"A Fi Sau A Fi Fost" in meciul cu Danemarca!

Meciul cu Danemarca a debutat frumos - mai ales prin prisma rezultatului, pentru noi - si in nota oarecum asteptata in privinta spectacolului - dispute echilibrate, chiar si in primul meci in care diferenta intre Marius Copil si Frederik Nielsen nu poate fi rezumata la simpla mentionare a rezultatului.

02.02.2013 11:27, de , 10 comentarii , Galerie Foto

Exista un aspect ce ar trebui avut in vedere pentru urmatoarele meciuri si care sta fara nici cea mai mica indoiala in puterea organizatorilor: audienta. Faptul ca nu am reusit sa mobilam fiecare scaun cu un spectator (cel putin!) nu este scuzabil.

Nu pot uita la meciul cu Cehia de la Bucuresti cand o mana de cehi entuziasti, orchestrati sportiv si artistic cu instrumente muzicale dublate de capace de vase de gatit au reusit sa dea atat lui Berdych si Stepanek cat si noua senzatia ca meciul se desfasoara la... Praga!

Prilej de consolidare a increderii in sine de care evident are nevoie Marius Copil - vezi interviul sau de dupa meci - intalnirea prilejuieste si iesirea pe geamul vestiarului a fostului jucator Victor Hanescu, urmare esecului de a-si rotunji veniturile cu cca. 0.4%! Parcurgand corespondenta sa telefonica avuta cu Ciprian Porumb, nu am putut sa nu fac o paralela cu recentul gest al Beckham, de a-si dona veniturile pe sase luni copiilor saraci din Paris! Victor nu trebuia sa doneze nimic si in niciun caz copiilor din alta tara!

Perseverenta Ruxandrei Dragomir si a echipei sale incepe nu doar sa dea roade ci sa si fie corect apreciata: tenisul romanesc se prezinta in arena cu propria valoare - inca modesta, dar de admirat pentru curajul de a accepta si a privi  in fata acest lucru: sa fi in Grupa Mondiala este un obiectiv corect si laudabil; sa nu fi in aceasta grupa nu este o rusine.

Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecau, Florin Mergea au ales a fi; Victor Hanescu, Andrei Pavel si, undeva in obscuritatea culiselor, Ion Tiriac si Ilie Nastase, au ales - in tenisul romanesc - a nu (mai) fi!


Sitting Ball - Cluj Napoca, 01 februarie 2013

Galerie Foto


Comentarii

Ionut

05.02.2013, 20:23

D-le Sitting Ball. Tocmai pentru a evita cat mai mult posibil asocierea exprimarii nemultumirilor mele de procesul “democratic” al alegerilor de la FRT, am incercat sa ma exprim numai in legatura cu lucruri de care eram 100% sigur. Asa cum ii raspunsesem si d-lui care contesta costurile estimate de mine, va rog sa consultati site-ul FRT (http://www.frt.ro/main_resources/uploaded_files/pagstatice/pdf/file_2012_10_15_16_22_17_tarif-inchiriere-sezon-iarna-2012-2013.pdf , http://www.frt.ro/ro/statice/centrul-national-de-tenis ). In plus, daca doriti, va rog sa cereti o oferta de pret in numele Andreei. In ceea ce priveste implicarea FRT in activitatile seniorilor, implicare pe care o sustineti in articolul dvs., as dori sa imi permiteti sa citez cateva fraze din unul dintre interviurile acordate de D-na Ruxandra Dragomir anul trecut. “Care e starea actuală a tenisului românesc? Suntem într-o fază în care încercăm să construim, să punem bazele la ceva ce ne-ar putea aduce rezultate pe viitor. Ca şi reprezentare, România stă foarte bine la fete, şi destul de rău la băieţi, dar jucătorii profesionişti au prea puţine legături cu Federaţia. Ei sunt pe cont propriu, noi ne ocupăm doar de juniori şi de problemele care ţin de ei.” http://adevarul.ro/news/sport/ruxandra-dragomir-presedinte-federatia-romana-tenis-putem-jucator-primii-50-lume-1_50aeb0d87c42d5a6639f2b4d/index.html Cu stima, Ionut

Sitting Ball

04.02.2013, 13:28

Domnule (desi numele poate desemna o persoana feminina!) "gabi 2" nu pot sa nu remarc ambitia cu care pledati pentru o morala subiectiva in sportul de care vorbim. Cu "Academia" pare a fi clar: cei doi "eroi" nu au facut - si nici nu vor face ! - nici un gest daca acest lucru implica si o cheltuiala. Faptul ca sportivii de lot platesc este discutabil (vezi raspunsul altui cititor al site-ului); daca Rosca are rezultate senzationale, inseamna ca - sub o forma sau alta - a fost sprijinita, chiar daca nu multumitor pentru ambitiosii sai parinti. Poate trebuie amintit ca tatal lui Ivanisevici si-a vandut casa pentru a plati antrenamentele ui Goran! Dezbinarea echipei de Cupa Davis? Andrei Pavel si Hanescu sa raspunda acestei acuze. Cu AP capitan nejucator si VH in teren obtineam rezultate spectaculoase? Eram cumva semi-finalisti? Gestul lor egoist a permis afirmarea lui CRIVOI si este benefica pentru COPIL, permitand in acelasi timp revenirea lui MERGEA! Faptul ca am un punct de vedere si-l sustin nu mi se pare o "smecherie"; smecheria exista atunci cand facem afirmatii fara acoperire si - influentati probabil de Antena 3 - credem ca nu Hanescu a dat dovada de lipsa de caracter si micime sustinand public contrariul a ceea ce a facut in particular, ci Porumb pentru ca i-a demontat afirmatiile publice! Oricat pare de greu de inteles si acceptat, TENISUL este un sport INDIVIDUAL care - atunci cand este abordat PROFESIONIST presupune INVESTITII care trebuie sa prezinte un RANDAMENT acceptabil pentru INVESTITOR - indiferent daca este FRT sau o persoana privata! Federatiile pot identifica talente si le pot indruma o perioada, apoi este rolul investitorilor privati (parinti gen Williams, Bartoli, Sarapov, etc. sau Institutionali - Mouratoglou, Bolletierri, Sanchez, etc.). Nu in ultimul rand, Federatiile altor tari beneficiaza de venituri din turnee - in special cele de Mare Slam. Cu cat contribuie "NASTASE TIRIAC BRD TROPHY" la bugetul FRT? Sunt convins ca prin cele afirmate am demonstrat cu varf si indesat ca m-am trezit la realitate - cum sugerati - cu mult timp inaintea altora!

