Două mize pentru Halep în semifinala de azi de la Roland Garros

Liderul tenisului feminin mondial, Simona Halep, s-a calificat în semifinale la French Open (Paris, 39.197.000 de euro premii totale), al doilea de Mare Şlem al anului, organizat pe terenurile din complexul sportiv de la Roland Garros.

07.06.2018 07:16, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Două mize pentru Halep în semifinala de azi de la Roland Garros

Românca a învins-o pe Angelique Kerber (Germania, 12 WTA, cs 12) cu 6-7(2), 6-3, 6-2 urmând să joace pentru a treia oară în carieră în penultimul act la Roland Garros. Adversară îi este Garbiñe Muguruza Blanco (Spania, 3 WTA, cs 3). Partida va avea loc pe Terenul Philippe-Chatrier şi nu începe mai devreme de ora 16.00 a României.

Întâlnirea cu germanca a fost cea de-a zecea confruntare directă, iar Simona conduce acum la “directe” cu 6-4. "Ştiu că fiecare meci pe care îl disput cu ea e unul test. Sunt multe schimburi de mingi. Mereu când joc contra ei trebuie să joc la cel mai înalt nivel. Am început poate prea agresiv, n-a funcţionat acest lucru, apoi am schimbat puţin tactica şi a mers. Sunt pregătită şi mă bucur că am ajuns în semifinale", a spus Halep la finalul jocului, la microfonul Eurosport. “După primul set am rămas puternică, nu am renunţat deloc. Am greşit mult la începutul meciului. Ea returnează mereu mingea şi nu greşeşte, aşa că am încercat să fac prea multe şi n-a mers. Apoi am schimbat puţin tactica şi până la urmă a mers foarte bine", a mai spus liderul mondial, care a mai jucat în semifinale la Openul Franţei în 2014 şi 2017, câştigând de fiecare dată.

După ultimul punct al meciului, liderul mondial şi-a dus degetul la cap, un gest despre care a fost întrebată la conferinţa de presă. Românca a explicat că a dorit să arate că mentalul său a fost puternic chiar şi în momentele dificile ale meciului, lucru care a ajutat-o în cele din urmă să se impună. "A fost despre forţa mentală. M-a solicitat foarte mult şi din punct de vedere fizic, dar mental am fost puternică. După ce am pierdut primul set, revenirea a fost destul de grea, dar am continuat să lupt. Am rămas concentrată, nu am renunţat în niciun moment. Cred că aşa am reuşit să câştig. Capul meu a câştigat acest meci", a declarat Simona Halep.

Conştientă că are în faţă o adversară aflată într-o formă de vis, Halep e gata de provocarea numită Muguruza: "Cu siguranţă, mă antrenez şi sunt setată să câştig fiecare punct. Cel mai important lucru, în momentul de faţă, este să nu cedez niciun punct şi să încerc să joc cât mai bine. Fiecare meci a fost greu, chiar dacă, spre exemplu, meciul din optimi a arătat un scor categoric. Fiecare adversar este greu la acest nivel, dar încerc să-mi fac treaba, să fiu motivată şi să mă bucur de moment. E o bucurie să fiu la acest turneu, să fiu aptă şi încrezătoare", a mai spus Halep.

"Va fi un meci greu, cu o jucătoare puterinică, o câştigătoare de turneu de Grand Slam. Dar sunt aici şi e o mare provocare pentru mine. Voi încerca să fiu cât se poate de lucidă, de calmă şi să dau tot ce am mai bun. Progresez de la an la an şi acesta este un lucru bun. Lucrez în fiecare zi să devin mai bună, mă bucur că fac faţă şi pot să arăt un nivel foarte ridicat. În primul rând, mă bucur că sunt aici şi asta contează", a mai spus constănţeanca.

"Cu siguranță mă antrenez și sunt setată să câștig fiecare punct. Cel mai important lucru în momentul de față e că nu cedez niciun punct și încerc să joc cât mai bine. Fiecare meci a fost greu chiar dacă, de exemplu, în meciul din optimi scorul a arătat altceva (nr. duelul cu Mertens, câștigat de Halep 6-2, 6-1 ). Fiecare adversar e greu la acest nivel. Încerc să-mi fac treaba, să fiu motivată și să mă bucur de moment. E o bucurie să fiu la acest turneu, să fiu aptă și să fiu încrezătoare" a declarat Simona Halep la microfonul Digi Sport.

La rândul ei, jucătoarea din Germania a recunoscut superioritatea Simonei și crede că ştie unde s-a făcut diferența. "Spre finalul partidei a fost mai agresivă decât mine și cred că acest lucru a fost cheia duelului de azi. Am dat tot ce am avut mai bun. Cred că nu puteam face mai mult. Una peste alta, cred că a fost un sezon de zgură bun pentru mine, în acest an", a spus Kerber, care nu pierduse niciun set în acest an la Roland Garros până în sferturi.

În ultimele 9 turnee jucate pe zgură, Simona a ajuns mereu cel puțin în sferturile de finală. Site-ul oficial al WTA laudă performanța Simonei din meciul cu Kerber și subliniază revenirea în forță, după ce pierduse primul set. Mai mult, Simona și-a îmbunătățit multe aspecte, mai ales după finala pierdută anul trecut la turneul parizian. De atunci, Halep a mai avut trei înfrângeri la turneele majore, care însă au întărit-o, așa cum spune WTA: cu Johanna Konta la Wimbledon, cu Maria Sharapova la US Open și cu Caroline Wozniacki la Australian Open. Astfel, "după Wimbledon, a devenit mai puternică mental, după US Open și-a îmbunătățit primul serviciu, iar după Australian Open a arătat lumii cât de mult poate îndura și cât de aproape a fost să dea lovitura într-un turneu major".

Mats Wilander, fost lider mondial, a prefaţat disputa şi a ajuns la o concluzie: meciul va fi unul foarte echilibrat, însă iberica are o şansă în plus. "Va fi un duel interesant, între cea mai bună jucătoare din lume şi cea mai în formă jucătoare. Halep are o traiectorie plană, este mereu la un nivel foarte înalt, oricui îi este extrem de dificil să o învingă. În schimb, Muguruza este pe o traiectorie ascendentă, evoluează foarte bine, fără frică, extrem de agresiv. Va fi o confruntare extrem de echilibrată, între cele mai bune jucătoare pe zgură la ora actuală; un joc care va fi decis de mici detalii. Halep merită să câştige un Grand Slam, fără doar şi poate, dar Garbine are în acest moment un mic avantaj", a punctat marele campion suedez la Eurosport.

Semifinala dintre Simona şi Garbiñe mai are o miză, dincolo de calificarea în ultimul act: victoria asigură ocuparea locului 1 WTA la finele competiţiei. Muguruza conduce cu 3-1 în meciurile directe, dar Halep a câştigat singurul meci disputat pe zgură, la Stuttgart, în 2015, în optimi. Ultimul duel, însă, a fost câştigat clar de iberică, 6-1, 6-0 în 2017, în finalăla Cincinnati. Cele două au mai fost adversare în 2014, în turul 2 la Wuhan, când Garbiñe a câştigat cu 2-6, 6-2, 6-3 şi în 2015, în sferturile Grupei Mondiale II, victoria revenind ibericei cu 6-4, 6-3. Cele două trebuia să se întâlnească şi anul acesta, în semifinale la Doha, dar Simona a abandonat din cauza unor dureri la gleznă.

Foto: paginile de twitter WTA, WTA Insider şi a competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Roland Garros, Garbiñe Muguruza, Franţa


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!