Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Stuttgart

Jucătoarea română Simona Halep (5 WTA, cs 4) a fost învinsă de germanca Laura Siegemund (49 WTA) cu 6-4, 7-5 în semifinale la Porsche Tennis Grand Prix (Germania, 710.900 de dolari).

30.04.2017 10:11, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Stuttgart

Meciul a durat 104 minute, iar pentru prezenţa în penultimul act Halep se va alege cu 185 de puncte. Anul trecut, Simona s-a oprit în optimi, unde a fost învinsă de aceeaşi Laura Siegemund, cu 6-1, 6-2. Pentru jucătoarea născută în Constanţa este prima semifinală jucată în 2017. Halep a intrat greu în meci, fiind condusă cu 4-0. Ea a revenit la 3-4 şi a servit pentru a egala, dar şi-a pierdut serviciul, la fel ca şi la 4-5. În partea a doua a meciului, Simona a condus cu 5-4 şi a avut 40-15 pe propriul serviciu, dar a ratat ambele mingi de set. După ce românca şi-a pierdut serviciul, Siegemund şi-a trecut în cont cele două game-uri care au dus-o în finală, ultimul fiind un break alb.

"Ritmul a fost dificil. Ştiam dinaintea meciului că va fi astfel. Nu am putut să domin. Am revenit, am rămas puternică până la final, dar adversara mea a jucat foarte bine", a spus Halep la finalul partidei.

Publicaţia italiană OK Tennis a prezentat patru întrebări adresate Simonei la conferinţa de presă de după meci şi răspunsurile date de româncă:

Care a fost partea cea mai dificilă a partidei?

Nu am avut ritm. Ştiam dinaintea partidei că aşa va fi, dar totuşi a fost greu, nu am putut să preiau controlul. Ea a jucat bine astăzi.

Ce face ea de reuşeşte să bată pe zgură jucătoare atât de bune?

Îi place această arenă, căci suprafaţă este mai rapidă decât cele normale şi în plus e indoor. Îi place şi, mai presus de toate, are multă încredere.

Ai avut totuşi meciuri excelente înaintea partidei de astăzi. Crezi că această săptămână ţi-a adus nivelul de încredere optim în perspectiva apărării titlului de la Madrid?

Nu neapărat, acesta nu era meciul pe care speram să-l fac. A fost o săptămână bună, ştiu totuşi că astăzi puteam să fac mai mult. Nu sunt supărată că am pierdut, ci poate pentru cum am irosit setul 2. Iau lucrurile bune şi merg înainte.

Crezi că e greu să schimbi de pe zgură în interior, la zgură în aer liber?

Nu ştiu, voi merge acolo şi o să văd primele impresii pe care o să le am. O să joc un demonstrativ joi (4 mai) şi asta mă va ajuta. Nu am un obiectiv anume ca să-mi apăr titlul. Nu mă pun sub presiune, sper totuşi să am o săptămână bună.

De partea cealaltă, Siegemund a declarat că în succesul ei a contat şi susţinerea spectatorilor: "Cred că este o combinaţie între susţinerea spectatorilor şi suprafaţă. Este o combinaţie care mă face să joc cel mai bun tenis al meu. Această suprafaţă mi se potriveşte. Permite varietate, dar şi poţi să pui presiune pe adversare". În finala de azi, care începe la ora 16.30 a României, Siegemund o va întâlni pe Kristina Mladenovic (Franţa, 19 WTA), care a învins-o pe rusoaica Maria Şarapova (fără clasament WTA) cu 3-6, 7-5, 6-4.

Foto: site-ul oficial al competiţiei (http://www.porsche-tennis.de)

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Maria Şarapova, Stuttgart, Laura Siegemund, Kristina Mladenovic


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!