Gabi 2

03.02.2013, 17:57

HAGI este o alta valoare a Romaniei si multi altii.proiectul academiei de fotbal este extraordinar.nu prea inteleg la ce va referiti prin " cotitura pe care a impus-o ,in sens pozitiv a FRT".la faptul ca : sportivi de lot acum platesc sa se antreneze la lot ,la faptul ca ROSCA nu este sutinuta chiar daca are rezultate senzationale,;a faptul ca turneele "futures"au scazut in nr considerabil,la faptul ca au dezbinat prin lasitate si frustrari personale echipa de cupa davis sau fed cup,la faptul ca spectatorii nu mai vin la meciuri cum se obisnuia,la faptul ca nu sunt sponsori si nici nu vor fi atata timp cat frt (dragomir) au scandaluri prin ziare tot timpul,atat timp cat un vicepresedinte are si functie de antrenor de cupa davis si fed cup(vezi porumb si dron ultimul fiind schimbat ulterior din cauza lipsei de PASAPORT ROMANESC).nu mai duc sirul ideilor ptr ca sunt prea multe si poate va treziti la realitate.i_mi place ca incercati sa scrieti fparte elegant si chiar putin "smechereste".nu apar pe hanescu in nici un caz .el nu a ales sa paraseasca arena.din punctul meu de vedere a gresit declarand venirea ;a echipa"pro bono"toti atletii din zia de azi sunt platiti pentru a juca.banii respectiv vin de la itf nicidecum de la frt.DAR,sa nu uitam faptul ca porumb si frt au procedat ca niste copii de gradinitia prin relatarea unor mesaje private din parte frt si hanescu .multumesc anticipat pentru raspuns si poate,poate dupa citirea acestui mesaj ,in loc de a va gandi repede la un raspuns ironic stati o clipa si cugetati asupra faptelor reale.cotitura impusa a frt este 'CLARA' insa in sens NEGATIV.MULTUMESC.!

Sitting Ball

03.02.2013, 13:50

Faptul ca am reusit sa induiosez un cititor - sper ca nu pana la lacrimi - este o realizare in sine, desi nu am avut nici pe departe aceasta intentie. De ce o laud pe Ruxandra Dragomir? In mod sigur abilitatea mea de scrie lasa de dorit daca fie si un singur cititor a perceput un mesaj pe care nu l - am dorit. Cu timpul voi elimina acest minus, sper. M-ar fi interesat un punct de vedere asupra modului in care Hanescu a ales sa paraseasca arena, sau asupra faptului ca toti ce ce nu beneficiaza de gratuitati se simt nedreptatiti sau persecutati... Sau despre prioritatea celor ce opteaza pentru o profesie sportiva in detrimentul celor ce opteaza spre alte profesii... Numele mari din tenisul romanesc? Comparati-le doar cu Gica Hagi care investeste bani, energie, timp si know-how intr-o academie de fotbal care, chiar daca nu va da rezultatele asteptate, inseamna deja infinit mai mult decat proiectul "Vointa" al lui Nastase sau importurile auto ce poleiesc un blazon pe care doar modestia evidenta a permis inserarea albinei simbol al imparatului Napoleon I! Pe Ruxandra Dragomir nu o laud, doar incurajez atitudini similare deoarece, chiar putandu-i-se formula reprosuri, nu se poate ignora cotitura pe care a impus-o, in sens pozitiv, Federatiei Romane de Tenis! Daca va aparea cineva mai bun si cu un caracter la fel de direct, voi sustine fara ezitari acea persoana. Pana atunci, urez Domnului Gabi vizionarea placuta a viitorului Meci demonstrativ al lui Ilie Nastase la prestigiosul turneu ce mai adauga un dram de profit exclusiv posesorului singurului blazon romanesc al secolului XXI !

Gabi 2

03.02.2013, 05:56

si ma intreb si de ce o laudati atat pe dragomir!din cauza faptului ca aveti linkul "opentenis" pe pagina frt!?probabil ca nu veti publica mesajul dar macar a-ti citit ptr voi!de unde aveti voi tupeul asta sa vorbiti de aceste nume ale tenisului romanesc si mondial!!!?jalnici!mi_e mila de voi !sincer!

Gabi

02.02.2013, 11:52

Buna Ziua Ma intreb daca in articol este vorba despre acelasi Victor Hanescu care are un tag (link) in josul paginii scris cu caracterele cele mai mari. In cazul acesta ar trebui sa mariti caracterele de la tag-ul Ruxandra dragomir si sa eliminati numele Victor Hanescu. Sunt curios pe cine o sa mai laudati dupa ce va fi schimbata Dragomir.