Alexandru Lefter - kinetoterapeutul iesean care trateaza greii muzicii si ai sportului

Concerte Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd, Jennifer Lopez, turnee de tenis, campionate de baschet, futsal, motociclism enduro - reprezinta doar o parte din evenimentele la care isi face simtita prezenta managerul si kinetoterapeutul principal Topkineto, Alexandru Lefter.

23.07.2013 10:53, de , 6 comentarii , Galerie Foto

Alexandru Lefter - kinetoterapeutul iesean care trateaza greii muzicii si ai sportului

Dragostea pentru oameni si dorinta de a-i ajuta in momentele mai dificile ale vietii, l-au determinat pe kinetoterapeutul Alexandru Lefter sa devina deschizator de drumuri in domeniul de activitate ales. Astfel a decis sa intemeieze primul serviciu mobil de kinetoterapie de Iasi. Profesionalismul pe care il manifesta si experienta bogata in recuperare si preventie medicala il recomanda si il propulseaza in cariera sa. In timpul liber limitat dintre doua sedinte de kinetoterapie, Alexandru Lefter a raspuns deschis, bucuros si cu mare interes la cateva intrebari.

M.N.: De ce ai ales kinetoterapia si cum ti-ai dat seama ca asta iti doresti sa faci?
A.L.: Fiind cel mai mic din trei frati, cu ceilalti doi extrem de determinati sa-si urmeze visele legate de chirurgie si stomatologie, mie mi-a fost foarte la indemana sa aflu din timp ce-mi place – sa ma fac util in situatii de nevoie. A fost nevoie doar sa ma gandesc ce zona din lumea medicala vreau sa acopar. Mereu am fost dinamic, mi-a placut sportul si ideea de a ajuta oameni in nevoie, asa ca alegerea am facut-o intr-un mod natural – kinetoterapie.

M.N. De ce ai urmat cursurile de perfectionare in Marea Britanie?
A.L.: Dupa 3 ani frumosi de munca si experienta continua in Danemarca, in care mi-am desfasurat activitatea atat intr-un spital de stat, cat si in trei clinici private pe care le-am si condus, in sistemul Falck Healthcare (cel mai mare sistem privat pentru servicii de kinetoterapie din Danemarca), m-am hotarat sa fac o mutare spre zona traumatologiei sportive. Avand in vedere ca pe plan mondial Marea Britanie, alaturi de America si Australia reprezinta varful kinetoterapiei, si mai ales ca aici puteam beneficia de cele mai bune oportunitati de pregatire practica in sport, Anglia a venit ca o alegere absolut fireasca.

M.N.: Cum ti-a venit ideea de a crea un serviciu mobil de kinetoterapie?
A.L.: Atunci cand Topkineto se intindea doar pe hartie, doua mari directii au prins contur – kinetoterapia la locul de munca si evenimentele sportive. Acestea fiind evident iesite din tiparul unei activitati desfasurate intr-un loc fix, precum un cabinet, termenul de “serviciu mobil de kinetoterapie” s-a inradacinat.

M.N.: Topkineto isi desfasoara activitatea doar in Iasi?
A.L.: Daca vorbim despre evenimente sportive (turnee, competitii sau cantonamente), Topkineto merge oriunde este nevoie, in tara sau strainatate (de ex. Campionatul Mondial Universitar de Baschet, Serbia 2012). Dar la nivel de locatie fixa – cabinetul nostru – da, doar in Iasi exista un cabinet Topkineto, momentan.

M.N.: La ce evenimente a fost solicitat pana acum Topkineto?
A.L.: Din fericire, ne putem deja mandri cu o lista destul de consistenta, dar voi enumera doar cateva dintre cele mai importante. Voi incepe cu cel mai recent eveniment major, acesta fiind un turneu international de tenis feminin, Trofeul Municipiului Iasi. La lista se adauga Raliul Iasului, concursul de motociclism Hard Enduro de la Piatra Neamt, Campionatul Mondial Universitar de Baschet, Serbia 2012 sau chiar concertul Red Hot Chili Peppers de la Bucuresti, unde am fost solicitat personal pentru a-l trata pe tobosarul trupei, Chad Smith. Am fost contactat si pentru concertul lui Jennifer Lopez, care trebuia sa aiba loc pe 14 noiembrie 2012, insa din pacate a fost anulat. Dar am primit asigurarea ca vom colabora cand va ajunge in Romania. Avem deasemenea si colaborari permanente cu CS Politehnica Unirea Iasi (baschet) si CSMS Iasi (futsal), pentru care Topkineto este sponsor tehnico-medical. Mai multe informatii despre evenimentele la care am participat gasiti aici (http://topkineto.ro/index/index/content_id/35/menu_id/45).

