul este indispensabil functionarii eficiente a sistemului nervos, a muschilor si a numeroase enzime. Acesta participa la functionarea a mai mult de 300 de enzime vitale, avand astfel un rol insemnat in metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici si proteinelor, precum si in procesele de energo-geneza. De asemenea, Magneziul intervine in sinteza proteica permitand ADN-ului si ARN-ului sa-si joace rolul.

Citeste mai mult →Antrenamentul zilnic pentru tenis

Antrenamentul zilnic pentru tenis

02.06.2008 20:33 de Razvan Gabriel, 19 comentarii

Tenisul este un sport care necesita o buna pregatire din punct de vedere fizic, precum flexibilitate, coordonare, miscare, dar si putere pentru lovituri in forta. Pe langa acest aspect, abilitatea psihica de care fiecare jucator de tenis trebuie sa dea dovada este foarte importanta. Pentru un joc cat mai echilibrat este bine sa avem cate un pic din ambele si multe antrenamente.

Citeste mai mult →


Incalzirea bratelor

Incalzirea bratelor

15.05.2008 12:17 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Bratele sunt membre ale corpului foarte mult solicitate in timpul jocului de tenis. Pentru o lovitura cat mai puternica, este bine sa facem exercitii special pentru dezvoltarea antebratelor si sa ne incalzim bratele inainte de partida de tenis.

Citeste mai mult →Tratarea fracturilor antebratului si a incheieturii mainii

Tratarea fracturilor antebratului si a incheieturii mainii

03.05.2008 14:44 de Razvan Gabriel, 2 comentarii

Oasele si incheieturile mainii pot suferi numeroase fisuri sau fracturi in cazul in care cadem pe terenul de tenis. Fracturile minore sunt de cele mai multe ori cauzate in urma dezechilibrarii si apoi caderii in mana. Fractura antebratului si a incheieturii mainii se numara printre cele mai des intalnite tipuri de fracturi pe terenul de tenis.

Citeste mai mult →


Cum tratam entorsa gleznei

Cum tratam entorsa gleznei

24.04.2008 10:37 de Razvan Gabriel, 55 comentarii

Pentru ca nu ne incalzim suficient sau pentru ca uneori facem miscari gresite, se intampla sa facem o entorsa la glezna. Pana ajungem la spital pentru a fi tratati de un medic specialist este bine sa stim ce putem face chiar pe terenul de tenis pentru a diminua alte complicatii care pot aparea ulterior.

Citeste mai mult →


Hidratarea in timpul si dupa meciul de tenis

Hidratarea in timpul si dupa meciul de tenis

24.04.2008 09:47 de Razvan Gabriel, 1 comentarii

Hidratarea, atat in timpul, cat si dupa meciul de tenis, este foarte importanta pentru mentinerea unui corp sanatos. Chiar daca de multe ori nu dam atentie acestui lucru, trebuie sa ne obisnuim sa consumam lichide in timp ce facem efort fizic. Corpul ramane deshidratat si dupa ce miscarea sustinuta a fost incheiata.

Citeste mai mult →