Racheta potrivita

Cum sa va alegeti racheta de tenis potrivita.

29.02.2008 16:05, de , 249 comentarii

Racheta potrivita

Tenisul devine un sport din ce in ce mai practicat de cat mai multi oameni. Fie ca este vorba de amatori sau profesionisti, pentru a-l practica si unii si ceilalti au nevoie de o racheta de tenis. Chiar dacă nu iti propui sa devii nr.1 in ATP, pentru toti, primul pas in tenis va incepe tot cu o racheta in mana.

Pentru a alege corect racheta de tenis potrivită pentru tine trebuie să ai în vedere mai multe aspecte legate atât de racheta în sine, cât şi despre modul în care joci tenis.

Rachetele pentru începători

Rachetele cu un cadru alungit şi cu o suprafaţă mai mare a racordajului sunt destinate în principal începătorilor, dar şi celor care preferă un joc tehnic, în locul unuia în forţă. În aceste cazuri, serviciul este mai slab din punct de vedere al forţei, însă este mai precis şi este caracterizat de execuţii de fineţe. De asemenea, trebuie ţinut cont şi de faptul că pe suprafaţa racordajului există o zonă extinsă de presiune optimă care permite mingiilor sa urmeze traiectoria dorită.

Dacă mingea atinge racordajul în apropierea cadrului, trebuie să ştim că este posibil ca aceasta să devieze de la direcţia pe care jucătorul a dorit să o traseze, deci o suprafata mare a racordajului este mai „iertatoare” decat una mai mica. Acest tip de rachete au mânerele lungi pentru o priză dublă (cu ambele mâini), pentru loviturile de rever sau pentru forehand. Acest tip de mânere sunt folosite şi de rachete speciale pentru juniori, care au o mobilitate scăzută pentru braţe, iar unghiurile de lovire sunt limitate.

Balansul rachetei este foarte important pentru că acesta reprezintă distanţa măsurată dinspre mânerul rachetei, până la centrul de greutate. De reţinut este faptul că mijlocul rachetei nu corespunde întotdeauna cu centrul de greutate. Distanţa dintre centrul de greutate şi mijlocul rachetei se măsoară în puncte, iar un punct reprezintă aproximativ 0.3 centimetri (un punct= 1 inch).

Rachete pentru amatori şi semi profesionişti

Ideal pentru jocul de tip serviciu – voleu, rapid, în forţă, cu servicii puternice, uneori agresive, recomandăm rachetele care au cadrul rotunjit, scurt, cu o suprafaţă mai mică a racordajului. Aceste rachete sunt ideale pentru bărbaţi sau persoane înalte.

În acest caz, zona de presiune este mai restrânsă, regăsindu-se de această dată în centrul racordajului. Din această cauză, loviturile jucătorului trebuie să fie foarte precise datorită faptului că mingea poate devia foarte uşor de la traiectoria dorită.

De această dată, mânerul este scurt, pentru o priză simplă (cu o singură mână), mobilitatea este mai mare, iar unghiurile de lovire numeroase. În ceea ce priveşte racordajul, este de preferat să fie din fibră de oţel învelită într-o folie subţire din plastic special. Cel din plastic este de evitat, pentru că se rupe foarte uşor.

Greutatea şi lungimea rachetei

O altă caracteristică foarte importantă în alegerea rachetei este greutatea acesteia. În mod normal, o rachetă de tenis are o valoare uzuală între 220 de grame şi 340 de grame. Rachetele usoare sunt mânuite într-un mod foarte facil, însă nu conferă nici putere şi nici control asupra jocului. Cele “grele” dau putere, însă necesită o pregătire serioasă pentru a putea fi folosite în mod corect.

Ca şi informaţie, rachetele din lemn cu care s-a jucat până în anii ’80, Maxply Dunlop sau Slazenger aveau 400 de grame şi nu erau deloc confortabile. Majoritatea firmelor de top însă, produc rachete de tenis din fibre de carbon sau alte materiale compozite, deoarce sunt mai uşoare.

Lungimea rachetelor variază între 43 şi 76 de centimetri. Desigur, lungimile mai mici le întâlnim în cazul copiilor, în timp ce lungimea normală a unei rachete este de aproximativ 68 de centimetri. De regulă, rachetele până în 68 de centimetri sunt rachete comerciale, pentru începători sau amatori, fără a fi fabricate din materiale sofisticate, preţurile acestora nefiind foarte ridicate din această cauză.

Mărimea suprafeţei capului rachetei joacă şi ea un rol foarte important, aceasta variind de la 22, la 30 de centimetri. În funcţie de aceste măsuri, ne putem da seama care este controlul rachetei asupra loviturii. Valoarea maximă dă viteză mai mare mingei sau, aşa cum spun producătorii de rachete, mai multă putere. Rachetele cu cap mare sunt recomandate jucătorilor cu mişcări scurte sau persoanelor care au avut probleme legate de durerile de cot (epicondilită).

Materialul din care este construită rama este o caracteristică importantă a rachetei de tenis. Din acest motiv, este bine de ştiut că există mai multe tipuri: rama plată (aşa numita “constant beam” sau “flat beam”) care este tipică rachetelor cu suprafaţa capului mică, în consecinţă, este o ramă care nu oferă forţă, ci control. Opusul ramei plate este rama aerodinamică “dual taper”, întâlnită în cazul rachetelor cu traiectorie lungă a mingei. Acest tip de ramă îi ajută foarte mult pe cei care au mişcări cu amplitudine redusa.

În mare parte, rachetele comerciale, pentru începători sau amatori au ramă aerodinamică. În unele cataloage găsiţi pentru fiecare rachetă mişcarea necesară pentru a obţine maximum de satisfacţie pentru o lovitură. Din această perspectivă, mişcările sunt împărţite în: mişcări scurte (sunt recomandate rachete cu cap mare şi ramă aerodinamică, cu greutate in cap); mişcari medii şi mişcări lungi (rachetă cu ramă constantă).

Racordajul este foarte important în ceea ce priveşte racheta, însă acesta se poate regla cu ajutorul unor aparate speciale cu greutăţi; cu cât fibra rezistă la o greutate mai mare si este intainsa catre valoarea maxima suportata cu atât viteza mingei va fi mai mare.

Câte corzi are o rachetă?

Dacă doriţi cât mai multe informaţii despre racheta pe care urmează să o achiziţionaţi, veţi constata că găsiţi numeroase informaţii, inclusiv despre numărul de corzi pe care le are, dar şi tensiunea la care se racordează ulterior racheta. De regulă, rachetele de tenis au 19 sau 20 e corzi pe orizontală şi 16 sau 18 corzi de pe verticală.

De cele mai multe ori, atunci când vă cumpăraţi o rachetă, aceasta prezinta o tensiune minimă sau maximă, cu care se racordează. Tensiunea de racordare care trebuie folosita este dependentă de mulţi factori, în funcţie de: suprafaţa de joc, mingiile folosite, tipul de joc al posesorului rachetei, precum şi temperatura la care se joacă sau umiditatea.

Bineinteles, pentru un joc profesionist, vom schimba tipul si valoarea de strangere a racordajului de la un turenu la altul, in timp ce pentru amatori, stabiliarea unei valori de racordare ce se potriveste stilului de joc in general este ideala (recomandam din acest punct de vedere o tensiune medie intre cea maxima si cea minima).

Care este diferenţa dintre rachetele comerciale şi cele de performanţă?

Diferenţa este dată de materialele pe baza cărora sunt construite şi, implicit, tehnologia de fabricaţie. Cele din composite de aluminiu, fibră de sticlă, în combinaţie cu fibra de grafit sunt mai accesibile la preţ. Mai pretenţioase sunt cele din fibră de grafit în combinatie cu kevlar sau cu titaniu. Ideea este de a conferi rachetei elesticitate pentru a nu se rupe a nu se rupe la contactele dure cu mingea sau cu solul şi reducerea vibraţiilor, atât de neplăcute oricărui cot de jucător oferind in acelasi timp suficienta rigiditate pentru a imprima mingii o viteza si o acceleratie cat mai mare. În ceea ce priveşte mărcile, aveţi la dispoziţie o gamă largă de producători: Head, Wilson, Fisher, Yonnex (în special rachete pentru femei), Prince, Dunlop, Slazenger, etc.

Articol de Paul Bozdog


Comentarii

Mar

22.12.2019, 05:29

Racheta de tenis pe care ti se potriveste NU trebuie sa fie din china sau RPC

Ella

20.05.2016, 17:47

Buna ziua! De ceva timp caut sa-mi cumpar o racheta si nu prea stiu la ce sa ma opresc. Cea pe care am folosit-o pana acum este (un wilson) muuult prea grea pentru mine. Problema mea este ca nu am forta in brat (ma tot gandesc ca pana la urma imi iau una de copii). Adult/feminin/nivel joc:6. Va rog,un sfat. Multumesc anticipat!

Razvan

17.04.2015, 13:05

Buna ziua,eu joc tenis de vreo 5 ani dar in ultimi 2 ani am jucat mai mult (1-2)ori pe sapt acum am un dunlop biometric 600 (300g neracordata 315 racordata balansul cred ca e echilibrat) dar am incercat o data cand mi s-a rupt racordajul o racheta era mai usoara si cu greutatea in capul rachetei(nu stiu ce model era dar era mai veche) si am jucat bine cu ea imi placea cum merge. Eu lovesc dreapta cu mult spin din cauza asta as vrea o racheta cu mai multa putere. M-am gandit la wilson hummer 5.3 dar ma tem sa nu fie prea usoara(review-urile rachetei sunt pozitive). Aveti o alta recomandare ?

Bogdan

10.02.2015, 18:14

ce parere aveti despre modelul Head vandut in magazinele decathlon? reducere de 60 si ceva%. http://www.decathlon.ro/racheta-de-tenis-head-speed-team-id_8330337.html

Alexandru

14.09.2014, 06:15

Buna ziua,am o fetita in varsta de 10 ani care are inaltimea de 1,42 si care joaca tenis de 1 an(4 ore/saptamana)ce racheta recomandati:greutate,lungime,si tensiune racordaj? in prezent are un Wilson Triumph cu urmatoarele caracteristici: Pattern 16x19 Balance 6 pts HL (Strung) Cross Section 21 mm V-MATRIX Length 27.5" / 69.9 cm Strung Weight 10.2 oz / 288 g Grip Sizes 4 1/8", 4 1/4", 4 3/8" Head Size 112"

Cigleneanu Romulus

01.09.2014, 11:30

Buna ziua. Sunt un jucator de nivel 4, mentionez ca am 43 ani, 63 kg si 178 cm. Am jucat cu o racheta marca CRANE am schimbat-o cu HEAD 660 GRAPHITE MASTER, in prezent joc cu WILSON K FACTOR ENDURE cu caract: 16X20, 103 SQ.IN, 288 GRAME, BALANCE 36,5 CM 5 PTS HH, TENSIUNE 26 CU 27 . Joc tenis in prezent aproximativ 4 ore pe saptamana.Ce parere aveti de tensiunea din racordaj? Vreau sa adaug 12 grame de plumb. Unde ar fi mai bine pentru a mentine si balance-ul? Multumes

David Pop

31.08.2014, 16:43

Ce zici de babolar sau wilson???

David Pop

28.08.2014, 18:21

A da am 14 ani greutate de 57 de kg si înălțimea de 1,68 daca ma poți ajuta sa imi spui ce rachetă mi se potrivește ca incepator

David Pop

28.08.2014, 18:09

SALUT, eu as vrea să incep Tenis si nu stiu ce rachetă să imi iau ma poți ajuta?

Rolea Mircea

13.08.2014, 15:00

Mi-am cumparat o racheta HEAD YouTek IG Speed Lite. As dori sa stiu daca in opinia voastra aceasta racheta este optima pentru un jucator de 78 kg si 1.75 m inaltime. Eu joc tenis de vreo 5 ani si de obicei prefer jocul in forta. Am indoiala ca greutatea rachetei nu este potrivita pentru mine. Va multumesc

Andrei

11.08.2014, 00:59

Mi-am cumparat o racheta second, Head Elektra Pro, joc tenis din placere, si sunt incepator, am jucat doar de cateva ori. Credeti ca am facut o alegere buna prin achizitionarea acestei rachete?

Alex

10.08.2014, 23:22

Buna ziua, doresc sa stiu de ce are aceasta forma rachera Head Genesis Master? multumesc frumos!

Ema

13.07.2014, 22:53

In Targu jiu unde putem inscrie copiii cu varsta de 6 ani stie cineva? Un antrenor bun pentru copii?

Owi Jidveian

10.07.2014, 08:29

Revin cu specificația că am greșit suprafața rachetei. Nu are 92, ci 102 inch. (660cm pătrați). Scuze!

