Mergea a ratat calificarea în finală la Marrakech

Jucătorul român Florin Mergea și pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi (cs 4) au fost învinşi cu 7-6 (9), 6-7 (4), 10-4 de spaniolii Marcel Granollers şi Marc Lopez (cs 2) în semifinale la Grand Prix Hassan II (Marrakesh, Maroc, 482.060 de dolari), turneu care se desfăşoară pe terenurile complexului sportiv Royal Tennis Club de Marrakech.

15.04.2017 04:03, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Mergea a ratat calificarea în finală la Marrakech

Meciul a durat două ore şi 29 de minute şi a fost foarte disputat în primele două “părţi”. În primul set nu s-a consemnat niciun break, dar fiecare echipă a avut ocazii să câştige pe serviciul advers: Mergea şi Qureshi au beneficiat de cinci mingi de break, iar adversarii de una singură. Mai mult, la 6-5, românul şi pakistanezul au condus cu 40-30 pe serviciul adversarilor, dar au ratat ambele mingi de set. În tie-break, a doua pereche favorită la câştigarea trofeului a condus cu 3-0 şi 5-3, dar Florin şi Aisam-Ul-Haq au revenit la 6-5, având o a treia minge de set, prima pe propriul serviciu. A fost 6-6, după care evoluţia scorului a fost următoarea: 7-6 pentru Mergea şi Qureshi (minge de set), 8-7 pentru spanioli (minge de set), 9-8 pentru Mergea şi Qureshi (minge de set), 11-9 pentru Granollers şi Lopez, după o oră şi şapte minute de la primul serviciu.

În partea a doua a meciului, Florin şi Aisam-Ul-Haq au realizat break la 2-2, dar şi-au pierdut serviciul la 5-4, când au servit pentru set. În tie-break, ei s-au distanţat la 4-2, iar la 6-4 au câştigat punctul prin care au trimis meciul în super tie-break, setul durând o oră şi şase minute.

Ultima parte a meciului a fost dominată de spanioli. Singura egalitate s-a consemnat la 2-2 (după ce Granollers şi Lopez au condus cu 2-0), după care a doua pereche favorită la câştigarea trofeului s-a desprins la 9-3, convertind în punct a doua minge de meci. “A lipsit foarte puțin azi ca să mergem mai departe. Un meci extrem de bun din care avem de luat multe lucruri pozitive. Mă simt cel mai bine în ultimele opt luni și cred că un rezultat mare e foarte aproape”, a scris Florin Mergea pe Facebook.

În urma acestui rezultat, perechea româno-pakistaneză (care a trecut în primul tur de marocanii Amine Ahouda şi Reda El Amrani cu 6-3, 6-2, iar în sferturi a beneficiat de neprezentarea lui Nicolas Almagro din Spania şi Carlos Berlocq din Argentina) va primi 90 de puncte ATP. Până în 2015, competiţia s-a desfăşurat la Casablanca. Florin Mergea a jucat finala alături de indianul Rohan Bopanna în 2015, iar Horia Tecău are trei titluri, câștigate în 2010, 2011 (ambele alături de suedezul Robert Lindstedt) și 2014 (împreună cu olandezul Jean-Julien Rojer).

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Florin Mergea, ATP, Aisam-Ul-Haq Qureshi, Marrakech


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!