M.N.: Trofeul Municipiul Iasi este prima competitie de tenis la care a fost solicitat Topkineto?
A.L.: Da, turneul feminin de la Iasi ce a abia a luat sfarsit, a fost prima competitie la care topkineto a asigurat asistenta kinetoterapeutica. Chiar daca inainte am mai tratat jucatori de tenis la nivel individual, aceasta a fost prima ocazie din tenis de a lucra cu un colectiv de peste 70 de sportive.

M.N.: Au fost accidentari majore? Cate sportive au avut nevoie de ajutorul tau si ce fel de tratamente au necesitat?
A.L.: Cu toate ca s-au inregistrat 4 retrageri din turneu, dintre care 3 pe motive medicale, nu pot spune ca am intalnit accidentari cu adevarat grave. Dar pana la urma, pentru un sportiv “grav” inseamna durerea cu care trebuie sa joace un meci intreg, iar durerea este din pacate uneori mai puternica decat talentul si poate duce la pierderea unui joc. In total, peste 20 de jucatoare au necesitat atentia echipei Topkineto, numar care a scazut odata cu inaintarea spre fazele finale ale competitiei, unde numarul de sportive a fost inlocuit cu numarul de tratamente aplicate acelorlasi jucatoare, cu afectiuni ce au fost tinute “in frau” pana la ultimele meciuri. Tratamentele au inclus absolut aceleasi tehnici disponibile si in cabinet: terapia Trigger Point, aplicari de benzi kinesiologice, masaje terapeutice localizate si generale sau bandajari de limitare si imobilizare partiala.
M.N.: Care sunt urmatoarele evenimente majore la care participa Topkineto?
A.L.: Cele mai importante evenimente ale verii sunt turneul international de tenis masculin Trofeul Municipiului Iasi, in perioada 9-18 august si concertul Roger Waters – Pink Floyd din 28 august, unde serviciile noastre au fost solicitate pentru intreaga echipa artistica. In toamna, ne vedem la Raliul Iasului 2013, intre 4-5 octombrie.

M.N.: Ce proiecte de viitor are kinetoterapeutul Alexandru Lefter?
A.L.: Avand in vedere ca primesc in mod constant mesaje cu propuneri de colaboarare sau solicitari de tratament de la colegi kinetoterapeuti si pacienti din toate colturile tarii, un pas firesc este crearea de noi cabinete in tara, cele mai atragatoare orase fiind in prezent Clujul si Bacaul. Imi doresc sa imi pastrez acelasi entuziasm, determinare si putere de munca pentru a sustine aceasta munca continua ce mi-a adus doar bucurii pana acum.

Specialistii Topkineto va stau la dispozitie cu metode si tehnici inovative de recuperare medicala post-traumatica precum: kinesio taping, terapia trigger-point, bandaje corective, masaj terapeutic localizat, TENS pe puncte de acupunctura si gimnastica medicala. Oferim servicii de asistenta, consultanta si tratament in traumatismele sportive, pentru a asigura un viitor stralucit sportului in Romania.


topkineto ROMÂNIA, IAŞI
tel.: 0741 47 93 91
e-mail: alk@topkineto.ro
website: www.topkineto.ro

Galerie Foto


Comentarii

Oana Strete

14.09.2014, 10:31

un omulet foarte slab de profesie kinetoterapeut nu va ajunge niciodata sa fie prezent cu servicii la evenimente sportive. nu e cazul celor de la topkineto, sunt foarte profesionisti in ceea ce fac!

Raluca Platon

11.09.2013, 19:44

Mereu arunca cineva cu pietre. Toate fetele au fost multumite de oamenii de la kineto. Fara bandajele facute de ei nu ajungeam pana in finala, sincer. Am avut dureri pentru ca am ajuns accidentata la turneu. Mihai este de profesie?

Mihai

04.08.2013, 14:24

f slab omuletzul.Numai pe marketing umbla.a fost la turneul de tenis fete de la iasi iar una din finaliste, intrebata cum a fost cu bandajele minune, a raspuns ca nu au avut cine stie ce efect si tot cu durere a jucat.ca sa nu mai zic ca a stat pe scaun cateva zile si a incasat cine stie cati bani de la organizatori. Rusine !