Owi Jidveian

09.07.2014, 08:48

Bună ziua! Țin să apreciez, în primul rând, faptul că cineva își rupe din timpul personal pentru a analiza niște situații (de multe ori relatate deficitar) și a da niște sfaturi unor necunoscuți (ca mine). Situația mea este următorea: am 33 de ani, 1,79m, 72kg, sportive din fire și am început să joc tenis acum vreo 6 ani cu o rachetă Wilson nCode foarte ușoară (am dat destui bani pe ea crezând că un începător are nevoie de o rachetă cât mai ușoară - nu sunt sigurdacă avea 255g sau 245g), dar m-am ales cu dureri la cot. În momentul respective cineva mi-a spus că e din cauza rachetei, pt că e prea ușoară și cu balans mare pe cap, așa că am recurs la o rachetă mult mai ieftină (Artengo-firma magazinului Decathlon) cu care, jucând rar, m-am simțit mai bine. De vreo lună am început să joc mai frecvent (de 3-4 ori pe săptămână, uneori câte 3-4 ore) și am început să resimt durere în cot. În special după încercare de a ajune cu mâna foarte întinsă după mingi ce mergeau mult în out, sau prostii de genul. Nu este o durere acută sau constantă, dar uneori resimt durerea în timp ce joc, iar acasă se întâmpă să simt durere făcând anumite mișcări ce nu necesită forță. Ex: apăsarea unei clanțe. Acum am lut o pauză în care îmi aplic în zona cotului ceva geluri antiinflamatoare (Nurofen Gel și Alle Gel). Și aici vine prima întrebare: cam cât ar fi de dorit să țină pauza asta? Există ceva tratamente, ce să mi le pot aplca eu acasă, foarte eficiente? Din aceeași cauză, am căutat să îmi schimb racheta de tenis. Din păcate, nu v-am găsit înainte de achiziție, dar poate îmi spuneți în ce măsură mi se ptrivește. Eu cred că mă situez undeva între 4 și 4,5 la testul NTRP, IAR racheta e o Fischer PRO Impact Air Carbon ti second hand de 92 inch, 325g(greutate fără racordaj), cu balans pe coadă(310mm). E o rachetă bună? credeți că mi se potivește? Mulțumesc anticipat pentru timpul acordat și pentru sfaturi! Sănătate!

Narcis

08.07.2014, 20:39

De cand eram mic mi-a placut tenisul.Acum ca am mai invatat cate ceva despre acest sport vreau sa stiu ce fel de racordaj e mai bun si mai eficient cel 16/19 sau cel 18/20.Eu am tot folosit rachete pt juniori dar acum vreau sa fiu sigur pe ce cumpar.

Claudiu Pn

06.07.2014, 20:53

Buna seara joc tenis de 3 ori pe saptamana am 30 ani inaltime 1,90 m si greutate 100 kg. Joc tenis agresiv cu lovituri lungi si puternice si as vrea sa imi cumpar o racheta care sa ma multumeasca si sa nu fie foarte usoara. Imi puteti spune caracteristicile unei rachete de tenis ca sa pot juca? va multumesc

Cioban Leonte

01.07.2014, 17:31

ce racheta imi recomandati pt un tenis agresiv la varsta de 47 ani,jucand tenis de 2-3 ori pe sapt,,

Cigleneanu

28.05.2014, 14:47

Buna ziua. Sunt un jucator de nivel 4, mentionez ca am 43 ani, 63 kg si 178 cm. Am jucat cu o racheta marca CRANE am schimbat-o cu HEAD 660 GRAPHITE MASTER, in prezent joc cu WILSON K FACTOR ENDURE cu caract: 16X20, 103 SQ.IN, 288 GRAME, BALANCE 36,5 CM 5 PTS HH, TENSIUNE 26 CU 27 . Joc tenis in prezent aproximativ 4 ore pe saptamana.Ce parere aveti de tensiunea din racordaj? Multumesc

Alex

31.03.2014, 15:20

@Marius. Varianta aceea de racheta este denumita ca fiind "tabla", iar jocul se va simti urat ca vibratie si ca sunet. Cineva mi-a zis odata: "vrei sa te tii de acesti sport sau doar vrei sa incerci si sa te lasi?". Recomand orice racheta din grafit de la un magazin specializat. Avantajul rachetelor din grafit? Iti permite sa-ti dezvolti tehnica de lovire, forta de lovire, iar simtul este placut deoarece vibratiile sunt mai mici. Baietii astia te pot ajuta cu mai multe detalii http://www.tenisshop.ro/Promotii.html

Paul

15.03.2014, 18:02

George, racheta de care vorbesti este potrivita doar acum cat timp inveti miscarile de baza. In timp va trebui sa o schimbi cu una ceva mai grea si mai bine adaptata la ceea ce vei juca.

George

14.03.2014, 12:31

Buna ziua! Am cumparat o racheta de tenis in ideea de a face miscare...pentru a practica acest sport ocazional. Caracteristicile rachetei sunt: weight 270 g, headsize 660 cmp, stiffness 66 RA, section 24-24-24 mm, balance 340 mm, lenght 685 mm, string pattern 16x20, tension 23 - 25 kg, composition graphite composite. Am 1,82 m si 75 de kg. Credeti ca este potrivita pentru mine? Sunt incepator.

Paul

08.03.2014, 14:59

Marius, te felicit pentru intentie. Peste 90% din rachete sunt produse in China dar sub licenta. Racheta de care vorbesti are un cap foarte mare. Astfel de rachete sunt folosite de antrenori sau de cei care au avut probleme cu durerile de cot. Iti recomand o racheta cu cel mult 100 in2 si o greutate pana in 300 g

Marius Boeriu

06.03.2014, 01:15

Buna ziua! Vreau sa ma apuc de tenis de camp pentru agrement si miscare placuta in aer liber. Am gasit la cineva de ocazie o racheta B-SQUARE PRO COMPACT cu urmatoarele dimensiuni si caracteristici: -MATERIAL: H.M. GRAPHITE+TITANIUM MESH; -LENGHT: 700MM, HEAD SIZE: 118SQ. IN/763CM PATRATI; -WEIGHT: 260+/-5G; -BALANCE: 370+/-5MM; -GRIP SIZE: L2-4/ 1/4 -TENSION: 26,0 KGS Nu am gasit informatii concludente despre aceasta racheta pe internet. Puteti sa-mi dati un sfat ? Sa o cumpar cu 100 de lei in conditiile in care este noua ? E cumva ceva chinezarie nasoala ? Ma puteti ajuta ? Va multumesc.

Paul

16.02.2014, 09:49

Marian, ai dreptate. Nu am citit cu atentie intrebarea lui Robert si am crezut ca este vorba de antivibratoare. In fapt este vorba de mici bucatele de plastic care se pun la intretaierea corzilor pe mijlocul racordajului. Se numesc "duralift" iar rolul lor este de a limita frecarea dintre corzi si de a micsora vibratia acestora. Din cauza loviturilor repetate unele bucati sar dintre corzi si se inlocuiesc iar in cazul ruperii racordajului se pierd toate piesele. Sampras a fost unul dintre cei care au folosit "duralift" pe toata durata activitatii lui.

Paul

15.02.2014, 21:12

ad, este foarte dificil de a da un sfat in acest caz. Durerile pot aparea datorita atat a rachetei nepotrivite cat si datorita unor tehnici de lovire care nu sunt adaptate la abilitatile si capacitatea fizica a jucatorului. Am mai spus ca am vazut copii firavi manuind cu mare lejeritate rachete de greutate mare dar si copii bine dezvoltati jucand cu rachete considerate usoare. In primul rand va trebui ca medicii sa considere starea de sanatate suficient de buna pentru reluarea antrenamenmtelor. Apoi va trebui analizat foarte serios tehnica de lovire si in paralel alegerea unei rachete adaptate pregatirii si necesitatilor jucatorului. Despre antrenor va las pe dvs. sa decideti.

Marian

14.02.2014, 12:35

Paul cred ca Robert se referea la ceva de genul : http://www.decathlon.ro/accesorii-rachete/8013818-string-glide-elastocross-1.html PS: majoritatea jucatorilor atp au vibrastop, parca federer si gasquet nu folosesc.. djokovic, nadal folosesc sigur... sharpova faca nod la o banda de cauciuc pe corzile din mijloc, efectul este acelasi.. ad: domnul antrenor trebuia sa vada pe langa greutate si ce rigiditate au rachetele respective ( stiffnes )... in general rachetele babolat sunt mai rigide decat wilson/ head. racordajul ar trebui sa fie subtire ( 1.2 ), monofilament, facut mai moale (19-22kg forta ) pana isi revine cotul... probabil ii va lua ceva timp sa se adapteze cu racheta (va pierde din precizie putin) dar e mai bine decat sa-si agraveze problemele.. apoi se poate mari tensiunea treptat. personal as recomanda Head Instinct Rev https://www.head.com/g/us/racquets/instinctrev/ eventual si un vibrastop bun, eu folosesc babolat custom damp II, mi se pare cel mai ok din ce am testat. cele de la head par mai slabe (nu prea absorb vibratiile).. babolat vibrakill este iar foarte bun dar dupa 5-6 jocuri se largeste si cade mereu de pe racheta.

Ad

13.02.2014, 14:40

buna ziua, fetita mea face tenis de 3 ani. avem o problema in alegerea rachetei motiv pt. care acum sufera de o bursita pe care am tratat-o pe la kinetoterapeuti cu masaj si electroterapie nestiind ca e bursita. problema este din oct. si abia in dec dupa ce am vazut ca a recidivat de 3 ori i-am facut RMN in urma caruia i s-a pus diagnosticul de bursita. fetita a inceput tenisul la 8 ani(nefiind foarte dezvoltata 1.28 cm si 28 kg)cu o racheta MAJOR DE 260 gr. La un an deoarece nu eram multumiti de pregatirea pe care o facea antrenorul am mutat-o la un club profesionist.Antrenorul i-a scimbat acea racheta cu un babolat de 250 gr.pt. o perioada de 6 luni. Dupa aceasta per. adica mai precis in vara anului 2013 i-a dat o racheta de 289 gr. WILSSON K FACTOR cu care a facut 2 antrenamente pe zi in fiecare zi toata vara si care noua ni s-a parut prea mare si prea grea pt. ea.La a 4-5-a lovitura ii cadea mana si lovea destul de gresit.L ainsistentele noastre D-L antrenor I-A SCHIMBAT DIN NOU RACHETA CU UN BABOLAT 255 gr.Cu wilsson-ul a jucat aprox. 2-3 luni. Apoi s-a intors la babolat-ul de 255 gr. Si asa au incput sa apara problemele la brat. Va rog frumos sa ma sfatuiti in alegerea rachetei. fetita are 11 ani , 1.45 inaltime si 33 kg dar cu acea probleme la cot pe care sa speram ca o rezolvam.Acum are o atela gipsata pe care dr. chirurg ortoped i-a montat-o pt. 10 zile. Ea doerste sa faca in continuare tenis .Antrenorul se pare ca nu se pricepe in alegerea rachetei. Ce racheta credeti ca i s-ar potrivi?

Paul

25.01.2014, 17:01

Djoko, eu as merge pe o racheta ceva mai grea chiar daca esti incepator. Riscul unei rachete usoare este de a nu "simti" loviturile si sa iti "future" planul de lovire. Decizia o va lua, cu siguranta, antrenorul care te va indruma la inceput.

Djoko

22.01.2014, 16:58

buna, Head Youtek IG instinct S, 270 g neracordata e potrivita ptr incepator? 1.70 inaltime, 65 kg, amator - amator :). multumesc

Paul

09.11.2013, 07:52

Niky, racheta de care intrebi a fost la mare cautare in anii 80 si inceputul anilor 90. Wilander a jucat cu modelul F200, cel denumit F295 l-a folosit numai in reclame. As recomanda o racheta model mai nou avand caracteristici adaptate abilitatilor tale. Trebuie sa iei legatura cu un antrenor sa te ajute.

Niky

04.11.2013, 22:57

Am o racheta Rossignol F295 Mats Wilander, Hi-Modulus Graphite, cu Vibration Absorting System, fabricata in Franta. Eu sunt incepator si vreau sa stiu daca e potivita pentru un incepator. multumesc

Paul

14.10.2013, 20:54

babolat drive Z mid este o racheta de 275 g si un swingweight de 270 g adica o racheta usoara, lesne de manuit dar cu foarte putin control desi are 4 pct HL. personal nu as recomanda pentru o jucatoare de 12 ani. totusi totul depinde de capacitatile tehnice si capabilitatile fizice ale jucatorului.

Ioan

13.10.2013, 18:30

Racheta Head MX Cyber Tour este potrivita pentru incepatori ? Are 275 g, nu este prea grea ... Am primit-o cadou si as vrea sa stiu daca e ok sau sa aleg altceva ! Astept un raspuns de la dvs.

Paul

12.10.2013, 21:38

Adrian, babolat drive z mid este o racheta cu 275g si un swing weight de 270g adica are o greutate mica atat static cat si in miscare. personal nu o consider potrivita pentru un jucator de competitie de 12 ani dar totul depinde de abilitatile tehnic-tactice si de capabitatile fizice ale jucatorului. recomand o racheta mai grea cu control mai mare.

