Tecău va absenta la meciul cu Maroc

Jucătorul român de tenis Horia Tecău, alături de care Florin Mergea face de obicei pereche la dublu în Cupa Davis, nu va putea evolua în meciul cu Maroc, după cum a precizat pe Facebook, din cauza unei accidentări.

05.04.2018 12:32, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Tecău va absenta la meciul cu Maroc

Echipele României şi Marocului se vor întâlni, sâmbătă şi duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul 2 al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis. Întâlnirea se va disputa astfel: două meciuri de simplu pe 7 aprilie după sistemul cel mai bun din trei seturi, iar a doua zi debutează cu partida de dublu, urmată de ultimele două meciuri de simplu, toate după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi. 

„Cu părere de rău, anunţ că nu voi putea merge la Cluj, cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată după mai multe investigaţii. O accidentare care persistă de câteva săptămâni, s-a agravat şi urmează două săptămâni de fizioterapie intensă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun şi să iasă victorioşi din acest weekend!”, a scris Tecău în reţeaua de socializare. Ca urmare, locul său va fi luat de Edris Fetişleam, născut în 1999 şi ocupant al locului 1.167 ATP

Mergea a recunoscut că echipa de Cupa Davis a României porneşte ca favorită în meciul, dar că există jucători periculoşi la formaţia adversă. „Pornim favoriţi, dar au jucători foarte buni şi periculoşi şi cred că ar trebui să fim atenţi. Dar, în acelaşi timp, avem o echipă puternică şi sperăm că după prima zi vom avea două puncte. E o întâlnire mai grea decât cu Luxemburg şi un pas înainte pe care sper să-l facem cât mai repede”, a spus Florin Mergea.

La rândul său, căpitanul nejucător Gabriel Trifu a spus că echipa Marocului e una periculoasă şi şi-a exprimat speranţa să fie cât mai mulţi spectatori alături de jucători, deşi se joacă de Paşti. „Marocul e o echipă periculoasă. Aşa cum aţi văzut, în meciul precedent au câştigat cu Georgia. La dublu vor juca Marius şi Florin, cred că sunt destul de sudaţi şi se completează destul de bine. Sper ca prima zi să fie de succes, aş prefera să joace Marius primul meci”, a spus Trifu.

Întâlnirea se va desfăşura în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe hard, suprafaţă care i se potriveşte ca o mănuşă lui Marius Copil. „Mă bucur să vin din nou la Cluj. E o arenă foarte frumoasă. Chiar dacă în meciul cu Spania am pierdut ultima dată, sper ca de data asta să câştigăm, să avem o atmosferă frumoasă. Îmi place foarte mult suprafaţa, este rapidă. Cred că mă ajută pe mine foarte mult şi abia aştept să încep meciurile. Pentru mine e a 16-a oară, o fac cu mândrie de fiecare dată. E un sentiment aparte. când joci pentru ţara ta e cu totul şi cu totul altceva. Pentru mine se îndeplineşte de fiecare dată un vis”, a afirmat Copil. Cel mai bine clasat român la simplu, are şi o nemulţumire. „Ştiu că e Paştele, dar asta nu ţine de noi. Sunt date stabilite de ITF de mult timp. Că a picat acum cu Paştele nu e cea mai bună variantă pentru noi”, a spus Copil, care a fost completat de Mergea: „suntem din nou aici la Cluj, publicul a fost extraordinar de fiecare dată şi, chiar dacă e ziua de Paşte, sperăm că vor apărea. Pentru mine e o plăcere să vin din nou la Cluj. E a doua casă pentru mine şi am avut mereu partide bune aici”.

De partea cealaltă, căpitanul nejucător Mehdi Tahiri a declarat că e posibil ca echipa lui să câştige meciul cu România, deşi nu este favorită. El a mai spus că jucătorii săi sunt motivaţi, că gândesc pozitiv şi că pentru ei e bine că în echipa României nu va fi şi Horia Tecău. Lotul Marocului îi cuprinde pe Lamine Ouahab (locul 571 ATP la simplu, 619 ATP la dublu), Amine Ahouda (718, 940), Soufiane El Mesbahi (1.533 ATP la simplu), Yassine Idmbarek (fără clasament), Yassir Kilani (fără clasament).

Foto: pagina de facebook Romania Davis Cup Team

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Horia Tecau, Florin Mergea, Cupa Davis, Cluj-Napoca, România, Maroc, Gabriel Trifu


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!