Konta nu i-a dat nicio şansă lui Cîrstea

Jucătoarea română Sorana Cîrstea (62 WTA, lucky loser) a fost învinsă de britanica Johanna Konta (7 WTA, cs 5) cu un dublu 6-2 în turul secund al turneului Aegon International Eastbourne (Marea Britanie, 753.900 de dolari).

28.06.2017 22:51, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Konta nu i-a dat nicio şansă lui Cîrstea

Meciul a durat o oră şi 13 minute şi a fost la discreţia favoritei, care a condus încă e la primul punct. Egalitatea s-a consemnat o singură dată, la 1-1 în setul de debut, după care Sorana a avut două şanse pentru a face 3-3, pe care le-a ratat. În ame-ul imediat următor şi-a pierdut serviciul, după care Johanna a convertit în punct prima minge de set. Konta s-a desprins la 4-0 în actul secund, după care fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul.

În aceeaşi fază a competiţiei, Monica Niculescu (51 WTA) a pierdut fără drept de apel în faţa bulgăroaicei Tsvetana Pironkova (149 WTA, lucky loser) cu 6-0, 6-4. În primul set, românca a câştigat doar patru puncte, dintre care unul singur pe serviciul advers. În partea a doua a meciului, Monica a condus cu 2-0, iar după ce s-a văzut egalată la 3 a mai câştigat până la final un singur game, bulgăroaica punând capăt confruntării cu un break alb. 

A treia reprezentantă a României care a jucat miercuri pe terenurile din complexul sportiv Devonshire Park Lawn Tennis Club a fost Simona Halep. Ocupanta locului 2 în clasamentul mondial a continuat meciul cu Ying-Ying Duan (China, 64 WTA), întrerupt marţi la scorul de 2-1 în primul set pentru asiatică. Aceasta din urmă şi-a trecut în cont primul set cu 6-3 (după ce a realizat un break la 3-2), după care Simona şi le-a adjudecat pe celelalte două cu 6-3 (break la 4-3) şi 6-2. După nici patru ore, Halep a intrat din nou pe teren, pentru confruntarea cu Pironkova. Românca a realizat un break alb la 1-1 şi a servit pentru set la 5-4, dar a ratat nu mai puţin de cinci mingi de set. S-a ajuns la tie-break, unde la 6-4 românca şi-amai procurat două mingi de set, salvate de adversară. Ultima dintre ele a fost controversată. Lovitura bulgăroaicei a părut că a ieşit în afara terenului, lucru indicat şi de Halep. Deşi arbitrul de linie a strigat "out", arbitrul de scaun a semnalizat că mingea e bună. Drept urmare, punctul i-a revenit Pironkovăi, considerându-se că Halep nu mai putea ajunge mingea. Simona nu a putut solicita ajutorul sistemului hawk-eye, care nu poate fi utilizat pe acest teren, unul de antrenament. Ploaia şi-a făcut, din nou, de cap, în setul secund, meciul fiind întrerupt la scorul de 2-1 şi 40-30 pe serviciul Tsvetanei. Rămâne de văzut cum se vor descurca organizatorii cu programul competiţiei, în condiţiile în care mai sunt de jucat şapte meciuri din optimi pe tabloul masculin de simplu (dintre care trei sunt neîncepute) plus cele din sferturi, semifinale şi finală, un meci din 16-imi pe tabloul feminin de simplu, plus cele din optimi (partida Simonei este singura care a început), sferturi, semifinale şi finală, trei meciuri din prima rundă pe tabloul masculin de dublu, plus sferturi, semifinale şi finală şi tot atâtea pe tabloul feminin de dublu. În total – 50 de meciuri, dintre care au început patru. Toate acstea în condiţiile în care peste patru zile încep confruntările de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Monica Niculescu, Sorana Cirstea, wta, Johanna Konta, Eastbourne, Tsvetana Pironkova


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!