Adrian

01.10.2013, 16:08

te rog spune-mi cum ti se pare , daca sti , racheta babolat drive Z mid , pentru o fetita de 12 ani care participa la concursuri prin FRT

Razvan

11.07.2013, 20:20

care este greutatea ideala a rachetei pentru un copil de 11 ani?

Marian

26.06.2013, 10:32

Sorin Sorin, pentru putin, ma bucur sincer ca ti-am putut fi de folos. Mult succes in competitii! Marian

Sorin Sorin

16.06.2013, 12:49

Marian, multumesc pentru ajutor. Din discutiile anterioare cu mai multi amici nu mi-am putut face o imagine completa, mai ales ca parerile lor erau diferite fata de ale mele. Am gasit apoi pe http://www.tennis-warehouse.com/LC/customize.html exact ce ma interesa. Mi-am si pus deja plumb pe racheta si am obtinut ce doream. Multumesc inca o data !

Paul

13.06.2013, 12:21

Imi cer scuze pentru greselile din comentariul adresat dlui Robert. Am fost extrem de grabit. Mea maxima culpa. Continutul este insa corect.

Paul

13.06.2013, 12:17

In afara de greutate cele doua nu au nimic in comun. In plus ar fi pacat sa bateti covoare cu una de grafit. Lasand gluma deoparte cele din aluminiu nu prea se mai fabrica decat in varianta pentru copii. Nici pentru ei nu sfatuiesc sa fie folosite.

Johnny

11.06.2013, 17:54

Salut ; as dori sa stiu si eu daca este vreo diferenta intre o racheta de 300gr din grafit , si una de 300gr aluminiu.

Paul

08.06.2013, 17:31

se numesc antivibratoare sau vibrastop asa cum le gasiti pe sit-urile de material de tenis. nu sunt neaparat patrate;au toate formele si cam de toate culorile. sunt chiar unele care suiera atunci cand lovesti moingea. ca o regula, fiecare firma producatoare de rachete au vibrastopuri reprezentand sigla firmei. este adevarat ca nu toti jucatorii sau jucatoare folosesc astfel de amortizoare de vibratii. motivatiile sunt diferite dar trebuie tinut seama ca un astfel de "accesoriu" rigidizeaza un pic racordajul dand senzatia unui cordaj intins mai "tare". este o teorie intreaga ce poate fi dezbatuta intr-un articol separat.

Robert Bocsitan

05.06.2013, 21:48

cum se numesc chestiile acelea mici care le pun jucatorii profesionisti pe racordaj de nu mai vibreaza , nu antivibratoarele :O , sunt niste patratele mici negre care se pun intre firele de pe verticala si cele de pe orizontala (ati vazut jucatorii atp nu au antivibratoare)

Marian

02.06.2013, 11:06

Sorin Sorin, Vezi la linkul de mai jos. http://www.tennis-warehouse.com/LC/customize.html Si in general site-ul Tennis Warehouse e o mina de aur, poti gasi orice legat de tenis, atat pe pagina principala, cat si pe forumuri. Marian

Sorin Sorin

25.05.2013, 19:55

Sunt amator de nivel mediu (in competitii).Joc cu o racheta Wilson K Factor KSix One Team (18x20, cap de 95,balans 325 mm,racordata 26/27. Pana acum era perfecta dar as vrea sa lovesc mai puternic. Are doar 289 grame si vreau sa-i pun ceva plumb (daca in felul asta obtin ce imi doresc). Un prieten m-a sfatuit sa pun 15 grame in capul rachetei. Racheta e foarte echilibrata si parca nu as vrea sa o dezechilibrez si sa pierd controlul. Unde ar fi mai bine sa pun plumb (cu argumente) si cam cat (fara sa ajung la dureri de cot,umar sau incheietura. Multumesc anticipat.

Donose Alex

02.05.2013, 09:29

salut !!! sunt incepator si as dorii sa ma ajute cineva sa aleg intre head pct two si head ti 1000

Cigleneanu Romulus

29.11.2012, 09:48

Buna ziua sunt un jucator de nivel 4, mentionez ca am 42 ani, 63 kg si 178 cm. Pana in prezent am jucat cu o racheta marca CRANE si de putin timp joc cu o racheta HEAD 660 GRAPHITE MASTER, stiu ca este o racheta depasita din punct de vedere moral dar mar interesa ce parare aveti despre ea. Joc tenis minim 6 ore pe saptamana. Multumesc

Mihai

14.11.2012, 14:28

majoritatea incepatorilor cauta rachete care sa joace singure ...adica control spin topspin pai nu poti sa dai 3 mingi si vrei control cum sa ti dai seama...o racheta de maxim 2oo roni va poate ajuta cit cea de 800...nadal poate juca si cu o matura pt ca are mii de ore jucate...

Rusu Remus

24.09.2012, 14:17

Buna ziua, eu sunt un jucator de nota 1.5, respectiv tocmai am inceput sa joc tenis, o fac doar de placere, dar cu multe dificultati, atat in serviciu, cat si in a tine mingea in joc. Ca idee, ma gandesc sa incep sa iau niste lectii, dar pana atunci, va rog mult daca puteti sa imi recondati nu neaparat o racheta anume (desi asta m-ar ajuta poate mai tare), dar macar niste coordonate in care sa ma incadrez in alegerea unei rachete (greutate, lungine etc.). Mentionez (nu stiu daca conteaza) ca am 1.83 m inaltime, 70 kg si 25 ani. Am o racheta Wilson Titanium XL, dar nu sunt deloc multumit, e drept ca a costat 100 lei noua... Va multumesc!

Marius

21.09.2012, 23:43

Buna seara! sunt un jucator mediu de tenis si am inceput sa joc cu o racheta babolat pure drive lite gt de 275 de grame. simt nevoia de o racheta un pic mai grea acum (gen 300 gr) si nu stiu ce sa achizitionez.Nu am preferintza in ceea ce priveste producatorul. ( si ce parere avetzi de babolatul la care face reclama nadal? multumesc!

Wolf

17.09.2012, 20:19

BUNA SEARA. DETIN O RACHETA PRINCE THUNDER 850 SI DORESC UN MANER MAI SCURT. CUM POT REZOLVA ACEST FAPT.MULTUMESC

Achim

13.08.2012, 02:05

buna, detin o racheta pro's pro. magic pro titanium . specificatii weight 315, balance 340 lenght 685. as dori sa imi achizitionez o racheta pana in 400 lei. M-am tot uitat la diverse rachete dar nu stiu care sa o aleg deoarece sunt prea multe de la diferite branduri care prezinta specificatii asemanatoare. Mentionez ca sunt amator :) multumesc anticipat

Claudiu

12.08.2012, 22:51

Salut! Doresc sa practic tenis-ul la un nivel de amator, sub forma unei terapii pentru astm bronsic. Am o nedumerire. As avea de ales intre doua modele de palete. ARTENGO TR 800 FLAXFIBER sau BABOLAT RACHETÄ‚ PULSION 102. As dori un sfat, va rog foarte foarte frumos! Ma intereseaza sa fie durabila, deoarece stilul de joc cred ca mi l-as putea adapta in functie de paleta. Multumeeesc!

Ispirliu

11.07.2012, 00:48

Buna seara, sunt un jucator de nivel 3 spre 4 si am gasit pe n site foarte mare o racheta Wilson [K] Bold 100 si una Wilson N6 Hybrid si nu stiu pe care sa o aleg. Ma puteti sfatui?

Bogdan

11.05.2012, 00:28

Buna ziua. Am cumparat de la intersport 2 rachete http://www.intersport-ilkley.co.uk/products/babolat-venom-team-tennis-racket/1844/#tdesc_6 si http://www.vks.com/wilson-federer-pro-tennis-racket.htm , si as dori sa stiu care ar fi mai potrivita pentru mine. Sunt inceptor, am 1.72m inaltime si cu toate ca am citit mai sus ca e mai bine pentru cei mai 'pitici' sa fie rachete 'alungite' parca mai mult imi place babolatu. daca puteti sa ma ajutati cu ceva sugestii despre rachete. multumesc

Lusco

05.04.2012, 22:58

O racheta care ofera un bun control si este buna pentru un stil ofensiv este Wilson K faktor. Am comandat-o de pe site-ul tenisbox.ro pentru ca avea un pret mai bun decat altele. Dezamagirea mare a fost ca nu se comporta ca una originala (am comandat ulterior de pe site-ul http://www.tennisrevolution.ro/) si diferenta e de la cer la pamant. Ca sa se asigure ca nu au reclamatii nu trimit niciun fel de factura cei de la tenisbox.ro, niciun document, nimic.

Bobic Teodor

10.03.2012, 13:26

Care ar fi racheta potrivita ptr. o fetita de 8 ani care practica tenisul de 3 ani si deja joaca mai bine cu o racheta mai mare decat cea care o are in prezent si anume Head Novak 23.[VA ROG O RECOMANDARE REFERITOARE LE DIMENSIUNI SI EVENTUAL O RACHETA ANUME,MARCA,MODEL]

Geo

01.02.2012, 20:39

Am un Babolat aero pro drive(model 2009) pe care le-am luat anul trecut. Nu joc tenis de performanta, insa am impresia ca este o racheta prea defensiva cu care practic nu pot sa inchei punctul. As dori sa-mi iau un wilson. Ce-mi recomandati avand in vedere ca nu vreau o trecere brusca la ceva agresiv?

Mihai

30.01.2012, 18:06

pt un teren in functie de grosime tot va trebuie 5 10 tone nu se justifica cheltuiala iar zgura de 3-5mm de ce sa o platiti triplu (sortatul)cind cu un ciur o faceti din cea vrac....transportul si manopera in romania doar zgura bate 5000 7000euro .fara sistem drenaj etc...

Veronica Taran

10.01.2012, 17:50

Buna, Vreau sa cumpar zgura pentru un teren de tenis, dar nu as vrea sa cumpar din Romania ci din afara granitelor..ma poate ajuta cineva spunandu-mi unde pot sa gasesc zgura? Mii de multumiri!

Sorin

06.01.2012, 16:05

Bună ziua. Am 168cm și sunt undeva la nivelul 3- 3,5. Prefer jocul de pe linia de fund. Aș dori să-mi recomandați caacteristicile unei rachete care să combine pe cât posibil puterea și precizia în joc. Multumesc.

Miruna

03.12.2011, 18:32

Buna!sunt Miruna am 12 ani si fac de 7-8 luni tenis.as dori sa imi cumpăr o noua racheta.as dori una wilson sau babolat ,dar nu știu care este mai buna .as dori sa imi spuneti care este mai buna ca sa fac o alegere sper eu buna.

Dicu

18.11.2011, 21:18

multi au zis ca rachetele head nu sunt bune de nimic chiar au dreptate. sunt foarte grele si te doare tot corpul. eu, fiind copil si astazi mi-am cumparat o racheta wilson wilsonul este cel mai bun. daca doriti da cumparati racete ieftine si de calitate cautati,pe guru sport.

Florin

07.11.2011, 15:17

Cum adică „un punct reprezintă aproximativ 0.3 centimetri (un punct= 1 inch)”? 1 inch nu este 0,3 cm! Vă rog clarificați care este varianta corectă, 0,3 cm sau 1 inch?

Liviu Lungulescu

06.11.2011, 08:05

Buna ziua!am o racheta Head flexpoint instinct de 680 cm2 si 265 gr, cumparata din Anglia, o racheta semi-pro , conform site-ul de unde am luat-o.Sunt jucator amator, joc 2-4 ore pe saptamana, apreciez ca sunt un jucator de 4.0 pe o scara NTRP.Credeti ca ar trebui sa schimb racheta?Multumesc!

Dacy

25.09.2011, 15:48

eu am un Head la 365 gr,racordata....merge super bine pt.jocul de pe fundul terenului....si ma gandesc s-o schimb cu ceva mai light dar cu aceeasi forta a loviturii.....

Mihai

19.09.2011, 19:32

cred ca o schimbare de priza ar putea rezolva ramele- dvs loviti prea inchis iar rama loveste inaitea racordajului mingea- ma refer la loviturile de baza.o suprafata mai mare ajuta la voleu smeci sau la jocul de dublu.

Adrian

18.09.2011, 20:42

Buna ziua.posed doua rachete Dunlop aerogel 1hundred cu care joc de ceva vreme si care imi cad bine la mina ca joc si ca stil(agresiv),dar am o singura problema ...suprafata foarte mica de racordaj. sint tentat sa le schimb cu o alta racheta cu aceleasi caracteristici dar cu o suprafata de racordaj mai mare.(dau cel putin 15-20 de rame intr-un meci,si astea mai ales in punctele decisive sau la loviturile de finete) ce racheta imi recomandati luind in considerare carecteristicile rachetei mele de mai sus. Multumesc

Petre

27.06.2011, 18:45

Stie cineva cum se racordeaza o racheta de tenis? Ma poate ajuta cineva?

