Şarapova află pe 15 mai dacă primeşte wild card

Federaţia Franceză de Tenis (FFT) va anunţa pe 15 mai dacă va acorda sau nu o invitaţie (wild-card) rusoaicei Maria Şarapova pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, care va avea loc în perioada 28 mai - 11 iunie.

20.04.2017 11:16, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Şarapova află pe 15 mai dacă primeşte wild card

"FFT se va pronunţa pe 15 mai în privinţa acestui subiect", a afirmat , a anunţat preşedintele FFT, Bernard Giudicelli. După o suspendare de 15 luni pentru dopaj cu meldonium, fosta nr.1 mondial, câştigătoarea a cinci trofee de Grand Slam, dintre care două la Roland Garros (2012 şi 2014), urmează să revină în competiţie săptămâna viitoare, cu ocazia turneului de la Stuttgart (Germania), la care va participa în baza unui wild-card oferit de organizatori.

Jucătoarea rusă, care nu mai figurează în clasamentul mondial WTA din cauza absenţei sale, va beneficia, de asemenea, de invitaţii pentru turneele de la Madrid şi Roma, fapt care a divizat circuitul feminin. Şarapova, care a împlinit miercuri 30 ani, a primit o suspendare de 2 ani din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis, redusă în apel de TAS la 15 luni, după ce a fost depistată pozitiv la meldonium în timpul Openului Australiei din ianuarie 2016, ultima competiţie la care a participat.

La începutul lunii martie, preşedintele FFF îşi exprimase reticenţele în privinţa participării Mariei Şarapova la turneul de la Roland Garros. "Este complicat. Preferăm ca ea să revină complet reabilitată. Integritatea este unul dintre angajamentele noastre foarte. Nu putem decide, pe de o parte, să mărim fondurile dedicate luptei antidoping, iar pe de altă parte să o invităm", a spus atunci Bernard Giudicelli.

În cazul eventualei absenţe a Mariei Şarapova, ediţia din acest an a Internaţionalelor Franţei se va disputa fără două dintre cele mai celebre jucătoare din circuit, deoarece americanca Serena Williams a decis să pună capăt sezonului după ce a anunţat că este însărcinată. Însă anunţul americancei nu va avea nicio influenţă în privinţa hotărârii FFT în privinţa rusoaicei. "Serena Williams şi Maria Şarapova sunt două cazuri disociate. Noi organizăm un turneu de Mare Şlem, nu un casting", a comentat Giudicelli. Fără o invitaţie din partea Federaţiei franceze de tenis, Şarapova are încă o mică şansă să fie prezentă la Roland Garros, prin intermediul calificărilor. Însă, pentru a putea participa la competiţia pariziană, rusoaica are nevoie de suficiente puncte, altfel spus să câştige turneul de la Stuttgart, însă şi o calificare în finală i-ar putea fi suficientă. 

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: wta, Maria Şarapova, Roland Garros


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!