Halep este în sferturi la Roland Garros şi “a scăpat” de Wozniacki

Liderul mondial feminin, Simona Halep, s-a calificat fără emoţii în sferturi la French Open (Paris, 39.197.000 de euro premii totale), al doilea de Mare Şlem al anului, care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv de la Roland Garros.

04.06.2018 23:53, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Halep este în sferturi la Roland Garros şi “a scăpat” de Wozniacki

Românca a învins-o pe Elise Mertens (16 WTA, cs 16) cu 6-2, 6-1 în 59 de minute şi a ajuns la două victorii în tot atâtea meciuri cu belgianca, ambele în 2018. “Cred că a fost meciul perfect din acest turneu. M-am bucurat de timpul petrecut pe teren. A fost un meci grozav, o zi grozavă. Mă simt uşoară, simt că pot alerga oricât. Vreau să câştig minge după minge, punct după punct", a declarat Simona, care în sferturi o întâlneşte pe Angelique Kerber.

Prestaţia liderului mondial nu a fost trecută cu vederea de site-ul WTA. “Halep sprintează pe lângă Mertens şi se califică în sferturi la Paris", notează WTA, care subliniază că jucătoarea noastră a obţinut “o victorie categorică" în faţa numărului 16 mondial. “Românca a fost de neoprit în cele 59 de minute ale meciului cu Mertens de pe Philippe Chatrier, reuşind 6 break-uri, 16 lovituri câştigătoare şi având un procentaj de 75% la primul serviciu", scriu cei de la site-ul WTA, care n-au omis să noteze performanţa celor 8 game-uri consecutive ale Simonei şi faptul că Elise a avut prima minge de break în setul doi, la 0-5.

"Am fost pun pic nervoasă la începutul meciului, dar am jucat cel mai bun meci al meu la Roland-Garros. Trebuie să fiu mai agresivă şi să închei punctele, deoarece nu reuşesc prea multe winners. Nu am prea multă forţă, dar dacă joc rapid simt că îmi îmbunătăţesc jocul şi acesta este planul. Dar trebuie să te adaptezi şi adversarelor, când joacă diferit, cum a fost azi, sau când cineva se apără mai bine", a declarat Halep după calificarea în sferturi, citată de site-ul oficial al turneului parizian.

Halep a bifat al nouălea sfert de finală consecutiv pe zgură şi a subliniat că încă se gândeşte la un titlu de Mare Şlem. "E prea devreme să mă gândesc la titlu. Am un meci important miercuri şi mă concentrez pe acesta", a spus Halep, prefaţând şi meciul cu ocupanta locului 12 mondial, pe care o conduce cu 5-4 la meciurile directe. "Nu simt presiune din partea ţării mele. Simt că toţi îşi doresc să câştig un Grand Slam, dar iau totul în mod pozitiv. Simt că toţi sunt în spatele meu. Visez să câştig un astfel de turneu, dar nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla anul acesta. Sau dacă se va întâmpla vreodată. Dar lucrez la asta, acesta e obiectivul meu", a spus Halep, potrivit wtainsider. ”Este un moment foarte frumos de fiecare dată când ajung în sferturi. Este un pas care-mi dă mereu încredere, mai ales la un turneu de Grand Slam. O să tratez acest meci (n.r. - cu Kerber) foarte important cu deosebită atenție, dar o să încerc să fiu, totodată, și cât se poate de relaxată. O să dau tot ce am mai bun pentru a câștiga. Dacă o să fiu atât de bună încât să câștig fiecare meci care urmează, atunci o să fiu numărul 1 și de acum înainte”, a spus Halep, pentru Digi Sport.

