Victorie la pas şi calificare în turul 3

Jucătoarea română Simona Halep (1 WTA, cs 1) a acces în turul 3 de la Australian Open, Australian Open (premii totale de 55.000.000 de dolari australieni), care se desfăşoară pe terenurile complexului sportiv Melbourne Park din cadrul The Melbourne Sports and Entertainment Precinct.

19.01.2018 06:13, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Victorie la pas şi calificare în turul 3

Liderul mondial a învins-o pe Eugenie Bouchard (Canada, 112 WTA) cu 6-2, 6-2 la capătul unui meci în care mici emoţii au apărut doar în setul secund, când Bouchard a „legat” două game-uri. „Am jucat bine azi, am simţit mingea, nu e simplu să joci contra lui Bouchard, care loveşte repede şi rămâne aproape de linie. Mă simt bine pe acest teren, le mulţumesc spectatorilor că au venit. Mă bucur că sunt din nou în turul 3 aici, vreau să mă bucur de moment. În ultimii doi ani pierdusem în primul tur. M-am mişcat bine, chiar dacă sunt puţin accidentată. Cred că m-am descurcat foarte bine. Am simţit durere, dar nu m-am gândit la asta. Am vrut doar să joc şi să câştig. Joc acasă la Darren şi sper să joc un tenis bun până la capăt. Datorită lui am ajuns pe primul loc în lume!", a declarat Halep.

Simona a recunoscut că a avut dureri pe tot parcursul meciului, dar s-a arătat încrezătoare şi nu ia în calcul varianta de a se retrage. „E greu să mă pot concentra numai la meciuri, pentru că am o afecţiune destul de mare la gleznă. Însă, după meciul de azi, am prins mai multă încredere, simt bine jocul, acum depinde totul de cum mă voi simţi în următoarele zile, în următorul meci. Am făcut o entorsă destul de rea, ligamentele sunt întinse, dar nu este nimic rupt. Am dureri tot timpul. Am făcut un efort mare şi o să fac în continuare până o să fiu învinsă pe teren. Nu o să renunţ, dar dacă se va agrava, mă voi gândi mai bine", a spus românca într-o discuţie cu jurnaliştii, după ce a obţinut calificarea în turul al treilea.

De partea cealaltă, Bouchard a recunoscut că nu avea așteptări prea mari la Australian Open, având în vedere că a mers acolo nerefăcută 100% din punct de vedere fizic și spune că e mulțumită să plece de la primul turneu de Grand Slam al anului cu o singură victorie, cea din primul tur. "Simt loviturile bine, dar nu am avut consistență. Mi-ar plăcea să mai lucrez puțin la mișcarea pe teren și la rezistență, dar simt că am progresat foarte mult în ultima vreme. Simt că am început dintr-un punct foarte jos, așa că acum simt că sunt aproape de unde aș vrea să fiu. Mai e nevoie, însă, de multă muncă", a spus Eugenie Bouchard, potrivit canadienilor de la tsn.ca. "Am venit în Australia știind că nu eram 100% pregătită și că erau șanse să nu ajung nici până aici, așa că sunt fericită că am făcut-o. Câștigarea unui meci m-a făcut să mă simt mai bine pe teren și să văd îmunătățirile de la începutul anului până acum. Deja simt îmbunătățirile și asta e cel mai important. Dacă pot continua cu îmbunătățirile în același ritm, atunci cred că vor veni mai multe lucruri bune", a mai spus sportiva din Canada.

Următoarea adversară a româncei va fi Lauren Davis (76 WTA), care a trecut de germanca Andrea Petkovic (98 WTA) cu 4-6, 6-0, 6-0. Petkovic a rămas fără energie după ce în turul inaugural a purtat un duel crâncen cu Petra Kvitova (10-8 în decisiv) şi a mai jucat şi dublu, în ziua de refacere. Va fi a doua întâlnire directă, după ce constănţeanca s-a impus împotriva americancei, în 2013, scor 6-2, 6-0, în primul tur la Indian Wells. Lauren Davis este la prima calificare în turul 3 la Australian Open şi s-a mai întâlnit cu Halep în în 2013, în primul tur al turneului de la Indian Wells. Atunci, sportiva noastră s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-0. Cea mai bună clasare în ierarhia de simplu a sportivei din Statele Unite a fost în mai 2017, când a ocupat locul 26. „Am mai jucat contra ei. Ştiu că este o jucătoare dificilă, aleargă destul de bine. Va trebui să îmi joc jocul meu, să fiu agresivă, nu o să schimb nimic, nu o să fac nimic special. Sper să mă ţină piciorul şi să intru să joc fără nicio emoţie", a mai spus prima jucătoare a lumii.

„Halep a fost prea mult pentru Bouchard la Melboune", au titrat cei de la WTA, care au scris că „Simona Halep s-a temut după accidentarea la gleznă suferită în primul tur, însă a fost dominantă în victoria contra lui Bouchard, obţinută după numai 65 de minute". Site-ul WTA a amintit şi că „a fost a treia victorie în patru meciuri pentru Halep contra adversarei din Canada, contra căreia n-a mai jucat din 2014, anul în care ambele au intrat în Top 10 pentru prima oară. Drumurile lor au fost diferite însă din acel moment. Halep a devenit numărul 1 mondial în octombrie şi şi-a menţinut poziţia după ce a cucerit titlul la Shenzhen Open în prima săptămână din 2018. Bouchard a ajuns la Australian Open după o serie de şase înfrângeri, care a scos-o din Top 100 pentru prima oară din aprilie 2013 încoace".

Sursa citată crede că românca trebuie să-şi îmbunătăţească serviciul. „Dacă Halep are o slăbiciune, aceasta este serviciul. Şi l-a pierdut de două ori în primul set şi o dată în al doilea set. Sunt multe de îmbunătăţit atât la primul serviciu, în care a avut un procentaj de 57 %, cât şi la al doilea, cu 50 %. Astăzi a contrabalansat faptul că şi Bouchard a servit slab. A comis două duble greşeli, a avut doar 25 % la al doilea serviciu şi şi-a câştigat game-ul pe serviciu doar o dată, în al treilea game din setul secund", a mai scris site-ul WTA.

La rândul lui, expertul Eurosport Mats Wilander crede că Halep chiar poate câștiga primul Grand Slam al carierei, la Melbourne. "Nu văd niciun motiv pentru care n-ar putea să câștige la Melbourne", a spus Wilander la EuroSport, după succesul fără dubii al Simonei cu Bouchard. "A fost un meci dezechilibrat, iar asta pentru că Bouchard nu este jucătoarea de acum doi ani și nu mai lovește puternic. Ca să o învingi pe Halep trebuie să lovești puternic și foarte bine, dar Bouchard nu a făcut acest lucru. Bouchard doar a returnat și nu a avut forță. Simona a avut un joc tactic excelent, și-a impus ritmul și și-a văzut de planul său, care a funcționat foarte bine", a mai afirmat Wilander, finalist la Melbourne, în 1984.

Foto: pagina de twitter a turneului şi cea oficială a competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Australian Open, wta, Eugenie Bouchard, Melbourne, Lauren Davis


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!