Mugurel

30.05.2011, 15:30

Buna ziua. Sunt un jucator incepator si am primit cadou de la un prieten apropiat care a venit din America un prince Q3 speedport gold. Credeti ca e potrivita pentru mine. Daca nu ce modele imi puteti recomanda? Multumesc anticipat

Mihai

27.05.2011, 10:28

antivibratorul opreste vibratiile racordajului care sunt transmise prin minerul rachetei bratului jucatorului.. producatorii insereaza in rachete materiale amorfe care nu vibreaza grafit kevlar etc .. cu el montat ai un plus de precizie si siguranta mentala...

Razvan

23.05.2011, 23:25

salutare...am si eu o intrebare la care inca nu am gasit un raspuns, sunt un jucator de tenis incepator si as vrea sa stiu cat de important este un antivibrator in ceea ce priveste jocul. Multumesc

Andrei Cozma

18.05.2011, 11:16

Salut! pe scara scara NTRP sunt de 3, 3,5, am jucat cu o racheta din japonia pana acuma, ceva noname, si m-am hotarat sa imi cumpar una mult mai buna decat aceea. Am 1,74 si 79 kg. Trebuie sa aleg intre Wilson Roger Federer 27, Pacific Attack, Wilson Blade Comp, Babolat Contact Team 2010, Babolat Contact Tour, Wilson Us Open 2010, Head Nano Ti Elite, sau, ceva putin mai scump, Wilson N 5.3 Hybrid. Pe care mi-ati recomanda-o? Joc tenis de 2 saptamani.

Ruxandra

31.03.2011, 23:33

Am uitat sa precizez ca am inaltime 1.69.

Ruxandra

31.03.2011, 23:32

Buna ziua am 15 ani si joc tenis de 2 ani. Am avut prima data un head ku care am jucat 2 luni si un fisher cu care joc si in momentul de fata. In aceasta sambata merg sa imi cumpar o racheta vroiam sa va intreb ce imi recomandati( imi plac rachetele mai grele si ma bazez mai mult pe forta in lovituri nu pe tehnica adica vole sau altceva ).As dori un raspuns cat mai rapid deoarece timpul este scurt. Multumesc( id de mess ruxyyy.ruxi)

Adyt

12.03.2011, 09:44

iti recomand ca atunci cand iei o racheta sa nu te uiti la cat de frumoasa e ci la cat de bine te simti tu cu ea.eu miam luat o racheta la mana a doua nu prea frumoasa,dar ma simt bine cu ea si nu vreau so schimb.daca ar fi sati recomand o marca anume de racheta ti-as recomanda PRINCE.

Denis

19.02.2011, 13:59

Salu!Vreau sa incep sa joc tenis!Am inaltime 1.60 si nu stiu ce racheta sa imi cumpar!As vrea va rog sa imi da-ti un site de unde imi pot cumpara racheta care mi-o propuneti!As vrea sa nu depaseasca mai mult de 150 lei maxim 180! Multumesc!Raman dator

Adyt

14.02.2011, 18:25

Eu cred ca prince produce cele mai bune rachete.Totdeauna mam simtit bine cu o racheta prince in mana

Mihai

04.02.2011, 18:33

rachetele comerciale sunt replici aproape fidele cu cele care marii jucatori joaca . nadal da indicatii producatorului cum sa fie racheta iar el stie ce sa ceara, fabricantul da 5 6 variante el o alege pe cea care il avantajeaza la stilul lui de joc apoi se scote varianta comerciala pe piata pt fanii, etc , rar o sa vedeti o racheta oferita cadou publicului...

Mihai

04.02.2011, 18:22

pe calea mosilor nr 268 tel 0318059210 au masina de racordat sunt ok in functie de pret racordajului au manopera separata pt racordajul tau.tenis mall parca se numeste

Aditza26

27.01.2011, 01:00

AM si eu o mare rugaminte, poate stiti careva. Am o racheta ProKennex si trebuie sa o racordez. Stie cineva unde se poate face treaba asta si cat costa? Multumesc.

Costea Andrei

12.01.2011, 03:24

buna! sunt in cautare de racheta ,pot zice k am incercat cateva incepand de la ieftine pana la medii (100 euro)...as zice k sunt un nivel 5 max 1.85 , 65 kg... momentam am un wilson pro tour 27 titanium si i am cautat pereche,n am gasit decat una in spania si nu am nici un fel de date tehnice despre aceasta racheta..daca aveti mi ar prinde bine,si dak imi este potrivita...multumesc!

Vilcescu Gabriel

07.11.2010, 15:37

sall miam luat si eu un babolat 305 g iar eu am 1,70 m si 42 kg e buna pt mine ms

Dan Gheorghe

04.11.2010, 13:10

Ce parere aveti de racheta asta: http://www.sportguru.ro/sporturi/tenis-de-camp/rachete-de-tenis/racheta-wilson-titanium-xl-racordata-ID616 E buna pentru un incepator de 30 ani, pentru miscare, la pretul ala? E originala sau e Fake?

Mihai

07.10.2010, 10:47

Vand 3 rachete de tenis foarte bune aproape noi , 2 Babolat FIttnes si 1 Head . Pt detalii si poze Y!M spide3009

Bogadn

02.10.2010, 20:42

buna, ati putea sa imi recomandati si mie o rachet cat mai adecvata avand in vedere ca am 23 de ani, am facut tenis prin gimnaziu, am ajuns la nivel de judet in cluj si cred ca momentan sunt de 4,5 in NTRP dar indeplinesc si unele criterii de la 5. as vrea o racheta mai grea. cand m-am lasat de tenis am cumparat o racheta wilson prostaff 6.1 classic(a jucat pete sampras cu ea)http://www.thetennisspot.net/wilsonprostaff61classic.aspx ; care are 360 de grame racordata, folosesc o tensiune de aproximativ 28 de kg. am 1.91 si 80 de kg si mentionez ca cu rachete mai usoare nu am nici un control asupra lungimii mingilor trimise. va multumesc !

Gaby

10.09.2010, 13:03

Joc cam de 2 ani si ceva tenis si as vrea sa imi schimb racheta de tenis (Head Ti.3000) cu una mai buna (Tot Head de preferat YouTek) dar nu stiu care.. imi puteti da ceva sfaturi (am nota cam 4-4,5 din clasamentul NTRP)

Sergiu

23.08.2010, 21:41

Marius Iovan, am o racheta buna pentru tine.Tel:0753077747

Razvan

28.07.2010, 21:45

Am jucat tenis doar cu 2 rachete pana acum, un Weirefu, o chinezarie ieftina :D si o racheta care mi-a placut, luata de la profesor Wilson Hammer. In prezent m-am reapucat de tenis...stiti vreo racheta asemanatoare cu Wilson Hammer ?...modelul hammer vad ca nu mai exista

Stefan

21.07.2010, 20:56

As vrea sa stiu daca e buna racheta babolat pure drive roddick gt sau pure drive gt pt un jucator de 15 ani? Fac tenis de performanta.

Mihai

08.07.2010, 17:50

Probleme cu rachete: ideal ar fi sa testezi racheta jucind cu ea 20 minute la zid sau cu o racheta de la prieteni si sa vezi mai multe modele *daca esti incepator mina iti oboseste in 30 minute si te lasi sau faci o intindere *trebuie sa te simti confortabil cu ea pentru ca este o prelungire a maini si numai dupa ceva timp incepi sa ti dai seama ce vrei...

Zamfir Sorin

14.06.2010, 15:28

Am cumparat din Carrefour o racheta marca Prince midplus tianium force cu timbru prince genuine certified pe fata interioara a gatului rachetei cu nr 10842476 ceea ce vreau sa stiu este daca am facut o achizitie buna tinand cont ca sunt jucator amator greutatea ei este de 275gr.Va multumesc !

Alex Oprea

13.06.2010, 11:59

Doresc sa achizitionez o racheta tenis marca wilson. Joc amator de multi ani si vreau o racheta mai buna ceva intre comercial si profi dar la un pret bun. Ce-mi recomandati. Practic un joc elaborat atat pe spate cat si cu veniri la fileu, loburi, mingi taiate, etc Am 92 kg si 1,74 inaltime, si 36 ani. Marimea L3 este buna ? Ce material compozit este mai bun (nou)ptr. racheta, dar sa se incadreze la un pret de 500 ron. Distanta de la linia a doua din palma catre degetul inelar este 10,5 cm (conform unui model de stabilire a ce fel de marime de maner sa aleg) Mentionez ca imi transpira mult palma in timpul jocului. Ce model de grip trebe sa cumpar? Deci: - ce gramaj sa aibe o racheta ptr amtatori spre profi cum as vrea eu sa ajung, - ce suprafata sa aibe racordajul rachetei - ce material compozit sa aibe rama rachetei (unul bunicel) alte informatii, pareri astept si pe mail la alexromvl@yahoo.com

Virgil Popescu

22.05.2010, 13:10

Am cumparat o racheta wilson ncourt.Nu gasesc pe nici un siteu de specialitate din ce material este confectionata. Va multumesc pentru ajutor.

Felician

06.05.2010, 21:30

Nu gasesc pe net, stiti ceva de racheta head mercury 660? Multumesc

Abeaboer Alexandu

13.04.2010, 13:16

pt matus alin : daca te intereseaza am eu 2 rachete un wilson k zero ( cea mai usoara de gama wilson si head-size cel mai mare ) (http://www.tenisshop.ro/Tenis-De-Camp/Rachete-Tenis/Wilson-K-Zero.html )// si un wilson ncode. id mess : ronny_ex.

Gabyyy

08.04.2010, 12:00

sau un id la gabi_avram94

Gabyyy

07.04.2010, 23:36

hristos a inviat vreau urgent un raspusn daca se paote e primavara si automat sa zci aja incepe sezonul de tenis si vreau sami iau o racheta noua max sa fie 2 mil 2 mil jum maxim ce vreau? vreau sa imi spuneti ce miar trebuie?o nota de la 1 la 10 cum joc tenis bine acuma joc mai slb fiindca nam mai jucat din semtembrie dar cadn is in plin sezon sa zic aja joc de nota 8 vreau sami spuneti ce racheta mi-ar trebuie va rog sami spuneti acolo cum se numesc rachetele si sa merg sa caut va multumesc mult deci in concluzie o racheta buna pt mine maxim 2 miliaone jumate multumesc

Matus Alin

07.04.2010, 21:09

Acum ma vreau apuca de tenis si vreau sa iau o racheta si nu stiu ce racordaj, ce suprafata si ce balans trebuie sa aiba o recheta. Nu stiu unde sa cer ajutorul asa ca am apelat la dumneavoastra. Am 30 ani, 1.74, 8o kg. As vrea si pentru sotie ca mine incepatoare 27 ani, 1,64, 65kg. Ma intereseaza ca dimenisune, suprafata, balans...vom juca doar pe zgura daca are importanta, dispunem de 500lei pentru o racheta si cred ca am sa aleg din hervis. Daca conteaza si materialul as dori si ce tip de material sa fie.

Carmina

28.03.2010, 05:37

In clas. NTRP sint cam la 3,5. As dori o racheta model nou de la head( youtek sau microgel) sau de la babolat tot cu ultimele tehnologii. Eu joc de 14 ani tenis. Ultima racheta a fost head nano titanium la 280 g. Mi s-a parut cam usoara nu aveam consistenta in lovituri. Pretul nu conteaza, doar o recomandare ce-ar fi mai potrivit sa achizitionez. Multumesc

@ndu

05.03.2010, 18:58

Vand racheta Wilson Us Open, noua, cu husa-150 ron contact anddy_vlad@yahoo.com

Sorin

11.01.2010, 12:06

Buna ziua, Am si eu o rugaminte: ce greutate,balans,diametru ar fi recomandat sa aiba o racheta,pentru o fetita de 14 ani,care face tenis de performanta de 2 ani,pentru a o ajuta sa joace lung si precis,dar ofensiv,agresiv,iute. Multumesc, Sorin

Alexandru

21.11.2009, 17:33

vand Racheta Tenis Babolat XS 102 noua--250 ron WILSON - NCODE - NPOWER-folosita - 250 ron 0724463090

Claudiu

17.11.2009, 19:56

Vreau sa imi iau si eu o racheta noua...pana acum am jucat cu un Head Titanium 2000...acum as vrea sa iau un Head Microgel Radical(racheta cu care a jucat Andy Murray).Ce ziceti despre aceasta racheta ? Sau mai bine un Youtek SpeedPro(racheta lui Djokovic) ? Inainte eram axat doar pe Babolat AeroPro Drive Cortex si Pure Drive.

Alexandru

09.11.2009, 20:01

salut am 28 de ani 168/70kg practic tenisul doar ca un sport de intretinere si as dori daca se poate un sfat in alegerea unei rachete. variante as avea wilson n power sau babolat xtra sweetspot xs102. ms

Bogdan

28.10.2009, 10:41

sau Wilson Federer 27 ar fi buna?

Bogdan

27.10.2009, 09:55

ce ziceti Wilson Six One Comp ar fi buna pt mne?

Bogdan

27.10.2009, 09:12

si scz am uitat sa va zic ca am 50kg si 170 m

Bogdan

26.10.2009, 20:37

Buna....sunt un baita de 14 ani si sunt incepator....ce racheta mi-ati recomanda ca nu prea ma pricep sa aleg racheta...si nu uitati joc tenis deabi de 2 saptamani...

