Niculescu a învins-o pe Olaru în primul tur la dublu

Perechea formată din românca Monica Niculescu și taiwaneza Hao-Ching Chan (cs 9) s-a calificat în runda a doua la Wimbledon (Marea Britanie, 31.600.000 de lire sterline), al treilea turneu de Mare Şlem al anului, care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv All England Lawn Tennis Club.

06.07.2017 06:44, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Niculescu a învins-o pe Olaru în primul tur la dublu

Cele două le-au învins cu 6-4, 3-6, 6-1 pe Raluca Olaru şi Veronica Cepede Royg (Paraguay). Meciul a durat o oră şi 46 de minute, iar în primul set favoritele s-au văzut conduse cu 3-0 şi 4-3. Din acel moment, însă, Monica şi Hao-Ching au câştigat trei game-uri la rând (în ultimul nu au pierdut niciun punct), adjudecându-şi prima parte a confruntării, după care au început actul secund cu un break. La 1-3, Raluca şi Veronica au riscat totul şi au câştigat cinci game-uri la rând, perioadă în care au cedat doar şase puncte. În decisiv, Niculescu şi Chan au dominat categoric, cedând un singur game, la 3-0. Învingătoarele le vor întâlni în turul 2 pe Ipek Soylu şi Varatchaya Wongteanchai (Turcia, Thailanda) sau Mandy Minella şi Anastasija Sevastova (Luxemburg, Letonia).

Înfrângere în trei seturi identice

Perechea formată din românul Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer (cs 9) a fost învinsă al doilea an la rând în runda inaugurală a probei masculine de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon. De această dată, cei doi au pierdut în faţa australienilor Thanasi Kokkinakis şi Jordan Thompson cu 7-6 (4), 7-6 (4),7-6 (4), după două ore și 44 de minute. Meciul a durat două ore şi 48 de minute şi nu s-a consemnat niciun break. Horia şi Jean-Julien au salvat o minge de break în chiar primul game al meciului şi au ratat patru în setul al doilea (la 4-4) şi al treilea (la 1-0), de fiecare dată conducând cu 40-15. În turneele de Mare Şlem, nu se dau puncte în proba masculină de dublu pentru prezenţa în primele două tururi. În acest an, Tecău și Rojer au ajuns la Australian Open şi Roland Garros în optimi, alegându-se fiecare cu 90 de puncte.

Al doilea român care a jucat, miercuri, în primul tur la dublu masculin, a fost Marius Copil. El şi spaniolul Fernando Verdasco au fost învinşi de Raven Klaasen şi Rajeev Ram (Africa de Sud, SUA; cs 7), cu 6-3, 6-4, 6-4. Românul şi spaniolul nu şi-au procurat nicio minge de break în tot meciul, care a durat o oră şi 20 de minute, pierzându-şi serviciul de trei ori: la 2-3 în primul set şi la 1-1 în ultimele două.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Horia Tecau, Monica Niculescu, Marius Copil, Raluca Olaru, wimbledon, wta, ATP, Jean-Julien Rojer, Hao-Ching Chan, Veronica Cepede Royg, Fernando Verdasco


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!