Halep va juca în sferturi la Australian Open cu Plíšková

Jucătoarea română Simona Halep (1 WTA, cs 1) s-a calificat în sferturi la Australian Open, după victoria cu 6-3, 6-2 în faţa japonezei Naomi Osaka (72 WTA), egalându-şi cea mai bună performanţă realizată la Melbourne.

22.01.2018 21:44, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Halep va juca în sferturi la Australian Open cu Plíšková

Următoarea adversară a liderului mondial este Karolína Plíšková (Cehia, 6 WTA, cs 6), care a eliminat-o pe compatrioata ei Barbora Strýcová (20 WTA, cs 24) cu 6-7 (5), 6-3, 6-2. Simona a avut nevoie de doar o oră şi 20 de minute pentru a trece de Naomi, la capătul unui meci în care constănţeanca a arătat ca un adevărat lider mondial capabil să domine o adversară dificilă. Naomi Osaka a deschis meciul cu game câştigat pe serviciu. A pus în acţiune forehandul şi a trimis două lovituri câştigătoare. La 3-2 pentru Osaka, Halep a câştigat un game extrem de important. A egalat şi imediat a făcut break şi nu a mai cedat niciun joc până la finalul primul set, pe care avea să-l câştige cu 6-3. Setul secund a început cu un break al jucătoarei din Japonia. Halep a făcut imediat rebreak-ul şi a lăsat impresia că nu ar vrea să repete meciul lung din turul precedent, când a câştigat în faţa americancei Lauren Davis după aproape 4 ore de joc. Halep şi-a câştigat serviciul şi a făcut imediat şi break-ul. Până la final, Halep nu a mai pierdut decât un singur game şi s-a impus în două seturi, 6-2, 6-2, la finalul celui mai bun joc al său la acest turneu. Partida a durat o oră şi 19 minute.

„Le mulţumesc foarte mult fanilor australieni. A fost un meci grozav, am jucat a doua oară pe Margaret Court Arena şi sunt în sferturi, chiar dacă nu mă aşteptam, mai ales din cauza accidentării. Sunt mândră că am putut sta concentrată la fiecare punct. Acest turneu arată ca un martaton pentru mine. Accidentarea e încă aici, o simt, dar încerc să nu mă gândesc foarte mult la ea. Poate după acest meci voi avea două zile libere. Ştiam că loveşte mingea foarte puternic şi că trebuie să o mut. Am făcut asta, am schimbat ritmul, uneori am lovit puternic, alte ori am lovit mai moale. Am făcut doar ce am vorbit cu echipa mea înainte de meci. Îi mulţumesc lui Darren pentru că mă sprijină şi e de partea mea tot timpul. E frumos că am un antrenor australian şi că sunt în echipă. Sper ca runda viitoare să joc mai bine decât azi şi să câştig”, a declarat Halep la finalul partidei.

„Meciul cu Davis a fost uriaş pentru mine. Poate că mi-a dat ceva mai multă încredere că sunt ok din punct de vedere fizic şi că pot rezista la meciurile tari. Acum sunt mult mai încrezătoare. De data asta a fost mult mai bine. Mă bucur că am reuşit să-mi regăsesc ritmul, pentru că nu e uşor să o faci când eşti foarte obosit. Dar am ştiut ce am de făcut şi am făcut-o foarte bine. Prima zi după meciul cu Davis totul a fost destul de bine, dar azi-noapte a fost foarte dificil. Nu am putut să dorm, aveam dureri peste tot, dar am dormit două ore înainte de meci şi apoi am fost proaspătă. Glezna încă e umflată, dar nu mă gândesc la asta. Am văzut că pot câştiga meciuri şi aşa, deci nu mai sunt atât de îngrijorată. Nu ştiu cât de bine se vindecă, pentru că alerg foarte mult, însă probabil m-am obişnuit cu durerea şi nu mă gândesc atât de mult că s-ar putea întâmpla ceva. Încerc doar să joc la 100%. Azi am fost aproape să alerg normal”, a precizat constănţeanca de 26 de ani. În primele 3 partide disputate la Melbourne în acest an, Simona a stat pe teren 7 ore şi 25 de minute. Azi, meciul cu Osaka a durat o oră şi 19 minute, astfel că sportiva noastră are până acum 8 ore şi 44 de minute petrecute pe teren.

