Monica Niculescu joacă azi în semifinale la Biel

Jucătoarea română Monica Niculescu şi Su-Wei Hsieh (Taipei), desemnate a doua pereche favorită la Ladies Open Biel Bienne (Elveţia, 226.750 de dolari), turneu care se află la prima ediţie şi se desfăşoară pe terenurile de la Swiss National Tennis Centre, luptă, azi, pentru un loc în ultimul act.

15.04.2017 03:33, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Monica Niculescu joacă azi în semifinale la Biel

Românca şi asiatica le-au învins în sferturi pe Lenka Kuncikova şi Cornelisa Lister (Cehia, Suedia) cu un dublu 6-2 la capătul unui meci care a durat exact o oră. Monica şi Su-Wei au intrat mai greu în meci, fiind conduse cu 2-0, dar din acel moment şi până la sfârşitul setului nu au mai pierdut niciun game. Ele au mai cedat doar două puncte în cele şase gameuri care au urmat, ultimele patru câştigându-le la 0. Debutul părţii a doua a fost ceva mai echilibrat. Niculescu şi Hsieh au salvat o minge de break la 0-1, au ratat două la 1-1, după care au „legat cinci game-uri la rând.

Nu va fi semifinală „românească” la Biel, deoarece Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk (cs 3) au fost învinse în sferturi de Viktorija Golubic şi Kristyna Pliskova (Elveția, Cehia), cu 4-6, 7-6 (3), 11-9. Meciul a durat o oră şi 46 de minute şi a fost echilibrat pe toată durata desfăşurării lui. Raluca şi Olga au câştigat un break în primul set, la 3-3, şi au avut serviciul la 5-4. Adversarele au condus cu 40-15, dar românca şi ucraineanca au salvat două mingi de break, după care au câştigat punctul prin care şi-au adjudecat setul. În partea a doua a meciului s-au consemnat două break-uri la 1-0 pentru Golubic şi Pliskova, iar la 4-4 Olaru şi Savchuk au câştigat pe serviciul adversarelor, preluând pentru prima dată conducerea. Ele au servit pentru meci, dar nu au câştigat niciun punct vreun punct. Cum în următoarele două game-uri nu s-a mai înregistrat vreun break, s-a ajuns la tie-break. Viktorija şi Kristyna s-au desprins la 4-1, iar la 6-3 au convertit în punct prima şansă de a trimite meciul în super tie-break. Tot ele s-au aflat la conducere şi în ultima parte a confruntării. Au condus cu 3-0, s-au văzut egalate la 4, au avut avantaj de două puncte (6-4, 7-5 şi 8-6), iar la 9-9 şi-au în trecut în cont cele două puncte prin care au obţinut calificarea în penultimul act.

Semifinala de azi este al treilea meci al zilei de pe terenul central (după cele de pe tabloul de simplu) şi începe aproximativ la ora 17.00 locală (18.00 în România). De o parte şi de alta a fileului se vor afla Monica Niculescu şi Su-Wei Hsieh, respectiv, Viktorija Golubic şi Kristyna Pliskova, iar echipa învingătoare le va întâlni în ultimul act pe elveţiencele Timea Bacsinszky şi Martina Hingis. Acestea le-au eliminat în semifinale cu 5-7, 6-4, 10-3 pe principalele favorite, Xenia Kroll şi Demi Schuurs (Elveţia, Olanda).

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Monica Niculescu, Raluca Olaru, wta, Biel


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!