"În primele 3 game-uri Mertens s-a ridicat la înălțimea provocării. A lovit bine cu forehand-ul și cu reverul și chiar a servit mai bine. În loc să o intimideze pe Halep, Mertens nu a făcut decât să o inspire pe Halep în a juca un tenis mai bun. Halep nu a intrat în defensivă, a lovit mai plat, mai puternic și a răspuns focului cu foc la fiecare raliu. Reverul a fost mai precis și penetrant ca niciodată și voleurile pline de încredere. A folosit înălțimea lui Mertens în favoarea ei și a plimbat-o dintr-o parte în alta. Rar se întâmplă să o vezi pe Halep atât de montată și optimistă încă din startul meciului" au adăugat cei de la tennis.com. Concluzia a fost clară: "Halep, finalistă de două ori la Roland Garros, și-a pus amprenta. Dacă menține același nivel și aceeași atitudine pozitivă, va fi greu ca cineva care nu se numește Serena Williams să se ridice la nivelul ei".

Despre a doua parte a acestui Grand Slam a vorbit și Ion Țiriac.

”Pentru Halep, abia acum începe turneul greu pe partea ei. Dacă vrea să câștige acest titul, trebuie să le bată pe toate, indiferent de nume. Interesant este că la meciul cu Mertens, câștigat la pas cu 6-2, 6-1, ea a făcut de două, trei ori ce nu a făcut tot anul. Când a jucat o minge slabă imediat s-a apropiat de teren și a reacționat foarte bine. Nu i-a pus aia nicio scurtă la care să nu ajungă”, a spus fostul mare sportiv pentru Digi Sport. El a menţionat și ce o face specială pe sportiva din Constanța. ”Halep este o jucătoare foarte diferită de toate celelalte. Dacă vrei să piardă în primul tur, pierde, dar dacă vrea, poate câștiga și turneul!. Nemțoaica (n.r. - Kerber) văd că joacă destul de bine, dar atenție că de pe partea cealaltă vin Sharapova și Muguruza, sportive care au fost și numărul 1 și care au câștigat și Grand Slam-uri. Dar, Halep are șanse de a câștiga aici și chiar una mare. Joacă pe zgură mai bine ca pe celelalte suprafețe, dar e o mică treabă. Trebuie să câștige meciurile”.

Mertens venea cu un bilanţ excelent pe zgură în acest sezon, 16 victorii şi o înfrângere, dar a recunoscut că nivelul româncei a fost prea înalt: "Pentru mine a fost un nivel prea ridicat. E o experienţă bună, oricum. Nu am fost într-o formă bună azi, ea a fost prea bună pentru mine. Îmi arată ce am de îmbunătăţit. Ştiu că top 10 este un alt nivel, dar sunt aproape de acesta. Halep a fost mental acolo, a reuşit lucruri extraordinare, a atacat, a încheiat punctele, dar a fost şi o apărătoare excelentă".

Kerber anunţă că este gata de meciul cu Halep. "Mereu caut astfel de meciuri. Este o mare provocare, abia aştept. Va fi un meci greu şi aştept să îmi fie greu. Joc împotriva uneia dintre cele mai puternice jucătoare, dar îmi place. Da, puteţi anula planurile pentru cină! Cred că ambele jucăm bine în defensivă, dar încercăm să fim mai agresive. Ştiu la ce să mă aştept, trebuie să îmi iau şansa când se iveşte, să încerc să am iniţiativa, să fiu agresivă, să îmi fac jocul. Cred că va fi un meci lung. M-am schimbat mult faţă de precedentul sfert de finală jucat la Roland Garros, în 2012. Am încercat să îmi îmbunătăţesc jocul pe zgură, Şi funcţionează. Cred că această creştere a jocului pe zgură mă ajută şi pe celelalte suprafeţe, pe hard", a declarat Kerber la conferinţa de presă.

Să mai spunem că daneza Caroline Wozniacki, a doua favorită a competiţiei, a fost învinsă în optimi de rusoaica Daria Kasatkina (14 WTA, cs 14) cu 7-6 (5), 6-3. 

Foto: paginile de twitter WTA şi a competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Roland Garros, Franţa


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!