Cei de la BBC sunt surprinşi de succesul rapid cu „impresionanta Osaka”, în contextul în care Halep a avut o accidentare serioasă în debutul turneului. „Favorita principală s-a refăcut după meciul din turul al treilea, care a durat aproape patru ore, iar acum a învins-o pe Naomi Osaka şi a atins sferturile de la Australian Open. Halep nu a arătat semne ale accidentării suferite la gleznă. Victoria rapidă cu impresionanta Osaka, în doar o oră şi 19 minute, era exact ce avea nevoie numărul 1 mondial. Românca a închis partida cu doar cinci erori în setul secund, fructificând toate cele trei mingi de break care i-au ieşit în cale”, scrie BBC.

„Halep n-a trenat în faţa lui Naomi Osaka”, a titrat L'Equipe. „După maratonul din turul al treilea, numărul 1 mondial a dominat-o fără probleme pe Naomi Osaka, reuşind calificarea în sferturile competiţiei”, subliniază jurnaliştii francezi. Experţii consideră că meciul cu Osaka a urmat un scenariu perfect pentru Simona Halep. „Din fericire pentru ea, românca a fost capabilă să se impună rapid, cu 6-3, 6-2. Meciul a durat doar o oră şi 20 de minute şi poate Halep va avea nişte picioare proaspete în meciul din sferturile de finală. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat cu siguranţă dăcă meciul ar fi avut trei seturi. Pentru Halep, care urmăreşte primul titlu de Grand Slam, a fost foarte important să obţină o astfel de victorie în faţa unei jucătoare bune cum este Osaka” notează cei de la Tennis.com.

Americanii remarcă nu doar prospeţimea fizică a Simonei, deşi la meciul cu Lauren Davis a stat pe teren aproape patru ore, dar şi psihicul excelent al jucătoarei noastre, care a salvat 4 mingi de break în primul set şi a avut o replică imediată în actul secund, cand Osaka a realizat break-ul. „De asemenea, în afara faptului că a terminat meciul foarte repede şi asta era exact ce avea nevoie, Halep a arătat că este foarte puternică din punct de vedere mental. După ce Osaka a făcut break-ul în startul setului doi şi părea că are o şansă să ducă meciul în direcţia dorită, Halep i-a trântit repede uşa în nas. După ce scorul a devenit 1-1, pe teren a existat doar Halep” au mai scris americanii.

Site-ul WTA nu a trecut cu vederea victoria Simonei, care a „oprit ascensiunea lui Naomi Osaka”. „Numărul 1 mondial nu a lăsat nicio clipă să se vadă faptul că a stat 3 ore şi 45 de minute pe teren în meciul maraton cu Lauren Davis şi a fost la fel de precisă ca întotdeauna la punctele importante câştigând 5 din cele 7 mingi de break pe care le-a avut, în general graţie” scrie WTA, care notează că „Simona a trecut cu brio testul mental din primul set, atunci când a salvat 4 mingi de break”. Deşi a avut acelaşi număr de lovituri câştigătoare ca şi Naomi Osaka, 22, Simona a avut „o precize de metronom” şi „a reuşit să-şi calculeze mai bine paşii astfel încât a fructificat mult mai bine decât de obicei punctele în care a urcat la fileu”. Site-ul WTA a remarcat şi jocul japonezei, în special în primu set, atunci când „a arătat cât de periculoasă poate fi”. Un alt aspect important pentru Osaka a fost „defensiva mult îmbunătăţită” dar şi faptul că „a rezistat din punct de vedere fizic în mai multe raliuri şi a putut ţine pasul cu Halep, câştigând chiar o parte importantă dintre ele”.

Foto: pagina de twitter a competiţiei şi cea oficială a turneului

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Australian Open, wta, Karolina Pliskova, Barbora Strycova, Melbourne, Naomi Osaka


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!