Victoria carierei şi surpriza turneului pentru Buzărnescu

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

02.06.2018 06:59, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Victoria carierei şi surpriza turneului pentru Buzărnescu

Jucătoarea română Mihela Buzărnescu (33 WTA, cs 31) s-a calificat în optimi la French Open (Paris, 39.197.000 de euro premii totale), al doilea de Mare Şlem al anului, care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv de la Roland Garros. Ea a învins-o în turul 3 pe ucraineanca Elina Svitolina (4 WTA, cs 4) cu 6-3, 7-5, producând surpriza competiţiei. Mai mult, este cea mai importantă victorie a Mihaelei în întreaga ei carieră, fiind primul ei succes în faţa unei jucătoare din Top 5 WTA. Meciul a durat 99 de minute, iar în primul set Mihaela a realizat break-uri la 1-1 şi 5-3, fără să-şi piardă serviciul. Partea a doua a confruntării a fost mult mai echilibrată. Românca şi-a pierdut serviciul la 1-1, dar în game-ul imediat următor a realizat break la a patra “încercare”. Dovedind o excelentă stăpânire de sine, Buzărnescu a salvat patru mingi de 2-3, iar la 4-5, când Svitolina a servit pentru a duce partida în decisiv, a salvat o minge de set. Au urmat alte două game-uri trecute în dreptul româncei, care s-a calificat pentru prima dată în optimile unui turneu de Mare Şlem. De fapt, victoriile de la Roland Garros sunt primele din cariera Mihaelei la  competiţie de asemenea calibru. Svitolina, campioană anul acesta la Brisbane, Dubai şi Roma (după o victorie în finala cu Simona Halep), fusese învinsă anul trecut în sferturi la Paris de Halep. Următoarea adversară a româncei este americanca Madison Keys (13 WTA, cs 13), care a dispus de japoneza Naomi Osaka (20 WTA, cs 21) cu 6-1, 7-6 (7).

„Anul trecut eram pe locul 400, pe vremea aceasta. Aveam probleme la genunchi şi voiam să termin cu tenisul. Familia şi cei apropiaţi m-au ajutat. Tata e antrenorul meu. Din nimic mi-au spus că pot face multe lucruri. Jocul meu s-a îmbunătăţit şi sunt mult mai pozitivă. Sunt foarte fericită că am jucat bine azi. Trebuie să mă calmez în momentele în care sunt nervoasă (n.r. - a dat cu racheta de pământ la un moment dat), altfel o să fie rău pe viitor. La Strasbourg am fost aproape să o înving pe Cibulkova, eram la două puncte de meci, dar din cauza unor gânduri mi-am pierdut controlul. Astăzi mi-am spus că nu trebuie să fac asta din nou. Şi mi-a ieşit!", a declarat sportiva, în urma calificării în optimile turneului francez.

"De fapt, cred că jocul meu pe zgură și faptul că nu-mi place să joc pe această suprafață ține de mentalitatea mea. Simt că sunt fie prea pasivă, fie prea agresivă și totul este despre a găsi aceea cale de mijloc în care să joc tenisul care-mi place. Faptul că am câștigat aici câteva meciuri îmi dă încredere că înțeleg din ce în ce mai bine jocul pe zgură", a mai spus Buzărnescu.

La conferinţa de presă, Svitolina a spus ce nu a mers în jocul său: "Ea a jucat un tenis grozav, a meritat victoria. Din păcate, eu nu am reuşit să evoluez la nivelul dorit. Nu mi-am găsit ritmul, jocul nu mi-a mers, simţeam permanent că mă lupt pentru orice punct, nimic nu a venit firesc. Asta nu înseamnă că iau cu ceva din meritele adversarei. Chiar a jucat un tenis grozav. A simţit incredibil mingea azi şi a meritat pe deplin să meargă mai departe", a recunoscut jucătoarea eliminată de Buzărnescu.

Viitoarea adversară a Mihaelei, Madison Keys, a recunoscut că nu ştie nimic despre Buzărnescu: "Nu știu cum să-i pronunț numele, așa că nu o să-l spun, dar mă bazez pe antrenorii mei să mă ajute, să o urmărească și să-mi ofere un plan de joc pe care eu să-l execut. Știu despre ea că e cap de serie și îi văd mereu numele, nu am apucat să văd vreun meci, dar e plăcut și provocator să joci contra cuiva pe care nu l-ai mai întâlnit".

La dublu mixt, Mihaela şi finlandezul Henri Kontinen au fost învinşi în primul tur de Yifan Xu şi Oliver Marach (China, Austria; cs 3) cu 6-7 (3), 6-3, 11-9.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: mihaela buzarnescu, wta, Roland Garros, Elina Svitolina, Franţa


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!