Monica Niculescu, dupa un an excelent

Nu cred ca cineva ar putea caracteriza altfel anul 2011 pentru Monica noastra, care incheie perioada competitionala pe locul 30! Un loc binemeritat, obtinut cu multa truda, care are imensul avantaj ca o desemneaza cap de serie la Australian Open, primul turneu major din anul care vine.

09.12.2011 22:37, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Monica Niculescu, dupa un an excelent

Monica va avea de aparat foarte multe puncte in 2012, incepand cu cele doua victorii de la Melbourne, apoi spre toamna, la US Open, Beijing, Luxemburg.


Pozitia sa de favorita ii da prilejul de a avea doua tururi ceva mai acceptabile, fiindca astazi nu mai poti spune ca un meci poate fi usor. Sunt convins ca Monica, printre indeletnicirile domestice, bautul cafelutei cu Sorana si relaxarea atat de meritata, impreuna cu antrenorul sau Calin Ciorbagiu, va aborda o strategie inteligenta pentru a asalta 2012 cu succes, sa ramana acolo sus, cat mai mult timp posibil, daca se va putea, chiar sa se ridice in prima parte a anului, fiindca si la Roland Garros sau US Open va trebui sa ramana cap de serie. Ea este sefa acum peste fetele noastre si are misiunea sa le "traga" in sus si pe celelalte, asa cum bine spunea ca dupa succesele Ralucai Olaru, fetele au indraznit si ele mai mult, vazand ca... se poate.

Am mai afirmat de aici din acest colt ca Monica este o fata foarte inteligenta si atunci cand ii merge jocul este naucitoare pentru adversara, prin traiectoriile sale imprevizibile, asa cum bine spunea englezoaica Anne Keothavong, cea care a fost invinsa in semifinala de la Luxemburg, si care a acceptat ca nu putea sa-i faca... nimic!

Daca analizam meciurile Monicai, observam un paradox: cele mai mari succese le-a repurtat pe hard sau carpeta, out sau indoor, desi stilul sau cu mingi slice-ate si taiate s-ar potrivi mai bine pe zgura. Este o alta magie a ei, care probabil vine din mereu partea plina a paharului rezultatelor sale, din felul sau de a fi, deschis, amuzant si chiar exuberant prin rabufnirile sale nervoase, care o descarca, o remotiveaza, o face din nou... periculoasa.

Olteanca noastra, care abia a inplinit 24 de ani, are in fata o cariera indelungata de cel putin 10 ani, fiindca sunt sigur ca dupa 30 va juca mult dublu, fiind de pe acum o jucatoare de succes, dar pe viitor, cu experienta dobandita va deveni foarte cautata de partenere specializate. Deocammdata, doar cu Shahar Peer, Rodionova, Hsieh si Chan a jucat mai mult de 1 turneu, in rest, a facut cuplu ocazional, este drept cu jucatoare puternice ca Martinez Sanchez, Erakovic, Diatchenko, Voskoboeva si altele. Cu Edina Gallovits a ajuns in semifinala la Nassau, fapt ce din nou imi da apa la moara, cum  ca fetele nostre trebuie sa faca cupluri, care pot deveni de temut.

Bilantul Monicai este foarte bun: 35 de victorii la simplu si 20 la dublu, adica a iesit invingatoare de 55 de ori din 98 de meciuri jucate pe toate meridianele, toate suprafetele de teren si cu adversare de clasa. Trebuie sa amintim aici cateva nume care s-au recunoscut invinse de Monica: Medina Garrigues, Kirilenko, Na Li, Safarova, Dulgheru, Pironkova, Gajdosova, Mattek si multe altele. Asta inseamna ca Monica este o jucatoare excelenta, de talie mondiala, care va avea un cuvant greu de spus in anul care vine, poate si in meciurile de Fed Cup sau de la Olimpiada. De ce nu ?!

Multe succese Monica, multa sanatate, necazuri trecatoare, suparari cat mai mici si mai rare, sa-ti surada anul nou la fel cum iti rad ochii cand este fericita! La multi ani!


Florin Ghidirmic


Foto: Neal Trousdale


Galerie Foto


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!