Bogdan

26.10.2009, 20:35

Buna....sunt un baita de 14 ani si sunt incepator....ce racheta mi-ati recomanda ca nu prea ma pricep sa aleg racheta...si nu uitati joc tenis deabi de 2 saptamani...

Rares

20.10.2009, 00:38

Vreau sa vand o racheta de tenis foarte buna pentru profesionisti Dunlop 2Hundret plus , o las la 250RON http://www.okazii.ro/catalog/34587482/Racheta-tenis-DUNLOP.html

Aalex U

08.10.2009, 17:34

a si uitasem am 13 ani 46 kg si 1,58 m ..

Aalex U

08.10.2009, 17:33

Salutare, sunt alex. Practic acest sport , tenisul , de 1-1 jumate ani si as dori sa`mi spuneti si mie cam ce racheta mi sar potrivi . in privinta cu clasamentul NTRP sunt camp ep 3 3,5.. ce imi propuneti omer pana in 2 mil jumate.. MS

Rachete.tenisdecamp.ro

08.10.2009, 16:42

Salut Dragos (mesajul din 3 octombrie 2009 19:41), Wilson [K] Factor Kobra Tour este o racheta destul de grea, insa daca treaba asta nu-ti creaza probleme nu vad de ce sa-ti pui aceasta intrebare. Racordajul 16 cu 19 si suprafata mare de 645 cm2 ar trebui sa te ajute daca ai lovituri liftate. Robert (mesajul din 3 octombrie 2009 21:54), nu ne oferi detalii legate de nivelul jocului tau, in alegerea unei rachete acesta informatie este foarte importanta. Alte variabile de luat in seama ar fi stilul jocului tau: agesiv sau defensiv, loviuti plate sau liftate ... etc. Te poti uite pe siteul nostru: rachete.tenisdecamp.ro pentru a vedea oferta completa. Alexandru

Robert

03.10.2009, 21:54

am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra in alegerea unei rachete de tenis.am 30 de ani, 1.85 si 82 kg, practic tenisul de 1 an, de 2 ori pe saptamana.pretul nu conteaza,de la firmele babolat sau wilson, ce-mi recomandati?va multumesc

Dragos ..

03.10.2009, 19:41

Salut! Am 13 ani si joc tenis de aproximativ 2 ani , am racheta WILSON [K] FACTOR KOBRA TOUR , greutate 323 g si lungimea 69 cm . Ar vrea sa stiu daca este o racheta buna pentru mine . Multumesc !

Radu Onike

30.09.2009, 14:02

va rog sa mi ziceti cum recunosc o racheta de performanta fata de una comerciala??? are scris ceva deosebit pe ea sau cevade genul?

Radu Onike

30.09.2009, 13:42

sunt la un nivel 2.5 si m ar interesa o racheta de tenis de performanta de la wilson k factor; tinandu se cont ca ultima mea racheta a fost de 110inch, cam cat sa aiba cea noua si de care?? multumesc mult astept daca se poate si niste sugestii de rachete pe mail onicheradu4carpatia@yahoo.com.

Alexandru

23.09.2009, 19:52

Andreea (22 august 2009 22:53) Adresa disponibila pe siteul sau este webteam@rogerfederer.com Cristi (25 august 2009 13:49 Pentru un incepator este o racheta buna, incearca in timp (pentru viitoarele rachete) sa micsorezi suprafata si sa maresti greutatea rachetei. Si cel mai important lucru, daca tot joci asa des, cauta-ti parteneri din ce in ce mai buni pentru a progresa rapid. popescu ionut (6 septembrie 2009 22:37) Ionut, daca tu esti multumit de ea inseamna ca totul este OK. In timp, daca ai ocazia, incearca si rachetele Babolat de competitie (ex: PureDrive GT, Aeropro Drive) - vei putea face tu singur comparatiile. Paula (21 septembrie 2009 21:57) Paula de ce nu te gandesti sa-ti cumperi o racheta noua? O racheta second heand iti poate crea probleme in timp ... daca a fost "maltratata" de vechiul proprietar s-ar putea sa aiba fisuri care sa-ti scape la o prima vedere. La noi pe site http://rachete.tenisdecamp.ro gasesti cea mai bogata oferta de rachete de tenis, oferim gamele de top ale celor mai importanti producatori: Wilson, Babolat, Head, Fischer. Livrarea rachetelor se face oriunde in Romania in termen de maxim 48 de ore. Pentru asistenta la efectuarea cumparaturilor, sfaturi si oferte promotionale, ma puteti suna la numarul de telefon 0721.27.88.33 sau imi puteti trimite un email pe adresa contact@tenisdecamp.ro. Alexandru - tenisdecamp.ro

Wolf Paula

21.09.2009, 21:59

am vrut sa scriu second heand HEAD.

Wolf Paula

21.09.2009, 21:57

Sal. joc tenis de cand am 7 ani, am facut o pauza de vreo 5 si acum la 22 m-am apucat din nou. Sunt in timisoara si as vrea sa-mi gasesc un grup de noi prieteni cu care sa joc. puteti sa-mi scrieti pe mess wolfpaula4@yahoo.com. nu joc foarte bine, am un nivel mediu si mi-ar placea sa imi gasesc noi prieteni care sunt interesati de sport. As vrea sa cumpar o racheta second head sau adusa din strainatate la pret bun puteti sa imi scrieti pe aceasi adresa. ms.

Popescu Ionut

06.09.2009, 22:37

sal, sunt un jucator de nivel 3-3,5, de curand am achizitionat un babolat pulsat lite evolution,280 gr..pana acum sunt f multumit de ia,am 1,75 m,si 78 kg....credeti ca am facut o alegere buna? ms

Cristi

25.08.2009, 13:49

buna ziua! am 15 ani si joc tenis de 3 luni,cam 6 zile pe saptamana! mi-am cumparat o racheta head ti 2000 http://www.head.com/tennis/racquets.php?region=eu&tag=club_series&id=1429. ce parere aveti este buna pentru mine ca incepator? daca nu recomandati-mi una! multumesc! astepta raspuns! o zi buna!

Andreea

22.08.2009, 22:53

nu stiti daca federer are adresa de e-mail?

Geza

03.08.2009, 15:15

Doresc sa achizitionez o racheta, m-am oprit la doua din modelele Head ATP: no1 si Pro .... Intrebarea este care sa fie ..... daca stie cineva comparativ pro-urile si contra-urile lor... Mai sus nu vreau sa merg cu pretul ... in momentul de fata nu vad rostul sa investesc mai mult ... :) (Conform NTRP as fi undeva intre 3,5 - cand nu imi intra nimic si 5 cand am zile bune :))

George

17.07.2009, 18:36

Salut!Am 14 ani si practic tenisul de aproximativ un an ma duc de 5 ori pe saptamana dar am impresia ca racheta nu se potriveste stilului meu de joc.Eu am un joc foarte agresiv , in forta si imi asum foarte multe riscuri cand trimit mingea in terenul advers.Racheta mea este Wilson Ncode Six one team 18*20,greutatea este de 289 grame , lungimea de 68,6 cm , Lungimea capului este de 613 cm2......ce zici mi sar potrivi?Avand in vedere ca mereu ma simt foarte nesigur pe mine in ami schimba racheta....Cu stima !

Vlad

14.07.2009, 18:58

Buna ziua!Am 15 ani practic tenis de 8 luni ,de doua ori pe saptamana,am 1,75m nu am prea multa forta ma intereseaza mai mult control. .As dori sa achizitionez o racheta de tenis.Sa fie mai usoara de 280g ,headsize mare de 650 cm. Sa nu fie nici foarte scumpa in jur de 4 milioane.App.acum am un HeadTI4000. Multumesc anticipat

Simona

13.07.2009, 20:32

Buna, Nu am mai jucat tenis niciodata si as dori sa ma inscriu la un club, dar as dori sa folosesc propria racheta de tenis. Ce racheta imi recomandati sa-mi achizitionez? Imi doresc una care sa ofere control maxim(nu ma intereseaza ca loviturile sa fie de viteza sau forta), sa ofere protectie pt cot si sa fie usurica. Asa ca pt fete... Pretul maxim pe care doresc sa-l dau este in jur de 8-9 mil. Multumesc.

Mircea

11.07.2009, 17:20

Am si eu o intrebare mai ciudata. Am cumparat un Head Flexpoint Spirit. Intrebarea este de ce nu exista nimic pe net despre ea?

Opentenis

07.07.2009, 07:33

Rares, e ca si cum ai intreba daca Mercedes e mai bun decat BMW sauinvers. Amandoua sunt bune si au produse bune. Depinde ce iti place si ce iti doresti (si ce gasesti pe stoc sau la oferta).

Opentenis

07.07.2009, 07:31

Salut Boby si multumim pentru aprecieri. Am gasit un site interesant, care e posibil sa te ajute sa-ti gasesti o racheta mai buna: http://www.doittennis.com/racquetpro/ . Oricum, testarea "in realitate" a rachetei este de neinlocuit.

Rares

04.07.2009, 14:23

Buna ziua am 14 ani si fac tennis de 3 ani si as vrea sa-mi ziceti care marca este mai buna dintre Wilson si babolat iardupa ce imi recomandati marca va rog sa-mi dati si un model de racheta al acelei marci.

Boby

18.06.2009, 09:36

Din start va felicit pentru site si timpul acordat pentru a raspunde la intrebari. Va adresez o intrebare: puteti sa imi recomandati o racheta pentru un jucatur amator(joc de 2-3 ori pe saptamana pe teren sintetic) care se afla la nivelul 3,5 NTRP.Precizez ca in momentul de fata am un Fischer GDS Spirit FT de care sunt in oarecare masura multumit, dar ma gandeam ca poate gasesc ceva mai bun care sa ma ajute sa mai progresez(concurenta cu baieti :)); am 31 de ani si joc in general la dublu, prefer jocul la fileu. Multumesc anticipat.

Cos

17.06.2009, 19:21

Multumesc de raspuns domnule George Marghescu! Eram chiar curios de ce ar fi scos headu youtek pro cu alt string pattern decat a sarbului .Tin sa precizez ca mi am luat un youtek mp 16 19 e foarte misto , sunt foarte incantat ,plus ca arata zici ca i bibelou!

Head

17.06.2009, 14:58

Pt. Cos. legat de toria conspiratiei ;)Cred ca trebuie sa ma prezit si eu (George Marghescu, director adjunct la SPORT INTERCOM, importatorul HEAD pt. Romania)asta ca sa consideri raspunsul cat mai oficial ;) fiind venit chiar de la managerul pe segmentul de competitie de la HEAD. Astefl, Djokovic a solicitat inca de la inceput ca noul model de racheta sa fie dupa nevoile lui, si a vrut sa testeze si diferite "pattern-uri" de racordj. Din primele teste s-a stabilit ca va juca cu 16/19 si de aceea acest model s-a si lansat in productia de serie. Nu este insa exclus ca pe viitor sa schimbe la 18/20 dar in acel moment va fi disponibila racheta si pentru distributie. Legat de racheta cu care joaca el, tocmai ca un jucator de nivel mediu sau sub acest nivel nu are nevoie chiar de rachtea aceea, HEAD a scos pe acelasi design si cu aceeasi tehnologie modele compatibile cu stilul de joc al fiecaruia (MP, ELITE, LITE si Junior ;) ). Nu garantez acum ca toate rachetele din ATP sunt identice cu cele de pe piata ;) dar, in cazul lui Djokovic, cand s-a facut un model 100% nou special pentru el nu vad de ce ar fi diferente. Imi cer scuze pentru mesajul lung si va stau la dispozitie pentru alte intrebati pe mail.

Cosmin

16.06.2009, 09:13

Buna ziua, am rugamintea sa ma indrumati spre un model de racheta Wilson, care credeti ca m-ar avantaja (as dori sa am un castig de forta la serviciu si la forehand). Am 34 ani, 178 cm/88 kg, ma evaluez cam la 4,5 NTRP, imi place sa joc topspin pe forehand, iar in momentul asta joc cu un Wilson ncode n6, midplus, 260 gr neracordata, 665 cm2, head-heavy, racordata la 27 kg. Mentionez ca am detinut un Babolat Aeropro Drive Cortex (model Nadal), racordata cu Luxilon BigBanger Original, dar nu ne-am inteles foarte bine si am vandut-o. Va multumesc.

Marius Iovan

10.06.2009, 21:37

as dori sa cumpar o racheta de tenis buna(pretulnu conteaza),caracteristici personale:inaltime 197 cm,96 kg,conditie atletica buna,nivel mediu sa zicem 3 NTRP ii place jocul in forta si as prefera o racheta grea ..ceva sugestii..multumesc anticipat

Cos

09.06.2009, 13:21

Pentru cei care inca mai cred ca jucatorii profesionisti joaca cu rachetele care apar in comert trecute la rubrica TOUR....uita ti aici teoria conspiratiei http://i42.tinypic.com/3093kw0.jpg .Rachetele din imagine sunt ale lui Djokovic YoutekSpeed PRO .In comert apare cu racordaju 16x19 iar astea ale lui sunt 18x20. Totusi de ce astia de la Head nu au facut o si pe asta din comert 18x20?

