Româncele sunt pregătite pentru meciul cu Marea Britanie

Conferinţa de presă a echipei României de Fed Cup a avut loc azi, la Tenis Club Idu din Mamaia, în acelaşi loc urmând să aibă loc, sâmbătă şi duminică, meciul cu Marea Britanie din play-off-ul Grupei Mondiale 2.

20.04.2017 11:18, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Româncele sunt pregătite pentru meciul cu Marea Britanie

La întâlnirea cu ziariştii au fost prezente cele patru jucătoare convocate, Simona Halep (5 WTA), Irina-Camelia Begu (33 WTA), Monia Niculescu (47 WTA) şi Sorana Cîrstea (62 WTA), înspţite de căpitanul-nejucător Ilie Năstase.

”Terenul central este foarte frumos, după părerea mea, nu am mai jucat de foarte mult timp aici, chiar a fost un moment plăcut pentru mine. Zgura este foarte bună şi cred că şi tribunele sunt ok chiar dacă nu sunt foarte multe locuri. Arena este frumoasă şi sper să fie plină. Sperăm să câştigăm, ca de fiecare dată, şi să facem meciuri frumoase. Adversarele sunt jucătoare foarte bune, chiar top 10, cazul Konta. Am pierdut contra ei nu demult, dar sper să îmi iau revanşa, să câştigăm partida. Dar întâi trebuie să fim bucuroase că se întâmplă acest eveniment la Constanţa, este prima dată şi sper ca publicul să fie alături de noi în fiecare moment”, a declarat Simona Halep. Întrebată dacă mai are probleme fizice, Simona a puns că se simte foarte bine din acest punct de vedere. ”Mă simt foarte bine fizic, durerile la genunchi au dispărut înainte de Indian Welles. Am avut o perioadă foarte bună, cu antrenamente destul de dificile. Sunt pregătită şi emoţional şi fizic să joc meciurile de Fed Cup aici acasă”, a afirmat Halep.

Irina Begu consideră că Johanna Konta este cea mai periculoasă adversară a Marii Britanii şi că aceasta a avut un început de an foarte bun. ”Konta e o jucătoare de top, indiferent de suprafaţă, consider că este o jucătoare periculoasă. A avut un început de an foarte bun, dar noi suntem hotărâte să luptăm. Sunt patru meciuri de simplu, unul de dublu, important este cine ajunge la trei. Noi vom încerca să câştigăm cât mai multe meciuri. La Fed Cup nu contează clasamentul, fiecare meci e important. Ne avantajează suprafaţa de joc”, a replicat şi Irina Begu.

Monica Niculescu este de părere că dublul britanic este foarte puternic, avându-le în componenţă pe Johanna Konta şi pe Heather Watson. ”La dublu cred că vor juca Konta cu Watson, din câte ştiu, aşa au jucat la Budapesta. Mi se pare un meci extrem de greu, Watson a mai jucat dublu, Konta ştie, e Top 10, va fi un meciu greu, dar vedem cum va fi treaba în prima zi”, a spus Niculescu.

”Nu am emoţii. Sunt extrem de onorată să fac parte din echipă. De fiecare dată când am fost sănătoasă şi m-am simţit aptă, am răspuns afirmativ convocării. Mă bucur să fac parte din această echipă, care este una de top şi, cum a spus şi Simona, fiecare va da tot ce va putea”, a spus şi Sorana Cârstea.

În fine, căpitanul nejucător Ilie Năstase a spus că meciul este important şi speră să-l câştige. El crede că vremea ploioasă din ultimele zile de pe litoral avanteajază echipa România deoarece jucătoarele din Marea Britanie nu se pot antrena pe arena pe care se vor juca meciurile şi a refuzat să spună care vor fi jucătoarele care vor evolua în meciurile de simplu.

De partea cealaltă, căpitanul nejucător Anne Keothavong le-a convocat pe Johanna Konta (7 WTA la simplu, 139 la dublu), Heather Watson (113, 79), Laura Robson (202, 267) şi Jocelyn Rae (- , 106).

Meciurile se vor juca după sistemul “cel mai bun din trei seturi”. Tragerea la sorţi a partidelor are loc mâine. Sâmbătă, de la ora 11.00, au loc primele două meciuri de simplu, iar duminică, tot de la 11.00, următoarele două plus cel de dublu. Dacă o echipă conduce cu 3-0, al patrulea meci de simplu nu se mai joacă.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Fed Cup, România, Marea Britanie


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!