Fără wild card pentru Maria Şarapova la Roland Garros

Organizatorii turneului de la Roland Garros (Franţa) au anunţat, prin intermediul contului oficial de Twitter, lista cu jucătoarele care au primit invitaţie pe taboul principal şi cel din calificări, iar numele Mariei Şarapova (Rusia, 211 WTA) nu se află printre ele.

17.05.2017 00:32, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Fără wild card pentru Maria Şarapova la Roland Garros

Rusoaica, revenită după o suspendare de 15 luni, după "scandalul Meldonium", a fost sărită de organizatori din lista de invitaţi, după ce deciziile turneelor de la Stuttgart, Roma sau Madrid de a o primi direct pe tabloul principal au fost criticate dur de o parte a jucătorilor profesionişti, împărţind în două tabere fanii şi jurnaliştii de specialitate.

"Nu o pot priva de titlurile obținute anterior, dar nu îi pot acorda invitația cerută. Titlurile câștigate aici le-a obținut în cadrul regulilor, fără a datora nimic nimănui. (...) Dacă există wild card-uri pentru reveniri după accidentări, nu există pentru reveniri după o sancțiune pentru dopaj. De ea depinde să își recâștige titlurile", a explicat președintele Federației Franceze de Tenis (FFT), Bernard Giudicelli Ferrandini, pe Facebook.

Șarapova a atins semifinalele turneului de la Stuttgart, unde a beneficiat tot de un wild card, la revenirea sa în circuit la sfârșitul lunii aprilie. Însă ea nu beneficiază și de un clasament corespunzător pentru a putea participa la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, inclusiv în calificări.

Alegerea FFT ar putea influența și participarea rusoaicei la Wimbledon (3-16 iulie), turneu pentru care a cerut, de asemenea, wild card. "Rămânem cu un ochi asupra Internaționalelor Franței", a spus președintele All Englad Club, Philip Brook, care urmează să se pronunțe la rândul său pe 20 iunie. Şarapova este aproape să primească un wild card şi la turneul de la Birmingham (Anglia), după ce reprezentaţii săi au discutat cu oficialii întrecerii britanice, la care Şarapova nu a mai participat din 2010, când a ajuns în finală. Turneul de la Roland Garros se desfăşoară în perioada 22 mai-11 iunie, la Paris, şi este dotat cu premii în valoare totală de 36 milioane euro. Jucătoarele care au primit wild card pentru tabloul principal sunt Chloe Paquet, Alize Lim, Amandine Hesse, Julia Görges, Fiona Ferro şi Tessah Andrianjafitrimo, iar pentru calificări - Audrey Albié, Manon Arcangioli, Yasmine Mansouri, Jessika Ponchet, Jade Suvrijn şi Harmony Tan.

Foto: pagina de twitter a turneului WTA de la Roma, @Internazionali BNL d'Italia

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: wta, Maria Şarapova, Roland Garros


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!