Cos

09.06.2009, 09:42

Buna ziua! Sunt un jucator mediu , practic tenisul de cativa ani de placere ,am 20 ani , pe scara NTRP sunt undeva la nivelul 3,5 sau poate 4. Zilele astea mi am comandat un Head Youtek MP 16/19. Este racheta prea avansata pentru nivelul meu de joc , imi va veni greu sa ma acomodez cu ea? Racheta mea de acum e tot un Head T1100 model mai vechi cu o greutate in jurul a 300 grame si un cap de 660.Multumesc

Head

08.06.2009, 10:30

Mihai, am vazut link-urile pentru rachete si imi permit eu sa-ti dau un sfat. Ce-a de a doua, chiar daca e o oferta buna de pret nu este o racheta pentru forta (ce soliciti tu). Petru forta ai nevoie de o greutate mai mare de 250g si la 19 ani si 1.86 cu siguranta ca te descurci mult mai bine cu o racheta mai grea (280 - 300g). Despre a doua nu pot sa-ti spun mai multe ca nu gasesc modelul (HEAT) pe acest design ca sa-mi dau seama din ce an este. Cu toate astea, dintre cele 2 as merge pe a doua in locul tau. Poti sa vezi si lin-ul asta: http://www.sportall.ro/products/93--head-racheta-atp-master-2008.html - cu un minitermobag cadou ;)

Mihai

07.06.2009, 13:10

Sau daca mi-ati putea recomanda ceva mai bun la un pret pana in 300 de ron ar fi ok .

Mihai

07.06.2009, 13:06

Salut , joc tenis de placere de ceva timp , amator , m-am inscris acuma in circuitul asta nou BCR tenis partner , si m-am gandit sa imi iau o racheta . Am 2 variante daca te-ai putea uita sa ma ajuti as aprecia mult . 1) http://www.okazii.ro/catalog/22434310/racheta-tenis-HEAD.html , un head nu prea ii stiu datele 2) Tot un head din Maria Britanie care imi place destul de mult si e destul de usoara Head Ti.S1 http://cgi.ebay.co.uk/Head-Ti-S1-Nano-Titanium-Tennis-Racket-L4-RRP-180_W0QQitemZ350187927328QQcmdZViewItemQQptZUK_Tennis?hash=item5188d3b720&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318|301%3A0|293%3A1|294%3A50 Am 19 ani si 1.86 . Cred ca a doua racheta ee mult mai buna si diferenta de pret nu e mare , la noi in magazine e undeva la 360 de Ron , asta e 245 cu tot cu transportu . Sper sa am ajuti sa ma decid , care e mai buna la forta si la precizie . Ms si astept un raspuns .

Head

04.06.2009, 21:17

Despre Youtek, asa cum s-a spus mai sus e vorba de materialul D3O, dar nu doar atat. Este vorba si de TEFLON-UL pus in plasticul dintre racordaj si rama rachetei. Am incercat o prezentare a tehnologiei aici: http://www.sportall.ro/content/9--head-tech-rachete.html Despre rachete, momentan este disponibila linia Youtek SPEED (Pro - 335g / 630cm2; MP - 315g / 645 cm2; ELITE 285g / 645 cm2; LITE - 260g / 660cm2; JUNIOR) testate de multi jucatori pana acum (profi sau nu) si toti au fost incantati de "feeling-ul" rachetei nu stiu cat au simtit actiunea d3o-ului ;)

Cosmin

03.06.2009, 21:15

Tocmai vreau sa mi iau o racheta si nu stiu ce sa aleg ,decat ca vreau sa fie de la Head. M am gandit la ceva nici prea usoara nici prea grea. As dori sa ma ajutati sa mi aleg ori un radical Mp de 295 grame ori un extreme cu teflon tot la 295 grame .Multumesc

Cristi Pavel

03.06.2009, 09:57

Buna ziua.sunt un jucator de nivel 4 spre 5.joc de un an cu head microgel radical mid plus (295g.)cu o tensiune de 26-25.simt ca nu am destula forta in lovituri.am incercat si o tensiune mai mica dar am pierdut din control.sa incerc cu o racheta mai grea la aceeasi tensiune (26-25).sau ce alta racheta imi recomandati?va multumesc

Youtek

01.06.2009, 00:11

Foarte interesant cu d30 m am uitat, am ramas uimit ...insa in ceea ce priveste rachetele gama youtek ce ne punteti spune? asta daca ati reusit sa jucati un pic cu una din ele .Multumesc

Opentenis

31.05.2009, 21:34

Salut Alex, legat de marimea manerului, trebuie sa incerci personal sa vezi ce dimensiune este comoda. Ghidul nostru cu siguranta iti pozte fi de folos. Doresti o racheta cu care sa joci de cateva ori pe saptamana (caz in care o racheta mai scumpa se merita) sau doar cateva meciuri pe an (caz in care o racheta din clasa economic ar fi mai indicata)?

Opentenis

31.05.2009, 21:26

Legat de Youtek, pot sa va zic ca este un material revolutionar. Exista filmulete pe youtube cu el, materialul numindu-se D3o. Cei de la Head ne-au facut o mica demonstratie cu o "bucata" de astfel de material: daca il atingi incet se deformeaza fara nicio rezistenta. Daca este lovit cu forta, se intareste instantaneu, neexistand nicio deformare...

Alex

28.05.2009, 16:24

Buna ziua. As vrea sa stiu ce dimensiune imi trebuie la grip si dimensiunea rachetei pentru mine. 23 ani 1,86, 80kg corp atletic, amator. Ma intereseaza o racheta Head. Si as mai vrea sa stiu ce racheta recomandati pentru o fata incepatoare. 1,68 47kg 22 ani. Va multumesc

Youtek

28.05.2009, 14:04

Ce are noua gama asta noua YOUTEK...Sunt fan Djokovic si as dori sam i achizitionez modelul asta insa ELITE cel de 285 grame. Cei care ati jucat cu Head YOUTEK dati va cu parerea sa aflu si eu mai multe despre noua tehnologie :D

Marin

07.04.2009, 22:57

Salut! Am urgent de sfatul unui jucator de tenis, sau a unui antrenor.In urma unui accident,fratele meu nu mai poate sa mearga,deci este tintuit intr-un scaun cu rotile.Cu toate acestea practica tenisul[ pentru persoane cu dizabilitati], la un nivel de performanta, participand la competitii internationale.As vrea sa-i fac cadou o racheta Head sau Wilson[marcile lui preferate], daraceste rachete sunt de mai multe tipuri, mai mici sau mai mari, mai usoare sau mai grele.Sunt intr-o mare dilema.As alege o racheta Head,dar ce dimensiune,greutate etc dati-mi un cod...si sa nu depaseasca 400ron.Astept raspuns[ID-ul meu:marinero2008@yah.c..

Opentenis

31.03.2009, 19:42

Liviu, modelul Team este generatia anterioara, in timp ce Pure Drive (Cortex) este generatia mai noua, si deci mai scumpa... Referitor la alte modele, ideal ar fi sa le poti incerca intr-o scurta partida, inainte de a le achizitiona, lucru care, la noi, cred, se poate intampla numai daca ai multi amici si fiecare are rachete diferite...

Liviu

30.03.2009, 10:19

Si inca ceva......., citind datele tehnice de pe diverse rachete, Babolat Pure Drive Team pare a fi identica cu Babolat Pure Drive, numai ca prima e 399 ron la Carrefour iar cea dea doua e 645 ron la Intersport. E vreo diferenta si n-am observat-o, sau e doar o chestie strict comerciala? Multumesc!

Liviu

30.03.2009, 09:55

Multumesc de sfat, dar scuzati-ma ca abuzez. Sa ma orientez spre un Babolat Pure Drive (Team) sau spre gama Aero? Sau poate un Wilson n code sau mai stiu eu, alta marca??? Nu ma pricep.Oricum inteleg ca ceva cu "capul" mai mic. Daca studiez mult internetul sau parerile celor din jur, mai mult imi fac "cap patrat" in loc sa rezolv situatia. Saptamana usoara! Toate bune!

Opentenis

29.03.2009, 21:33

Salut Liviu! OS-ul, avand suprafata capului mai generoasa, precum si un sweetspot mai mare, este o racheta mai prietenoasa. Este o racheta "buna-la-toate", pentru un jucator incepator spre mediu. Babolatul mentionat de tine intr-adevar ajuta jocul tau in sensul ca se adreseaza jucatorilor care folosesc forta, oferinda pe langa o "apasare" suplimentara a mingei si un control bun. Asadar, diferenta simtita de tine pe teren se datoreaza trecerii de la o racheta universala la una potrivita stilului tau.

Liviu

27.03.2009, 17:04

Salutare! Am 1,84 m. Sunt la un nivel de joc de 3,5 max 4. Joc agresiv, in forta, imi plac loviturile decisive si nu agreez schimbul lung de mingi. Am o racheta Head Flexpoint Radical OS dimensiune grip 4 5/8 cu care m-am inteles bine pana acum. De curand, am avut ocazia sa joc cu o racheta Babolat Pure Drive Team, si nu stiu ce avea in plus sau in minus, dar ma intelegeam mai bine cu ea decat cu a mea. Va rog, spuneti-mi daca trebuie sa-mi schimb racheta, si daca da, cu ce model sau cu ce caracteristici. Decand cu experienta cu Babolatul, a cam inceput sa-mi faca cu ochiul marca asta, dar nu stiu cum sa mi-o aleg. PS: imi place mult stilul de joc a lui Federer

Opentenis

19.03.2009, 21:15

Salut Alex! Ai un mare avantaj: detinand cele 3 rachete ar trebui sa joci cu cea care iti place mai mult, cu cea care simti ca poti castiga. Mai exista si factorul psihologic din timpul meciului, cand schimbi racheta cand nu merge jocul si iti revii. Head-ul este pntru forta si mai putin pentru spin in timp ce Fischer e o racheta comoda care ajuta la accelerarea mingei. Tunul de tenis poate fi util, in functie de ce vrei sa faci cu el. Daca vrei sa inveti tenis, un profesor este de neegalat. Tunul nu iti va corecta miscarile. Daca vrei sa joci tenis / sa alergi pe terenul de tenis dar nu ai cu cine, atunci tunul este o alternativa foarte interesanta.

Alex

18.03.2009, 12:19

Va felicit pentru site si va adresez o intrebare: sunt un jucator de tenis undeva 4-4.5 (1.85 m;24 de ani) si momentan detin 3 rachete: un head http://www.head.com/tennis/racquets.php?region=eu&tag=club_series&id=1428, un fischer twin tec 750 air carbon si un prokennex f. vechi. Intrebarea era ce mi-ati recomanda sa folosesc ca principal dintre cele trei si daca aveti si alte sugestii in eventualitatea unei noi achizitii? Imi mai permit abordarea inca unei teme: ce sugestii/pareri aveti de achizitionarea unui tun de tenis? Va multumesc.

Opentenis

22.02.2009, 13:51

Head-ul Intelligence ofera mutl control si este confortabil. De forta trebuie sa se ocupe exclusiv jucatorul. Ca si pret, se poate gasi si la 90 de dolari, afara.

Opentenis

22.02.2009, 13:42

Racheta se poate personaliza in multe moduri. Privitor la cresterea greutatii, rachetei i se pot adauga folii se plumb, special concepute pentru acest lucru.

Wilson

19.02.2009, 21:31

Mi am luat un KBlade 98...cica are 320 gr racordata insa mi se pare mai usoara decat vechea racheta cu care jucam ..care nu depaseste 300 ,de aceea am unele probleme in joc..Imi puteti spune cum pot ``personaliza`` racheta cu cateva grame in plus?Daca a ti jucat cu racheta stiti despre ce vorbesc ..Multumesc (PS:3 pts. HL (33.5 cm)presupun ca de aici racheta pare mai usoara?)

Val

18.02.2009, 20:32

I-mi spuneti parerea despre un Head intelligence Is2, respectiv Is6 ,un pret de 400ron e corect?Joc tenis de mult timp ,pana la un nivel de 4-4,5.Multumesc !

Marseille

16.02.2009, 00:44

Se transmite turneul de la Marseille pe vreun post? Ms

Jhon

13.02.2009, 10:07

1.pt. cine sunt recomandate rachetele oversize? 2.ce parere ai despre wilson ncode nflame 110?

Opentenis

12.02.2009, 20:25

NBlade 98 este o racheta pentru jucatorii experimentati. O racheta de profesionist nu va transforma un jucator amator intr-un profesionist. Cel mai indicat este sa gasesti o racheta pentru nivelul tau de joc.

