Optimism în tabăra României

Componenții echipei de Cupa Davis a României au fost optimiști la conferința de presă premergătoare meciului cu formația Belarus, din primul tur al Grupei 1 valorice a zonei Europa-Africa, programat la Minsk în perioada 3-5 februarie.

31.01.2017 20:41, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Optimism în tabăra României

Căpitanul nejucător Andrei Pavel a rememorat meciul precedent dintre cele două echipe, câștigat de tricolori în 2015, la Brașov, în Grupa Mondială, cu 3-2. "A fost un meci extraordinar, dar a trecut mult timp de atunci, sunt 12 ani. După cum puteți vedea, sunt bătrân. Știu doar că Max Mirnyi a rămas din echipa de atunci", a declarat Andrei Pavel, conform site-ului FR de Tenis. România s-a impus atunci prin punctele aduse de Pavel (două) și Victor Hănescu, în timp ce pentru adversari au punctat Mirnîi și perechea Vladimir Volcikov, Max Mirnyi. "Toți îl știm foarte bine pe Mirnyi, dar Horia a jucat cu el la dublu, iar în acest timp a câștigat multă experiență și ne vom folosi de această experiență în jocul nostru. Iar noi suntem foarte, foarte încrezători în această echipă", a mai spus Pavel.

"Am venit la Minsk cu o echipă mare, suntem optimiști și știm că este un meci foarte important pentru noi. Horia a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice și suntem foarte mândri de el și de coechipierul lui de la Olimpiada și de la Cupa Davis, Florin Mergea, care, din păcate, nu a putut veni cu noi. Oricum, Horia a jucat foarte bine în trecut alături de Marius Copil în Cupa Davis, Marius a jucat bine cu Adrian Ungur, când au câștigat turneul de la București, așa că suntem gata de meci", a mai precizat Pavel. El s-a referit și la condițiile de joc de la Minsk: "Ne-am antrenat la Minsk și lucrurile sunt bune în general. Ne așteptam ca terenul să fie mai rapid, dar este lent. Ne-am adaptat ușor la aceste condiții și cred că vom fi în vârf de formă la ora meciului''.

Şi Horia Tecău a vorbit despre fostul său partener: "Am jucat cu Max în 2013, am câștigat un turneu la București și unul la Beijing, dar după US Open am decis să ne căutăm alți parteneri. Am făcut o echipă bună, am câștigat multă experiență".

Echipa României pentru meciul din weekend este compusă din Marius Copil (129 ATP la simplu şi 381 la dublu), Adrian Ungur (316, 691), Horia Tecău (- , 19) şi Nicolae Frunză (582, 530). Echipa Belarus îi are în componenţă pe Ilya Ivashka (177, 409), Egor Gerasimov (326, 779), Iaroslav Shyla (519, 217) şi Max Mirnyi (-, 21).

Foto: pagina de faceboo a lui Marius Copil şi site-ul FR de Tenis

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Horia Tecau, Marius Copil, Adrian Ungur, Cupa Davis, Andrei Pavel, Nicolae Frunză


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!