Ruse va juca finala turneului de la Arad

Elena Gabriela Ruse (278 WTA, cs 1) s-a calificat în finala turneului ITF de la Arad (15.000 de dolari), intitulat „Trofeul Ilie Năstase” şi care se dispută pe terenurile din cadrul „CS Tenis fan Arad”.

12.08.2017 19:58, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ruse va juca finala turneului de la Arad

Românca a învins-o în semifinale pe Tereza Mihalikova (Slovacia, 465 WTA, cs 3) cu 6-3, 7-6 (7) şi o va întâlni în ultimul act pe a doua favorită a competiţiei, Nina Potocnik (Slovenia, 464 WTA). românca a început meciul cu un break alb, după care a câştigat din nou pe serviciul adversarei la 2-0, dar în game-ul imediat următor şi-a pierdut serviciul. De la 4-2 s-a mers cap la cap până la 5-3, moment în care Elena Gabriela a realizat un nou break, adjudecându-şi setul la prima ocazie ivită. Începutul părţii a doua a meciului a aparţinut slovacei. Aceasta a condus până la 4-3, după care românca a preluat conducerea cu 5-4. Mihalikova a realizat un game alb, ulterior a câltigat pe serviciul româncei, astfel că a servit pentru set şi, implicit, pentru a duce meciul în tie-break. Tereza a condus cu 40-15, dar Elena Gabriela şi-a trecut în cont patru puncte la rând, ducând setul în tie-break. Ruse a condus cu 5-1 şi 6-3, Mihalikova a revenit la 7-6, moment în care românca a bifat trei puncte la rând, care au trimis-o în finală.

Nina Potocnik a trecut în semifinale de Cristina Ene (490 WTA, cs 4) cu 6-1, 7-6 (1). Primul set nu a avut istoric. Slovena s-a distanţat la 5-0 şi a servit pentru set, dar Cristina a realizat un break alb, după care şi-a pierdut serviciul. În partea a doua a confruntării, românca a condus cu 4-0, iar la 5-2 a avut trei mingi de set pe propriul serviciu. Le-a ratat pe toate, după care s-a văzut condusă pe tabelă cu 6-5. La acest scor şi-a făcut serviciul, dar în tie-break a realizat un singur punct, la 2-0 pentru adversară.

Finala competiţiei de la Arad are loc azi, de la ora 14.00, pe Terenul central.

Foto: Dumitru Constantin

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: cristina ene, itf, Gabriela Ruse, Arad


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!