Nblade98

12.02.2009, 01:16

Ce parere aveti de racheta Wilson NBlade 98 .Vreau sa o achizitionez si as dori sa mi da ti mai mutle detalii...sunt amator ,insa vreau o racheta buna :)

Tripu

10.02.2009, 15:48

Cine este dispus sa ma ajute sa mi aleg o racheta? tripu1986@yahoo.com e id ul meu Multumesc

Opentenis

01.02.2009, 14:00

Salutare Ardelean. Racheta mentionata de tine este intr-adevar pentru jucatorii amatori, de week-end. Geanta vine standard cu racheta, nu este o promotie. Legat de corectitudinea politica, daca am avea marca noastra de rachete, probabil le-am recomanda pe acestea. Am mai zis-o si o repetam, rachetele profesionistilor nu au nimic in comun cu rachetele din magazin (in afara de nume).

Opentenis

01.02.2009, 13:56

Salutare Cos. Hyper ProStaff este o rahceta pt jucatori avansati ce folosesc multa forta si balans in lovituri. Racheta este baza de plecare, in sensul ca de la aceasta rama se personalizeaza rachetele profesionistilor. Este posibil sa fie peste nivelul tau de joc.

Mihai

30.01.2009, 21:26

Problemele cu rachetele? Mercedesul este o marca buna de masina dar cine il conduce o fi destul de indeminatic? cam asa si cu rachetele..

Ardelean

27.01.2009, 22:09

Salut! Ce parere aveti despre racheta Head ATP Master in combinatie cu un incepator absolut (da, cand spun absolut, I really mean it) cu constitutie sportiva mezoforma (1.78, 70 kg)? Detaliile de pe racheta sint: 110 cm2 capul, lungime 68.5, greutate 280. Are in magazin pretul de 270 lei (cu geanta Head cu tot, care am vazut ca numai ea costa vreo 120 de lei)deci este din categoria ieftina, dar pentru un amator care vrea sa joace pt recreere, nu as fi dispus sa investesc mai mult. P.s. am observat ca dl. amfitrion OpenTenis este politically correct in observatiile dumisale, pentru a nu supara pe nimeni, dar daca unii dintre cititori aveti o parere proasta despre aceasta racheta sau despre marca Head in general, va rog sa nu va sfiiti, pentru ca sper sa nu schimb racheta prea curand. Va multumesc

Cos

26.01.2009, 18:49

Am primit de la cineva un Wilson Hyper ProStaff 6.1. Imi puteti da mai multe date despre racheta...eu s jucator de nivelul 3.5 ..4. M as putea obisnui cu ea fara sa am probleme tinand cont ca e cam grea ptr 1 72 si 65 kg? Multumesc

Opentenis

21.01.2009, 20:15

Vom reveni in curand cu un al doilea material despre cum se alege marimea manerului rachetei.

Buchter Emil

20.01.2009, 18:42

si m-ai am o rugaminte poate are cineva de vanzare o racheta second hand head liquid metal radical sau prestige . sanatate multa

Buchter Emil

20.01.2009, 18:39

am rugamintea sa i-mi spuneti si mie cum se face calculul masurari manerului la rachete l2, l4 e.t.c va multumes anticipat

Opentenis

15.01.2009, 23:17

Cosmin, cu siguranta Djokovic joaca cu o racheta personalizata complet si vopsita in Head (lucru pentru care ia bani, dupa cum ai mentionat si tu). Rachetele din comert nu au nimic in comun cu rachetele jucatorilor profesionisti! In 2008, Djokovic a castigat aproximativ 9.5 milioane de dolari de la sponsori, deci cei de la Head au platit o suma cu multe zerouri...

Cosmin

15.01.2009, 19:55

Cati bani o fi primit Djokovic sa se schimbe pe HEAD?:)..mie unu mi pare bine ca prefer head in locul lui wilson...si djokovic parca jaoca mai bine :))...Da ti mai mutle detalii de noul head pe care l foloseste Djoko! MS

Opentenis

11.01.2009, 21:44

Salut Mihai. Racheta pe care o mentionezi este potrivita pentru nivelul de pregatire actual. O posibila problema ar putea fi greutatea/lungimea rachetei (depinde si de fizicul fetitei). La 8-10 ani, in general, se recomanda ca lungimea rachetei sa fie undeva in jur de 63 cm (rachete de juniori), in timp ce acest Kfour are 69 cm. Daca nu este prea grea/lunga sau nu prezinta alt disconfort, racheta este potrivita intrucat se adreseaza celor cu un nivel de joc pana in 4.5 pe scara NTRP.

Mihai

11.01.2009, 14:08

Buna ziua ! Am o fata de 8 ani care practica tenisul de aproape 2 ani.Pe o scara NTRP ar fi undeva intre 4-4,5. O racheta Wilson Kfour 105 credeti ca este potrivita pentru o astfel de varsta si nivel de pregatire ?

Opentenis

05.01.2009, 19:53

Salutare Flavius, in gama de rachete Wilson, pentru un nivel de joc 3,5+ , 4+ , avem urmatoarele modele: Wilson K Factor KPro Open/Tour, Wilson K Factor KSix Two, Wilson K Factor KFour/KFive. Trebuie sa ai grija ca manerul sa fie pe masura, iar dimensiunile rachetei sa corespunda fizicului si stilului tau astfel incat sa te ajute.

Flavius

04.01.2009, 13:42

salutare, ma bucur ca a gasit acest site si felicitari! Cred ca sunt un jucator de nivel 4.din pacate si in acest moment joc cu o racheta depasita,cel putin moral,HEAD 660 Century Master,Graphite.Vreau sa-mi schimb racheta si sa trec pe Wilson.As dori sa ma ajutati in alegerea rechetei. Multumesc

Opentenis

30.12.2008, 23:09

Probabil ca o racheta buna nu te va transforma in campion de Mare Slem peste noapte, dar cu siguranta va evita aparitia de probleme (articulatii, tendoane, muschi) si te va ajuta in joc. Factorul psihologic nu trebuie subestimat, de asemenea.

Museat Cosmin

30.12.2008, 19:02

credeti ca conteaza atat de mult rachetele la incepatori???????eu nu vred

Mihai

29.12.2008, 18:38

Referitor la alegerea rachetei specificatiile producatorului ca ofera forta,spin ,control sunt cautate de jucatori care stiu ce sa ceara de la racheta calitati ce i ajuta sa progreseze dar amatorii sunt poate derutati..Nu exista racheta ideala totul este un compromis intre calitati si defecte iar racheta trebuie sa devina continuarea naturala a maini nu poti sa servesti cu 200/h si apoi sa faci un stop de finete cu acceasi racheta decit prin intermediul miilor de ore de joc totul este sa va obisniti cu racheta.

Ciprian George

27.12.2008, 21:35

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Astazi mi-a ajuns racheta Wilson nCode Ntour 95. Sper sa fi facut alegerea potrivita. Popescu intradevar este bine sa incerci o racheta inainte sa o cumperi dar nu poti imprumuta de la un magazin una si apoi sa o returnezi ca nu iti place si in plus eu am comandat-o de pe amazon.com deci eu nu o vazusem in realitate ci citisem doar reviewuri despre ea. Felicitari pentru forum si La multi ani!!!!

Opentenis

25.12.2008, 16:46

Salutare Codrin, referitor la Titanium 3000, aceasta este o racheta de forta, putin usoara in cap. Racheta este destinata jucatorilor cu performante medii care vor sa adauge forta in jocul lor. Sweetspot-ul rachetei este destul de mare, racheta "iertand" mingile lovite aproape de rama.

Opentenis

25.12.2008, 16:40

Salut Mihai si multumim pentru apreciere. Versiunea Cortex este imbunatatita fata de varianta originala, incercand sa ofere un confort sporit. Racheta este destinata jucatorilor de nivel mediu spre avansat oferind forta si control la spin. Nadal este cel care face reclama acestei rachete, dar cu siguranta nu joaca cu un asemenea model (dupa cum niciun jucator profesionist nu joaca cu racheta careia ii face reclama, ci cu una doar vopsita identic).

Mihai

23.12.2008, 19:53

Buna ziua, in primul rand felicitari pentru treaba pe care o facetzi cu acest site,,in legatura cu rachetle, as avea o intrebare. Ce parere avetzi despre racheta aeropero drive cortex? Mentionez ca pacitc tenisul de performantza de peste 6 ani si am 15 ani. Multzumesc

Popescu

20.12.2008, 11:21

Alegera rachetei se face in functie de necesitati trebuie sa te ajute sa progresezi trebuie sa i ceri sa te ajute pentru asta trebuie sa joci si sa cauti cu ce marca model te impaci mai bine nu toate modele in voga sunt bune pentru incepatori, un jucator adevarat poate juca si cu o matura.. am glumit desigur ...

Geambazu Codrin

17.12.2008, 23:40

buna!am aproape 13 ani si practic din vara tenisul la sala din orasul meu.am o racheta head titanium 3000,as vrea sa stiu daca aceasta e o racheta potrivita si daca nu e atunci ce racheta imi recomandati.astept raspuns.

Mihai

14.12.2008, 17:53

Ideal ar fi sa testati citeva rachete inainte sa va hotatiti in general sunt standardizate depinde de dvs, de greutatea ei sa nu va oboseasca mina prea repede ,de taria racordajului, de lungimea ei cam cit lungimea bratului dvs deorece bratul si racheta formeaza o pirghie dupa citeva zile de joc o sa va alegeti ceva.. totul este sa va acomodati

Ciprian George

10.12.2008, 20:52

Am si eu nevoie de un ajutor. Am 28 ani si vreau sa practic tenisul doar ca un sport de intretinere si as dori daca se poate un sfat in alegerea unei rachete.Fiecare dintre prieteni imi recomanda altceva. M-am uitat pe net si am ramas cu gandul la 3 variante una este: Wilson nCode Ntour 95 Tennis Racquet pe care o pot comanda in 4 variante 4 1/2,1/4,3/8,5/8; Wilson K Factor Tour 90 midsize 4 1/4 pe care o pot lua de la un prieten dar care nu este noua Am incercat sa citesc pe forumurile externe cate ceva de ele si toti au pareri foarte bune. Pana acum am jucat cu un Wilson Hyper Hammer 5.3 3/8, pe care mi-a si recomandat-o un prieten. Am uitat sa mentionez ca am vreo 6 luni de cand practic sportul acesta. V-as fi recunoscator daca m-ati putea indruma spre alegerea buna dintre cele 3 sau alta de preferat wilson. Multumesc anticipat

Opentenis

26.11.2008, 09:14

Salut Stefan, un rating de 6.0 in clasamentul NTRP este foarte sus. Se zice ca 7.5 primeste cine il poate invinge pe Agassi.La nivelul tau de joc, nu putem decat sa iti recomandam rachetele custom made. Un punct de plecare ar fi: www.vantagetennis.com sau www.racquetmaxx.com. Bineinteles, exista mai multe posibilitati de personalizare a rachetei.

Stefan

25.11.2008, 16:30

6.0 sunt un jucator destul de bun anul acesta am reusit sa ma acomodez cu concursirile nationale nevelul meu de joc e semi profesionest

Opentenis

25.11.2008, 10:47

Salut Stefan -> dupa cum stii, jucatorii profesionisti din ATP nu folosec rachete din comert, ci rachete facute pe masura 100%. Daca vrei o racheta usoara, viteza va trebui s-o generezi prin abilitati fizice si tehnica suplimentara. Din pacate nu ne-ai zis la ce nivel de joc te situezi. O indicatie de rating NTRP ar fi bine-venita.

Stefan

24.11.2008, 18:36

sunt stefan ce racheta mA SFATUITI SA IAU PENTRU VITEZA CONTROL SI EFECT DAR NU VREAU CA RACHETA SA FIE FOARTE GREA(VREAU O RACHETA DE NORMELE ATP DAR SA NU FIE FOARTE GREA)

Opentenis

11.11.2008, 19:11

Salut Geo, Dunlop-ul mentionat de tine nu mai este in oferta producatorului iar noi avem putine informatii pentru a putea emite o parere. Modelul de Slazenger pe care l-ai mentionat se bucura de o buna reputatie internationala. Iti recomandam sa arunci un ochi si la: Dunlop Grand Prix Clay Court sau la Wilson Double Core.

Geo

11.11.2008, 08:24

Pentru zgura va rog sa-mi spuneti care mingi sunt mai bune,Dunlop fort sau Slazenger Wimbledon ultravis.Va multumesc

Cosminpan

08.11.2008, 10:07

cumpar racheta head microgel sau wilson k factor second ..daca sunteti din iasi lasati mesaj

Opentenis

03.11.2008, 09:26

Marius-> NFury nu e racheta de forta, deci ti s-ar potrivi. Conduce bine efectele la lovire, dar lasa impresia ca este un pic cam moala. Aceasta racheta se preteaza foarte bine la personalizare cu plumb. Este o racheta "iertatoare" si "prietenoasa" cu mana jucatorului.

Opentenis

03.11.2008, 09:17

Cosmin -> Dupa cum ziceam, racheta este destinata celor lipsiti de forta dar care contracareaza prin control si precizie suplimentare. Jucatorii mentionati cu tine (precum de altfel toti profesionistii) joaca cu rachete speciale, facute pe masura, care nu au decat numele in comun cu rachetele de serie din comert.

