Justiţia americană o ţine “sechestrată” pe Azarenka în Statele Unite

Jucătoarea belarusă Victoria Azarenka (210 WTA) va rata prezenţa la turneu WTA de la Auckland (Australia, 8-14 ianuarie), unde primise wild card.

26.12.2017 09:36, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Justiţia americană o ţine “sechestrată” pe Azarenka în Statele Unite

Fostul lider mondial continuă să se afle în plin proces pentru obţinerea custodiei fiului său în Statele Unite, iar până când se va da un verdict jucătoarea din Belarus nu poate părăsi ţara de adopţie. Din acelaşi motiv ar putea absenta şi la turneul de Mare Şlem de la Melbourne (Australia, 15-28 ianuarie), pe care l-a câştigat în 2012 şi 2013. Sportiva a născut în decembrie 2016, a revenit în circuit după şase luni, dar nu a mai jucat după turneul de la Wimbledon, unde a fost învinsă în optimi de Simona Halep cu 7-6 (3), 6-2. Ulterior, din cauza problemelor de custodie dintre ea şi fostul partener pentru fiul lor, Victoriei Azarenka i s-a interzis să părăsească teritoriul Statelor Unite.

În schimb, americanca Serena Williams (22 WTA) va reveni pe teren pe 30 decembrie, la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, împotriva letonei Jelena Ostapenko (7 WTA). Va fi primul meci al fostului lider mondial după ce a născut, în septembrie. Serena a jucat ultima dată pe 28 ianuarie, când a câștigat Australian Open, după o finală cu sora sa mai mare, Venus (6-4, 6-4). “Sunt încântată că voi reveni pe teren la Abu Dhabi, primul meu turneu după ce am născut-o pe fiica mea în septembrie. Sunt încântată și onorată să îmi fac revenirea drept una dintre primele femei care participă la acest eveniment”, a declarat Serena într-un comunicat. Americanca are 2030 de puncte în acest moment, dar dacă va absenta la ambele turnee WTA la care a luat puncte la începutul anului, cele de la Auckland şi Melbourne, va pierde toată “zestrea” şi nu va mai avea clasament WTA.

La masculin, însă, liderul ATP, spaniolul Rafael Nadal, nu va juca la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, unde este deţinătorul titlului. "A fost un an 2017 dificil şi trebuie să îmi revizuiesc calendarul pentru a fi pregătit. Din acest motiv, trebuie să anunţ cu tristeţe că nu voi juca la această ediţie", a declarat Nadal. El s-a retras după primul meci disputat la Turneul Campionilor, în noiembrie, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. La începutul lunii recunoştea că nu este apt sută la sută pentru revenirea în competiţie, dar speră să fie până la Australian Open. Rafa va fi înlocuit la Abu Dhabi de compatriotul său Roberto Bautista Agut (20 ATP). Ceilalţi jucători perezenţi la competiţia demonstrativă sunt austriacul Dominic Thiem (5 ATP), spaniolul Pablo Carreno Busta (10 ATP), sârbul Novak Djokovici (12 ATP), sud-africanul Kevin Anderson (14 ATP) şi rusul Andrei Rublev (39 ATP.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Serena Williams, wta, ATP, Victoria Azarenka, Rafael Nadal, Auckland, Abu Dhabi, Melbourne


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!