BCR Open Romania, un turneu ce poate creste ca nivel, dar nu-i permite infrastructura

Turneul BCR Open Romania a ajuns la editia cu numarul 17, editie ce are premii in valoare totala de 450.000 de euro, cu 80.000 de euro mai mult decat la editia precedenta, costurile de organizare depasind suma de 900.000 de euro. Ar fi putut fi un turneu ATP 500, dar din cauza infrastructurii vom asista la un ATP 250.

04.09.2009 10:34, de , 6 comentarii

BCR Open Romania, un turneu ce poate creste ca nivel, dar nu-i permite    infrastructura

In ciuda eforturilor depuse de organizatori pentru a creste nivelul competitiei, evenimentul nu reuneste la start nici un jucator din top 25 ATP, din cauza turneului ce se desfasoara simultan in Franta, la Metz, indoor, acolo unde si-au anuntat participarea mai multi jucatori de top.

 

"In ciuda situatiei economice mondiale, interesul pentru promovarea sportului in general si a tenisului in mod special este in continuare crescut. Din acest motiv multumim sponsorilor nostri care desi sunt si ei afectati de situatia economica actuala au facut eforturi pentru a sustine in continuare acest eveniment", declara Bogdan Enoiu, organizatorul acestui turneu.

 

Fiind ultimul turneu pe zgura din calendarul competitional ATP, competitia bucuresteana aduna la start tenismeni specialisti ai acestei suprafete, din tari precum Spania, Argentina, Rusia, Franta, Italia, Germania, Romania.

 

Principalul cap de serie va fi rusul Igor Andreev, locul 28 mondial in momentul definitivarii listei de concurs, romanul Victor Hanescu, ocupant al pozitiei 32 in ierarhia internationala va fi favoritul secund, in timp ce al doilea roman acceptat deja pe tabloul principal este Victor Crivoi, pozitia 78 ATP.

 

Pentru Andrei Pavel - cel mai titrat tenismen roman dupa Ilie Nastase - va fi o saptamana cu adevarat speciala, poate cea mai emotionanta din cariera. Dupa ce va conduce echipa Romaniei de Cupa Davis in barajul cu Suedia, din deplasare, Pavel va evolua pentru ultima oara in fata propriilor spectatori. BCR Open Romania 2009 va fi,  inainte de toate, turneul de ADIO pentru Andrei Pavel, care la finele anului se va retrage din circuit.

 

Cneazul nu are inca asigurat locul direct pe tabloul principal, el fiind al doilea sportiv acceptat in calificari si, in cazul in care nici un tenismen deja admis pe tabloul cu 32 de pozitii nu se va retrage, Andrei va primi din partea organizatorilor un wild-card.

 

Gilles Simon, castigatorul ultimelor doua editii ale turneului bucurestean se afla in tratative cu organizatorii pentru primirea unui wildcard, raspunsul urmand sa fie dat vineri, 4 septembrie: "Miine vom avea raspunsul final al lui Gilles Simon, daca va putea, sau nu sa vina la turneul de la Bucuresti.Vom avea un raspuns final de la el, vineri, 4 septembrie",  a spus Bogdan Enoiu.

 

Daca Andrei Pavel va intra direct pe tabloul principal, celelate doua invitatii vor merge spre jucatorii romani, cel mai probabil spre Marius Copil si Petru-Alexandru Luncanu: "Decizia imi va apartine catre ce jucatori se vor indrepta aceste wild-card-uri, e posibil sa fie Copil si Luncanu, dar inca nu am decis nimic", a adaugat organizatorul evenimentului.

 

 

Nu avem infrastructura pentru un turneu de rang superior

 

In urma ultimelor schimbari survenite in ATP cu privire la redenumirea turneelor sale, organizatorii turneului bucurestean au incercat incadrarea acestuia intr-o categorie superioara si anume ATP 500. Insa s-au lovit de lipsa infrastucturii pentru organizarea unui astfel de turneu. Bogdan Enoiu, organizatorul competitiei - "Am incercat sa organizam un turneu ATP 500, insa pentru acesta ne trebuie o arena de tenis cu cel putin 7500 de locuri, lucru de care in acest moment Romania nu dispune". In aceste conditii publicul din Romania trebuind sa se multumeasca doar cu un turneu ATP 250.

 

Insa pentru a spori atractivitatea BCR Open-ului, organizatorii au luat in calcul in acest an aducerea celebrii zguri albastre, a carei promotor este fostul mare tenismen roman Ion Tiriac. Reticenta cu care a fost primita vestea de catre majoritatea jucatorilor in urma experimantarii noi suprafete la Madrid Open, a mai taiat din elanul organizatorilor romani de a implementa noua suprafata, insa dupa cum spune si Bogdan Enoiu "este o posibilitate de luat in calcul pentru urmatorii ani".

 

 

Yannick Noah, "in batalie la arene"

 

Dupa ce anul acesta organizatorii s-au intrecut in masuri pentru a atrage un public cat mai numeros la Arenele BNR, meciurile demonstrative programate vin sa intareasca acest obiectiv de a aduce cat mai multi romani la eveniment.

 

Fostul mare jucator de tenis Yannick Noah va  face pereche cu Mansour Bahrami impotriva cuplului romanesc Andrei Pavel/ Ilie Nastase. Acest meci se va consuma in ziua de joi in saptamana desfasuraii turneului.

 

Acesta nu este singurul meci demonstrativ, organizatorii incercand ca in acest an sa aduca in fata publicul amator de tenis nu mai putin de 3 astfel de meciuri.

 

Unul dintre ele il va avea ca protagonist pe Andrei Pavel, insa pentru acesta adversarul inca nu s-a stabilit.

 

Bogdan Enoiu, directorul general al McCann-Erickson si organizator al BCR Open, este optimist in privinta acestei editii a turneului: "Cred ca vom avea un turneu interesant pentru ca sunt prezenti jucatori valorosi si toti isi doresc foarte mult punctele, dar si premiile puse in joc in acest an. Promitem o saptamana cu tenis de calitate!".

 

Alexandru Andronache / Radu Mihaila

 


Comentarii

George

18.09.2009, 23:14

Stie cineva ca acum 5-6 ani Novak Djokovic a venit la Open Romania ?. Nimeni nu spune nimic.

Misu

14.09.2009, 09:16

pai nu vezi ce spune? bani sunt, nu este arena?!!?

Paul

12.09.2009, 19:09

Este adevarat. Nu s-au platit toti banii. Doar 1.300.000 $. Restul au fost ospitalitati acordate tot jucatorilor.

Razvan

12.09.2009, 07:59

Domnilor, cati bani din aceste sume totale au fost si platiti jucatorilor? Pe hartie e usor sa anunti premii de asemenea anvergura...

Paul

07.09.2009, 18:25

Mai precis 1.375.000 $. Si inca ce infrastructura !

Misu

07.09.2009, 14:33

Enoiu uita ca am avut turneu de 1.600.000$ ! Adica atunci am avut infrastructura si acum nu o mai avem ? Cineva maninca bors !