Marius Dumitrascu

31.10.2008, 18:00

Sunt un pusti de 14 ani , si joc tenis doar de 2 ani , am 1,62m si nu excelez la capitolul forta, ma puteti ajuta, ce racheta mi se potriveste ?imi puteti da chiar un nume (ma gandeam la un wilson nfury da ce dimensiune?)

Cosminpan

31.10.2008, 16:55

NTRP cred ca sunt la 3,5 sau 4

Cosminpan

31.10.2008, 16:50

multumesc ..cu forta nu stau prea bine...sunt slabut dupa cum ziceam..insa am vazut ca racheta asta o folosesc simon..clement jucatori scunzi care nu se bazeaza pe forta..Recomanda ti mi o racheta Head daca asta sa zicem ar fi cam grea in jur de 335 gr am vazut...cea cu care joc acu nu cred ca depaseste 285..Multumesc

Opentenis

31.10.2008, 15:28

Microgel Prestige MP este o racheta care se orienteaza catre jucatorii de nota NTRP 3.5 – 5.0. Pentru a vedea unde va clasati in ratingul NTRP cititi articolul de aici: http://www.opentenis.ro/analize/aveti-curajul-sa-va-dati-o-nota-pentru-tenisul-pe-care-il-jucati.html Aceasta racheta este destinata jucatorilor care prefera mai mult control in detrimentul fortei.

Cosminpan

31.10.2008, 10:15

La 1 72 si 63 kg...sunt jucator mediu...amator...o racheta head Microgel Prestige MP m ar avantaja? Ms

Opentenis

26.10.2008, 19:53

Buna Monica. Rachetele Wilson Titanium sunt produse pentru 2 utilizari (2 modele distincte): un model pentru squash si un model pentru badminton. Probabil acesta este motivul pentru care nu ai gasit racheta pe internet.

Monica

26.10.2008, 12:36

sal.am o racheta wilson titanium 3(asa scrie pe ea)dar am cautat peste tot si nu exista o asemenea racheta.precizez ca e luata din America.e buna pt o incepatoare asa ca mine?multumesc anticipat.

Opentenis

26.10.2008, 10:41

Pentru a vedea unde va situati pe scara NTRP, va rugam sa cititi articolul de aici: http://www.opentenis.ro/analize/aveti-curajul-sa-va-dati-o-nota-pentru-tenisul-pe-care-il-jucati.html

Opentenis

26.10.2008, 10:41

Salut Leonard; din informatiile noastre, Babolatul este adresat jucatorilor de nivel cel putin 4.0 pe scara NTRP (exista 2 versiuni ale acestei rachete; nivel mediu spre avansat), in timp ce Head-ul se adreseaza jucatorilor aflati intre 3.0 si 4.0 pe scara NTRP.

Leonard

23.10.2008, 13:49

Am de facut o alegere intre Baboldat Aeropro drive cortex si Ti.Agassi Pro 2008. Sunt un jucator incepator care folosesc deobicei lovituri scurte cu efect.Multumesc.

Sorin Ivancu

23.10.2008, 09:27

Salut Paul Ma bucur ca am dat de comentariile de pe situl OPEN TENIS, sper ca in curind sa vin si eu cu ceva comentarii.

Elena

19.10.2008, 16:41

felicitari domnului BOZDOG

Opentenis

15.10.2008, 13:24

Draga Sorin, referitor la intrebarea ta, un raspuns mai exact si mai scurt ar fi acesta: SWEETSPOT. Fiecare racheta are acest punct, ce asigura o traiectorie optima si vibratii minime daca mingea este lovita cu acest punct al rachetei. El variaza de la un model de racheta la altul, de la centrul rachetei in sus sau in jos. Multumim pentru sesizare domnului profesor Bozdog.

Opentenis

13.10.2008, 10:55

Salut Sorin, Parerea mea este ca punctul de contact ar trebui sa existe in mijlocul rachetei. Iata 2 motive: vibratiile resimtite in mana vor fi minime (in timp ce o lovitura cu varful rachetei va dauna cotului, poigneului si umarului), iar suprafata ce va "peria" mingea va fi mai mare (mai lunga) si asftel efectul de topsin va fi mai usor de imprimat. Distanta dintre centrul rachetei si varf este destul de mica pentru a putea zice ca NU exista avantajul unei accelerari suplimentare datorate unei miscari circulare mai ample.

Sorin

12.10.2008, 17:16

As dori sa stiu cu ce zona a rachetei recomandati (este optim) sa fie lovita mingea, respectiv cu centrul ei sau cu portiunea cordajului mai apropiata de varful ei - ma refer la loviturile topspin de pe fundul terenului, forehand si backhand.

Opentenis

06.10.2008, 11:24

Draga Ramona, Din pacate nu iti putem recomanda niciun club din Timisoara intrucat nu am avut contact inca cu nimeni de acolo, dar iti putem pune la dispozitie urmatoarele date de contact ale catorva cluburi de tenis din Timisoara: Tenis Club Vanc Adresa: Str. Martir Dan Carpin (denumire veche: Textilistilor, Cartier: ARADULUI EST), Nr. 17; Telefon: 0256/281130, 0744794131 Tenis Club Tivoli Adresa: Calea Ghirodei, nr 36; Tel: 207436, 0722-605380 TENNIS CLUB MILLENIUM Adresa: Calea Dorobantilor, Nr.94 Succes!

Mersdorf Ramona

02.10.2008, 17:55

sunt din timisoara si doresc sa-mi inscriu fetita la un club. imi puteti recomanda unul? sa nu fie nici chiar atat de scump.

Opentenis

30.09.2008, 23:07

Salutare Emil, speram ca anuntul tau sa-si gaseasca ecou pe site-ul nostru. Speram ca in curand sa lansam si rubrica de vanzari / cumparari echipamente de tenis.

Buchter Emil

29.09.2008, 13:30

in prezent am o racheta headliquid radical si este foarte uzata si deacea caut o racheta asemanatoare .inportant pentru mine este sa aibe 340 de gr greutate si o sup. de 630cm2. nu am bani de una noua si deacea poate ma ajutati sa gasesc si eu una second hand/////multa sanatate

Buchter Emil

29.09.2008, 13:24

as dori sa cumpar si eu o racheta babolat aeropro control -340 gr ,s-au un head liquidmetalradica ,sau headliquidmetalprestige second hand. ofer pina la 2,5 mil .prefer sa aibe o greutate de 330/340 gr si 600/630 cm2 suprafata.MULTUMESC ANTICIPAT

Opentenis

28.09.2008, 20:07

Draga Stefan, Ncode-ul tau este intr-adevar o racheta buna, dar doar daca ai ceva experinta in tenis (un nivel minim pentru aceasta racheta ar fi minim 5, pe scara NTRP). In 2006, l-a ajutat pe un anumit jucator, numit Federer, sa castige ceva meciuri, dar a fost doar o campanie de imagine, intrucat dupa cum bine stii, rachetele profesionistilor sunt custom made 100% si nu au decat numele in comun cu rachetele ce se pot achizitiona in magazin. Parerea noastra este ca cea mai buna racheta este una customizata special pentru jocul personal.

Opentenis

28.09.2008, 20:00

Draga Tiberiu, racheta pe care o pomenesti (folosita si de Tommy Haas) are o greutate de 333 grame. Este o racheta manevrabila usor, dar care pune probleme la serviciu si la voleu, in general. Din pacate acest model nu se mai produce.

Stefan

28.09.2008, 19:28

cea mai buna racheta este ncode six-one tour!credetima sunt un jucator profesionist in aproape de circuitul atp

Tiberiu Seres

26.09.2008, 16:47

Buna ziua, eu folosesc un HEAD PREMIER TOUR / 16 MAIN / 18 CROSS / suprafata 600cm2. Stiti cumva cate grame are ?(lipseste acesta informatie). As vrea sa cumpar inca una la fel. Stiu ca este un model vechi de aceea accept si un second hand. Ma poate ajuta cineva ? Multumesc

Opentenis

23.09.2008, 10:33

Draga Geo, exista doua versiuni ale rachetei Prince O3 Speedport White; banuim ca detii varianta de baza si nu pe cea Pro. Aceasta este o racheta usoara, confortabila, ce ofera un mix interesant de control si forta. Ea se adreseaza atat incepatorilor cat si jucatorilor de nivel mediu.

Geo

22.09.2008, 12:58

Sunt un jucator mediu.Ce spuneti pt mine de o racheta Prince spedport white de 300g.Va multumesc

Opentenis

22.09.2008, 12:13

Draga Valentin, racheta pe care o deti este una ce te ajuta la "aplicarea efectelor" si de asemenea iti ofera control bun, datorita capului mediu. Ne este greu sa evaluam jocul tau (ar fi util sa ne zici conform grielei prezentate de noi intr-un articol trecut, unde te situezi). Ideea generala: pentru incepatori - o racheta cu capul mare si greautate in cap iti ofera o zona de impact mai mare si imprima forta mingiilor - iar pentru avansati - jucatorii profesionisti folosesc rachete grele in maner si cu capul mic. Depinde de cum simti tu racheta si mingea. Racheta pe care o detii este una situata la mijlocul drumului intre incepator si amator. Eu personal, jucam cu mult efect pe loviturile de dreapta si foloseam un racordaj foaret bine intins. Cred ca cel mai bine incerci diverse setari si afli exact ce ti se potriveste. Din pacate, politica noastra nu ne permite sa recomandam racheta.

Bancu Valentin

19.09.2008, 16:49

am uitat sa precizez este un k four 105 mid+

Bancu Valentin

19.09.2008, 16:32

M-am apucat sa joc tenis de curand... aproximativ 1 an. Am jucat cu o racheta normala pana acum si mi-am achizitionat de curand o racheta wilson k-factor k-four. Ce parere aveti despre aceasta racheta? as vrea o racheta foarte foarte buna indiferent de pret. imi puteti recomanda ceva? jocul meu este unul tehnic cu lovituri din marginea terenului, lovituri lungi si cu foarte multe lovituri cu efect. De asemenea, ce fel ar trebui sa racordez racheta? Mentionez ca aceasta racheta nu vine racordata din fabrica. Astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra. Multumesc!

Opentenis

03.09.2008, 13:48

Draga Marius, Racheta pomenita de tine este o racheta "iertatoare", deci care se adreseaza incepatorilor (sub clasa 3.5 / 4 din editorialul nostru). In principiu aceasta racheta se adreseaza jucatorilor care prefera reverul cu 2 maini si lovituri compacte in general.

Obreja Marius

02.09.2008, 18:57

racheta head flexpoin radical oversaiz e buna pt un amator?cine are de vanzare second hand nr.3(4 3/8)2rachete mai sus amintite.

Opentenis

05.08.2008, 16:20

Ion Simona -> cred ca racheta despre care vorbesti este un Babolat Aeropro Drive Junior. Este o racheta adresata juniorilor in tenis, fiind mai usoara si mai manevrabila decat una obisnuita. Cu siguranta este o alegere buna pentru un tanar jucator. Cu timpul, cand isi va dezvolta un joc propriu ar fi indicat sa-i achizitionezi o racheta care sa raspunda necesitatilor lui de joc. Antrenorul, cu siguranta, va putea sa-ti indice cateva rachete care sa se potriveasca stilului lui de joc, dar, repet, peste ceva vreme.

Ion Simona

05.08.2008, 15:39

Copilul meu are 7 ani si jumatate si face tenis de 2 ani si ceva. Foloseste o racheta babolat, 275g/645 cm patrati/335mm (e tot ce am gasit scris pe ea). A costat in jur de 400 ron. Credeti ca e potrivita pentru el?

Opentenis

30.07.2008, 12:18

Neekhu -> In primul rand multumim pentru ca ne-ai cerut opinia. Racheta despre care ne intrebi este un model nou care prezinta o tehnologie interesanta (FlexPoint). In principiu este o racheta buna pentru un incepator, insa cred ca mai important este cum te simti cu ea in joc. Daca ti-ai ales manerul potrivit, deja ai o racheta potrivita. Daca iti place sa joci cu ea, este o racheta buna. Este o racheta care "iarta", deci este adaptata pentru jocul unui incepator. Cateva opinii de la posesorii unor astfel de rachete: http://www.tennis-warehouse.com/feedback.html?pcode=HFROS

Neekhu

29.07.2008, 18:16

Scuze. De fapt racheta mea are 275 g. Informatiile de mai sus le-am luat de pe un site cu copy paste si acum vad ca aceea avea 298g....

Neekhu

29.07.2008, 18:11

Credeti ca racheta Head Flexpoint 6 este buna pentru mine ca incepator? Am cumparat-o recent. Pana acum, eu am jucat tenis doar de vreo 17 ori. Multumesc Dimensiune cap: 658 cmp Lungime: 69 cm Greutate: 298 gr Compozitie: LiquidMetal Titanium / Graphite & Piezo electric fibers Grip: Hydrosorb http://www.tennismall.ro/_serverContent/resizeImage.php?pic=_images%2F_classes%2F288_0.jpg&w=800&h=600