Irina Camelia Begu a părăsit turneul de la Madrid şi la simplu şi la dublu

Jucătoarea română Irina-Camelia Begu (38 WTA) a fost învinsă de rusoaica Maria Sharapova (52 WTA) cu 7-5, 6-1 în runda a doua la Mutua Madrid Open (Spania, 6.685.828 de dolari premii totale la feminin).

08.05.2018 13:05, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Irina Camelia Begu a părăsit turneul de la Madrid şi la simplu şi la dublu

Meciul a durat o oră şi 34 de minute şi a început cu un break al româncei. Begu şi-apierdut serviciul la 3-2, iar la 5-6 a servit pentru a duce setul în tie-break. Ea a salvat, într-o primă fază, două mingi de set, a ratat o ocazie de a pune 6-6 pe tabelă, dar până la urmă Sharapova şi-a adjudecat punctul izbăvitor. Şi setul secund a debutat cu un break al româncei, dar comparaţia se opreşte aici. Ulterior, Irina-Camelia a fost de nerecunoscut, în sensul că de la 1-1 şi 15-0 nu a mai câştigat niciun punct din următoarele 15 jucate. Begu a pierdut al patrulea său meci din tot atâtea susţinute cu Sharapova, nereuşind să-i ia rusoaicei vreun set. Maria o eliminase în primul tur o pe Mihaela Buzărnescu (32 WTA) cu 6-4, 6-1, iar Irina-Camelia trecuse de letona Jelena Ostapenko (cs 5) cu un dublu 6-3. Românca consideră că ultimul game al primului set a făcut diferenţa. "A fost un game foarte jucat, foarte disputat, la 5-6 am avut mingea aceea de 6 egal. Cred că dacă aş fi jucat acel tie-break, poate lucrurile ar fi stat diferit, însă asta este, a fost o minge uşoară pe care am greşit-o şi de acolo s-a schimbat meciul. Cred că primul set a fost unul foarte bun, din păcate la un moment dat am pierdut terenul şi a început să controleze practic punctele. Cu o jucătoare de genul acesta important e să menţii cât mai mult linia, să iei cât mai repede mingea şi să o faci să se mişte. Aşa cum am zis, din păcate nu am mai reuşit de la un moment dat, de la un punct anume", a declarat Begu pentru Digi Sport.

Tot la simplu, a doua favorită, daneza Caroline Wozniacki, a avut nevoie de set decisiv pentru a trece de australianca Ashleigh Barty (18 WTA), 6-2, 4-6, 6-4,, şi o va întâlni în optimi pe olandeza Kiki Bertens (20 WTA), care a trecut de letona Anastasija Sevastova (17 WTA, cs 15) cu 6-1, 6-4. 

La dublu, Irina-Camelia Begu şi Simona Halep au fost învinse de Nicole Melichar şi Květa Peschke (Statele Unite, Cehia) cu 2-6, 6-3, 11-9 după o oră şi 14 minute de la primul serviciu. Anul trecut, Begu şi Halep au ajuns până în semifinalele probei de dublu la Madrid. El vor fi recompensate acum cu 12.100 euro şi 10 puncte WTA. Perechea americano-cehă a câştigat şi prima confruntare directă, anul acesta, în primul tur la Indian Wells, cu 6-3, 1-6, 10-3. Melichar şi Peschke vin după două finale consecutive, una pierdută la Sttutgart şi una câştigată la Praga în faţa cuplului Mihaela Buzărnescu, Lidia Morozova din Belarus. "Din păcate, o zi grea pentru mine şi tristă în acelaşi timp, mi-aş fi dorit să stau mult mai mult aici, este un turneu la care eu întotdeauna am jucat bine şi unde m-am simţit extraordinar. Din păcate, la dublu a fost foarte strâns şi nu am reuşit să fructificăm primul set. În primul set am jucat foarte bine, cred că, atât cât a ţinut de mine, mi-am făcut treaba. Într-adevăr, la un moment dat, ele au început să ia mult mai mult mijlocul, noi din păcate nu am jucat atât de mult pe lung de linie cât mi-aş fi dorit, însă este meritul lor, au făcut un meci foarte bun, a fost 11-9, putea să fie şi pentru noi", a spus Begu, aflată pe locul 38 WTA la simplu şi 25 la dublu.

Tot la dublu, Buzărnescu şi franţuzoaica Alize Alizé Cornet au fost întrecute cu 6-2, 6-4 de favoritele numărul şapte, Andreja Klepač şi María José Martínez Sánchez (Slovenia, Spania).

Foto: Neal Trousdale şi pagina de twitter a evenimentului

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Irina Begu, mihaela buzarnescu, wta, Maria Şarapova, Mutua Open Madrid, Spania


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!